sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:60/165)

Śledź po cygańsku 279

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Śledź po cygańsku, śledziki w śmietanie, w oleju, smażone…, sposobów podania jest tak wiele, że nie wiadomo na jakie się skusić. Ja preferuję w sosie pomidorowym :) Chociaż jestem jedynym amatorem śledzików w mojej rodzinie i niestety(...)słodkiej zalewie z rodzynkami wyjątkowo smakują nawet wybrednemu podniebieniu mojego męża. Składniki: 60 dag filetów śledziowych solonych 35 dag cebuli 1,5 szklanki oleju 4 łyżeczki cukru 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 50 g rodzynek Śledzie należy odmoczyć, a następnie pokroić w kostkę 2x2 cm. Do rondla wlać olej, dodać pokrojoną w większą kostkę cebulę, podgrzewać na średniej mocy palnika

Delicious Titbits
Śledzie po królewsku 3557

domu. Przepis na śledzie po królewsku jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia, a dodatkowo nie wymaga wielu składników. Przyznam, że mi oraz mojej rodzince tak przyrządzone śledzie po królewsku bardzo zasmakowały, więc podczas nadchodzącej Wigilii oraz Sylwestra na pewno się pojawią! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Śledzie po królewsku: 4 nieduże filety śledziowe w oleju 2 jajka 1 mała puszka(...)zmielony czarny pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzie po królewsku: Jajka ugotować na twardo. Odlać gorącą wodą. Potłuc skorupki i zalać zimną wodą. Odstawić na 2-3 minuty. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, w której będziemy robić śledzie po królewsku. Filety śledziowe wyjąć z oleju, wysuszyć, pokroić na ukośne kawałki o szerokości około

Danka Pichci
Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się? 76

przy świątecznym stole zdarzyło Ci się zjeść za dużo a później „cierpieć” z tego powodu. Jak temu zapobiec? Ucztując przy wigilijnym stole i kosztując pysznych sałatek czy śledzi staraj się kontrolować poziom swojej sytości. Odejdź od stołu bądź skończ jeść, gdy poczujesz, że jesteś najedzony/a w 80%. To idealny moment, żeby przestać sobie dokładać kolejną porcję. Skosztujesz pysznej babcinej sałatki(...)Zawsze to trochę ruchu a przy tym „spalonych” kalorii! Wybierz wersję fit Do sałatki jarzynowej dodaj jogurt naturalny zamiast majonezu, rybę upiecz zamiast smażyć na głębokim tłuszczu a śledzie zamiast w oleju podaj z sosem chrzanowym na bazie serka bądź jogurtu. Zaoszczędź sobie niepotrzebnych kalorii! Jak to niektórzy mówią… kalorie w święta się nie liczą! Niestety liczą się, ale przede

kuron.com.pl
Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się? 71

przy świątecznym stole zdarzyło Ci się zjeść za dużo a później „cierpieć” z tego powodu. Jak temu zapobiec? Ucztując przy wigilijnym stole i kosztując pysznych sałatek czy śledzi staraj się kontrolować poziom swojej sytości. Odejdź od stołu bądź skończ jeść, gdy poczujesz, że jesteś najedzony/a w 80%. To idealny moment, żeby przestać sobie dokładać kolejną porcję. Skosztujesz pysznej babcinej sałatki(...)Zawsze to trochę ruchu a przy tym „spalonych” kalorii! Wybierz wersję fit Do sałatki jarzynowej dodaj jogurt naturalny zamiast majonezu, rybę upiecz zamiast smażyć na głębokim tłuszczu a śledzie zamiast w oleju podaj z sosem chrzanowym na bazie serka bądź jogurtu. Zaoszczędź sobie niepotrzebnych kalorii! Jak to niektórzy mówią… kalorie w święta się nie liczą! Niestety liczą się, ale przede

kuron.com.pl
Filety śledziowe w panierce 161

pojemnika.Zalać maślanką, pojemnik zamknąć lub nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia śledzie wyciągnąć z maślanki.Osuszyć i obtaczać najpierw w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i ponownie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złocisty kolor.  Zalewa 2 cebule 3 łyżki przecieru(...)pomidorowego 1/2 szkl. octu 2 szkl. wody 1 łyżeczka cukru [dałam ciut więcej] ziele angielskie liść laurowy pieprz Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Wrzucić na rozgrzany olej pozostały po smażeniu śledzi. Smażyć do zeszklenia,a następnie dodać przecier pomidorowy, liścia laurowego i kilka ziaren ziela angielskiego. Chwilkę podsmażyć, cały czas mieszając. Wodę wymieszać z octem i wlać na patelnię

Moje domowe kucharzenie
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 121

kokosowego) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry sypkiej 1 – 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz do smaku 2 jajka wierzch 1 płat śledzia wiejskiego w oleju (użyłam śledzików firmy SEKO) 1 ogórek świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie

Raj dla Podniebienia
#2 – Warmia i Mazury 127

gorące mleko lub wodę, a zgodnie z tradycją litewską sok z cebuli. Posiłek często stanowiły zboża takie jak kasza z dodatkiem owoców czy skwarek, ziemniaki ze śledziami czy śledzie smażone na oleju. Analizując przepisy charakterystyczne dla tego regionu zaszokowało mnie przede wszystkim to jak wiele ciekawych potraw można przygotować z wykorzystaniem ryb oraz kasz. Dobór składników oraz przypraw sprawiają

Życie ze smakiem
Śledzik na każdą okazję! Pyszne przepisy i KONKURS 146

ziół takich jak: pachnotka czy pietruszka, a wszystko to podbite jeszcze smakiem kwaskowatego jabłka tworzy niesamowitą całość.  Jestem pewna, że pokochacie to danie! SKŁADNIKI: - 1 x Beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO - pęczek natki pietruszki - zioła: pachnotka lub melisa - 3 łyżki kwaśnej śmietany - 1 czerwona cebulka - 3- 4 ziemniaki - 1 jabłko kwaskowate - sok z 1/2 cytryny - sól/ pieprz

SMYKWKUCHNI
Śledziowa sałatka z czerwoną papryką 217

pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i posiekany por. Filety ze śledzia wyjmujemy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników wraz z 2 łyżkami cebulki (odsączamy ją z nadmiaru oleju). Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy

Słodkie okruszki
Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami 199

łyżki musztardy francuskiej 1 papryczka chilli suszone pomidory wraz z oliwą  (nie cały słoiczek ok 200g) 1 cebula ok 2-3 łyżki octu balcamicznego świeżo zmielony pieprz olej rzepakowy Przygotowanie: Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godzin, osuszamy papierowym ręcznikiem,kroimy na kawałki,wrzucamy do miski. Do śledzi dodajemy cebulę posiekaną w piórka(przed dodaniem lekko zgniatam cebulę ręką

Swojskie jedzonko
SAŁATKA ŚLEDZIOWA W ZIEMNIAKACH 148

lizać! Ten od  SEKO  jak dla mnie jest numerem jeden, świetnie komponuje się ze wszystkim z czym go podamy.  Składniki: 150 g filetów z olejem wiejskim Beczka śledzi  SEKO 15 ziemniaków dużych  1 jabłko 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz łyżka majonezu łyżka śmietany Wykonanie: Ziemniaki gotujemy. 10 ziemniaków wydrążamy , środki drobno

Z Majeczką w kuchni
Sałatka śledziowa z orzechami. 138

łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku WYKONANIE: śledzie namoczyć na kilka godzin, odsączyć, gruszkę pokroić w kostkę, orzechy przesiekać, ale niezbyt drobno, śledzie wymieszać z olejem i musztardą, dodać pozostałe składniki, przed podaniem posypać grzybami

Kuchnia Beaty
Relacja z warsztatów Seko na fali smaku 213

Seko , które odbyły sie pod okiem Samar Khanafer - finalista programu Master Chef! 25 Listopada 2016 miałam okazję uczestniczyć w warsztatach poświęconym produktom firmy Seko , a więc śledziom pod każdą postacią. Solone, w oleju, na słono i na słodko. Śledzie uwielbiam więc uczestnictwo w warsztatach na dodatek po raz pierwszy było prawdziwą radością. Spotkanie 20 blogerek kulinarnych odbyło się w Akademii

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą 188

fasolą – przepis: Śledzie namaczamy w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny aby pozbyć się nadmiaru soli. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę szklimy na patelni z odrobiną oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Śledzie , ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z musztardą, sokiem z cytryny i oliwą. Doprawiamy do smaku odrobiną pieprzu i solą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SAŁATKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI 169

Myślałam ,że ta sałatka to będzie nie wypał,pomyliłam się...znów. Oliwki dodały jej walorów i podkreśliły jej nietypowe połączenie smaków. Możemy dodać też do niej np.śledzie marynowane w oleju, co da jej ostrzejszy smak,świetna do podania z daniami z ryb .   30dag.kapusty kiszonej 1 jabłko 1 cebula 1 marchewka 5 oliwek faszerowanych papryką 1 łyżeczka natki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania