zielonej soczewicy; 2 kostki wędzonego tofu; 2 garście suszonej żurawiny; 1 główka zielonej sałaty (lub inne zielone liście np. szpinak, rukola, inny rodzaj sałaty); 5-6 pomidorów; ½ filiżanki prażonego słonecznika; sos winegret. Stranger things 2 – tak dobra, jak pierwsza seria! Serial dostępny na platformie Netflix od 27 października. Polecam!!! Źródło/Source Salad with green lentils; Stranger Things
Qlinarnie i Qlinarniemąki jaglanej 100 g mąki z bezglutenowych płatków owsianych 30 g kakao 70 g mąki ziemniaczanej 10 g zmielonego siemienia lnianego 50 g zmielonych na mąkę ziaren słonecznika (następnym razem pominę) 400 g aquababy (wody z puszki po ciecierzycy/gotowaniu ciecierzycy lub innych strączkowych, zredukowana do gęstego „żelującego płynu) 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 75 g ksylitolu Dno tortownicy
moj przepis nakaszy jaglanej - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 2 banany - 3 łyżki kakao - 5 łyżek płatków owsianych - 2 jajka - garść orzechów włoskich - 2 łyżki słonecznika - sezam do posypania Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę w młynku do kawy. Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, następnie gotujemy. Do gorącej dodajemy olej kokosowy, zostawiamy do przestudzenia. Orzechy
Szkrab Je SamSzklimy do odparowania wody. Cukinie dobrze myjemy - ja myje w eko płynie do mycia naczyń. Przecinamy na pół, wydrazamy. Układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Do cebuli dodajemy Słonecznik i delikatnie prazymy, często mieszając. Dodajemy koncentrat plus 200 ml wody, wydrazone części cukini, czosnek przecisniety przez praske, marchew i pietruszkę potarte na tarce na dużych oczkach. Chwilę dusimy. Dodajemy
Szkrab Je SamSkładniki : - 2 jajka - mała gruszka lub pół dużej - pół szklanki słonecznika - zmielone - 3 łyżki płatków owsianych - zmielone Przygotowanie : Jajka ubijamy. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 15 minut
Szkrab Je SamSkładniki: - 4 jaja - 4 dojrzałe banany - 4 łyżki mąki żytniej - 4 łyżki słonecznika - zmielić w młynku do kawy - 2 łyżki mąki z orzechów arachidowych prażonych (można zmielić orzechy) Przygotowanie: Jaja ubijamy. Dodajemy banan pokrojony w plasterki i miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy. Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto wykładamy do silikonowej foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni
Szkrab Je Samłyżek płatków owsianych górskich – 10 łyżek płatków jaglanych – 4 łyżki ziaren sezamu – 4 łyżki siemienia lnianego – 3 łyżki pestek dyni – 3 łyżki nasion słonecznika – 2 łyżki orzechów włoskich pokruszonych na mniejsze kawałki – 2 łyżki suszonej żurawiny – sok z połówki cytryny – 5 łyżek miodu – 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Przygotowanie
Podwójnaporcjaniej palca nie może parzyć) 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka siemienia lnianego w ziarenkach 2 łyżki pestek dyni (opcjonalnie) 2 łyżki nasion słonecznika (opcjonalnie) 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Kaszę jaglaną przelewam wrzątkiem i płuczę w misce z zimną wodą 2-3 razy aż woda będzie czysta i odsączam. 2 Kaszę
Book of spellswykonania domowego masła orzechowego: 300 g orzechów ziemnych, 100 g orzechów laskowych, przyprawa korzenna do piernika, sól 200 g orzechów ziemnych, 100 g nerkowców, 100 g słonecznika, sól 300 g orzechów ziemnych, 100 g migdałów, kakao, sól 400 g pistacji, sól Możesz także drobno posiekać część orzechów i wymieszać je z gotowym masłem. Jeśli przyrządzisz domowe masło
Vegan Tastegranolę zrobiłam w wersji jesiennej z puree dyniowym. 100 g płatków orkiszowych pełnoziarnistych 100 g płatków żytnich pełnoziarnistych 100 g płatków owsianych 50 g siemienia lnianego 50 g słonecznika 50 g pestek dyni 50 g rodzynek 3/4 szkl. puree z dyni 3 łyżki miodu Wymieszać ze sobą wszystkie składniki,rozłożyć na dużej blaszce na papierze do pieczenia. Piekarnik rozgrzać
Kolorowa kuchnia Elkidaktylami. Składniki: 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego 200 g płatków owsianych 100 g kokosu 50 g rodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie
Ciastkozercychleb razowy na zakwasie 360 g zakwasu żytniego 150 g mąki jaglanej 100 g mąki orkiszowej razowej 200 g mąki żytniej razowej 2 łyżki nasion chia 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżka błonnika witalnego 300 g wody 1 łyżka soli 1 łyżka oliwy Zakwas wymieszać z wodą, solą i oliwą. W osobnej misce połączyć mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać
FitKotwzględu na zawartość gamma-oryzanolu, która działa antyoksydacyjnie na komórki mięśniowe i wątrobowe podczas intensywnego wysiłku fizycznego. SKŁADNIKI: garść rukoli pomidor gruszka kilka orzechów włoskich garść uprażonych pestek słonecznika świeżo mielona sól i pieprz łyżka oleju ryżowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ilość składników dobieramy według uznania. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy olejem ryżowym. Sałatka bardzo dobrze smakuje w połączeniu
wege i kropkaszklanka mąki orkiszowej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek syropu klonowego 1/3 szklanki oleju (u mnie olej arachidowy) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni ½ – 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do dużej miski. Posolić i odstawić na 10 minut, aż puści
KuchniaWeDwoje.pldodatkowo przemawia za jej walorami zdrowotnymi i smakowymi. SKŁADNIKI 600 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 400 g mąki orkiszowej graham typ 1850 200 g mieszanych ziaren (np. słonecznik, pestki dyni, siemię lniane) 20 g soli 600 ml wody 25 g świeżych drożdży dodatkowo: płatki owsiane lub inne do posypania WYKONANIE Do niewielkiej miseczki wlać 100 ml wody, rozkruszyć drożdże
Passions hobbies life