Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzików. Te robiłam w zeszłym roku, w tym roku powtórka. Są przepyszne! Składniki: 7-8 płatków śledzi matiasów 2-3 ząbki świeżego czosnku 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 cebula 1 łyżka ziaren kolorowego pieprzu 2-3 listki laurowe olej Sposób przygotowania: 1. Śledzie opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na około 2 godziny. Jeśli po tym czasie śledzie nadal są słone, można zmienić wodę i nadal je moczyć... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...