Jeden z moich kulinarnych eksperymentów. Połączenie smaku dyni z musztardą i miodem jest fantastyczne, polecam! Kurczak marynowany (2-3 porcje): 2 piersi z kurczaka 1 łyżka
My Culinary ArtSkładniki: 4 szklanki obranej, oczyszczonej i startej na drobnych oczkach dyni 100 g (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej, ugotowanej wg przepisu na opakowaniu jedna marchewka, starta na
Kulinarny PamiętnikSkładniki : 6 suszonych śliwek kalifornijskich 10 moreli suszonych 3 łyżki płatków migdałowych szklanka wina białego, półsłodkiego około 5 łyżek syropu klonowego, sól ewentualnie kilka pokruszonych orzechów
Proste PotrawySkładniki (1 porcja): 50 g (ok. pół szklanki) makaronu świderki (tutaj: Lubella Świdry nr 20) 1 średnie jabłko (ok. 180 g) (najlepiej kwaśne) 1 białko 3
Malowane smakiemNie wiem jak Wy, ale jeśli ja miałabym wybrać warzywo, które lubię najmniej, chyba padłoby na paprykę. Ale tylko surową. Każda inna postać, czy to
kuchnia do kwadratuPrzepis na to ciasto bardzo długo czekał na realizację, ciągle wydawało mi się, ze jest za trudny zbyt pracochłonny albo nie było wystarczającej ilości chętnych na
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki (na 2 paczuszki): 1 op. ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 5-6 ząbków marynowanego czosnku
My Culinary ArtSkładniki (3-4 porcje): 1 duża pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę 2 banany, pokrojone w plasterki 200 ml mleka kokosowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego
Tajskie smakiDzisiejsza propozycja to przepyszne naleśniki z serowym farszem. Jest to kolejny przepis, który otrzymałyśmy od naszej Cioci z Jawora i niezwykle przypadł nam do gustu. Ubóstwiają
Kolizje SmakówKoleżanka Dorota podzieliła się ze mną przepisem na pyszny sos, który używa do wszystkiego od mięs po kanapki, a jej syn zamiast keczupu także do wszystkiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikTy, ja i wszyscy zostaliśmy wychowani według tej niemądrej ideologii. Zawsze nam czegoś brak do bycia zadowolonym i jedynie będąc zadowoleni, cieszymy
Weganizm infantylnySkładniki - 1,5 kg filetu z kurczaka - 1 kostka masła - 3 łyżki musztardy - 3 łyżki miodu - 6 łyżek majeranku Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w
Świat SmakuPrzepis na te pyszne babeczki podpatrzyłam u Dorotki ..moje nie wyszły tak piękne jak u niej, ale były smaczne..ja zamiast agrestu do połowy babeczek dałam
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 70 g kaszy jaglanej 1 jajko 3 łyżki mąki 3 łyżki mleka 2 łyżeczki błonnika kakaowego 3 łyżeczki czekoladowych piegów (z Lidla) 2 łyżeczki domowego
Emcia PichciSkładniki (na 1 osobę): 1/4 szklanki kaszy kuskus 1/4 szklanki wrzątku 1 jabłko 1 mandarynka 1 łyżeczka wiórek kokosowych Szczypta cynamonu Przepis: Kaszę kuskus przesypujemy do
Emcia Pichci