Witamy Was w te świąteczne, ciepłe popołudnie. Święta dla każdego z nas to czas rodzinnych spotkań, oczekiwanego cały rok pysznego jedzenia, życzeń, pięknie ozdobionych drzewek i
Symfonia SmakówCześć wszystkim! (; Poranek za oknem nie zapowiadał się dość ciekawie, jednak teraz miło nas zaskoczył "częstując nas" przyjemnymi promieniami słońca.. Niedziela w takim wydaniu jest
Symfonia SmakówJeden z moich ulubionych smaków- połączenie ostrości z nutą słodyczy. Polecam na szybki obiad gdy mamy mało czasu na jego przygotowanie. 500 g filetu z kurczaka
VioletoweKucharzenieCzas szybko mija, wiosna na szczęście już coraz bliżej. W oczekiwaniu na nią zadowolić musimy się polskimi owocami i warzywami, które są dostępne w sklepach. Dziś
Symfonia SmakówMłoda kapusta zagościła już w warzywniakach, więc może szybki bigos do potraw z grilla i nie tylko.. . SKŁADNIKI: 1 duża główka kapusty około 1 kg
Kuchnia BeatyTo danie jest moim rabarbarowym debiutem kulinarnym:) Nigdy nic nie robiłam z rabarbaru i miałam ogromną ochotę spróbować jak smakuje. Przepis na ciasto wzięłam z Harmonii
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDzisiejszy dzień rozpoczynamy bardzo prostym deserek. A co tam, nikt nie obiecywał, że za każdym razem będzie domowy, skomplikowany przepis. Póki są truskawki wykorzystujemy je na
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis na pyszne, słodziutkie pierogi z serowym nadzieniem, polane śmietanką z cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 40 pierogów. Nadmiar z powodzeniem można zamrozić na następny
My Culinary ArtSpadł wczoraj śnieg, dzisiaj nie ma po nim śladu. +2 na plusie i słońce, czego chcieć więcej? ano zdrówka. Córcia od niedzieli w nie najlepszej formie
Dzieje kuchennej WiewióryCzy ja nie mam dość śledzi? nie, nie mam dość :) Śledzie uwielbiam po prostu, bo można je przygotowywać na tak wiele sposobów, że nie
Codzienna kuchnia niecodziennaLato to najlepszy czas na gofry.I to nie tylko dlatego,ze kojarza sie z nadmorskimi kurortami,ale najsmaczniejsze sa ze swiezymi owocami lata.Te sa wlasnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na 6 szt.:150 g mąki szczypta proszku do pieczenia szczypta soli 50 g margaryny 50 g cukru 1 jajko 1 żółtko 50 g krokantu
Świat CiastaZgubiliśmy się. W naszej wsi. Komedia jak nic.Mieszkam w maleńkiej mieścinie, raptem trzy i pół tysiąca mieszkańców, małe centrum ze sklepami i mnóstwo, mnóstwo domków. Bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrzegofry z jajkiem z masłem, miodem i pieprzemGofry na maślance,są chyba jednymi z tych najlepszych.Nie wiem co ja tu robię. Czasami mam wątpliwości. Czasami chce
More food, love and dreams