sledzie w occie - 1066 przepisów (strona:55/72)

Tatar śledziowy 187

Pyszne delikatny tatar śledziowy to kolejna propozycja z udziałem filetów śledziowych. Szybki do wykonania, niezwykle prosty i smaczny. Można przyrządzić go z dodatkiem octu z białego

Kolizje Smaków
Boczniaki z żurawiną 145

coś jak śledzie. Jednak są tak smaczne, że proponuję robić je nie tylko na święta ale i bez większej okazji :) Składniki na 4 porcje: 500 g boczniaków 2 łyżki oleju roślinnego, takiego jak do smażenia sól Zalewa: ¼ szklanki oleju z pierwszego tłoczenia, rzepakowego lub lnianego ( uważać, bo lniany ma specyficzny smak i zapach) 3 łyżki octu 1 łyżka

Proste Potrawy
Śledż w sosie słodko kwaśnym 106

olej i obsmażyć śledzie z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone ryby zdjąć z patelni i pokroić na małe kawałki. Ułożyć rybkę na dnie naczynia. Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. Na tą samą patelnię wlać trochę oleju i obsmażyć cebulki pokrojone w piórka. Smażyć aż cebulka lekko zmięknie. Wlać keczup, przecier pomidorowy, miód, ocet i dokładnie wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Sałatka śledziowa z ziemniakami 96

ziemniakami poleca się nie tylko na Wielkanoc . Prosta do zrobienia, ze składników, które powinny być w każdej kuchni. Chwila oczekiwania na ziemniaki i wymoczenie śledzi, a potem szybkie krojenie, mieszanie składników i sałatka ze śledzi gotowa. Udostępnij Sałatka śledziowa z ziemniakami – składniki 3 filety śledziowe a’la Matjas 4 średnie ziemniaki 5 jajek ugotowanych na twardo 2 średnie(...)kiszone 1 jabłko 1 kawałek pora (10 cm) 1 puszka kukurydzy 1 / 2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy Dijon 4 łyżki octu jabłkowego pieprz, cukier do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Filety śledziowe zalać zimną wodą, odstawić do moczenia na dwie godziny, w tym czasie dwa razy zmienić wodę. Ziemniaki dokładnie umyć

niecodziennikpary
Jajka w buraczkach – różowe jajka 114

jaja faszerowane mango i kozim serem – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami(...)pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE: 20 min + 12 h marynowanie Składniki: – 4 jajka ugotowane na twardo – 1 większy ugotowany buraczek – 300 ml wody – 100 ml octu – 1 łyżka cukru – 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE: Jaja ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Zamiast wskazanej wody możesz użyć także wody z gotowania buraczka. Do garnuszka wlej ocet

nietylkopasta.pl
Śledzie po sułtańsku 105

śledziowe w occie 1 szkl. rodzynków 4 średniej wielkości cebule 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (dobrej jakości) olej pieprz Sposób Rodzynki zalać gorącą wodą na 15 minut. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odsączone rodzynki oraz odrobinę świeżo zmielonego pieprzu, chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy oraz 1/4 szkl. wody, zagotować i ostudzić. Śledzie pokroić w grubą

Kuchenne aromaty
Tatar z oliwkami i jajkiem 102

tylko.Ten śledź również jest bardzo smaczny.Zapraszam do zrobienia. Składniki: matias 3 płaty jaja 6 szt cebula 1 szt oliwki zielone 10 szt ogórek kiszony  4 szt buraczki marynowane 2 łyżki Wyrównanie:   Najlepiej kiedy mamy buraczki zawekowane często robimy na zimę. Jeśli jednak nie mamy to wystarczy zagotować z 2 buraczki, zmielić dodać sól i cukier troszkę octu

Różowa kuchnia
Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej 121

ocet, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem – według uznania, ja dodałam dwie łyżeczki cukru *** *** Gorącą zalewą zalewamy rybę i odkładamy do wystudzenia *** *** Ostudzoną rybę w zalewie przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin. Najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień po przyrządzeniu *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE

Blog z Apetytem
Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi 141

umieść ocet i musztardę. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj całość. Teraz dodaj oliwę, zakręć słoik i energicznie nim wstrząśnij, aż uzyskasz gładką emulsję.  Parmezan zetrzyj na tarce i dodaj do brukselki. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni, następnie grubo je posiekaj i również dodaj do miski. Polej składniki sosem i wymieszaj. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledź po Japońsku 310

łyżki octu 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Wrzucić cebulę pokrojoną w półplasterki i gotować na półmiękko.Odcedzić na sitku i odstawić do wystygnięcia. chłodną cebulę odcisnąć z nadmiaru zalewy, dodać odsączony groszek,majonez,musztardę,doprawić i wymieszać. Sałatkę wyłożyć na półmisek. Ugotowane jajka owinąć plastrem śledzia, spiąć

Swojskie jedzonko
Domowe rolmopsy z papryką 121

śledzia właśnie. Dziś zapraszam na kolejną wariację na temat tej pysznej ryby, czyli przepis na domowe rolmopsy z czerwoną papryką. Bez nich, według mnie, po prostu nie ma świąt :-). Domowe rolmopsy z papryką Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 6 filetów śledziowych 1/2 czerwonej papryki 1 cebula pieprz czarny wykałaczki Zalewa 2/3 szklanki wody 1/3 szklanki octu

Kulinarne przygody Gatity
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 171

Ryby - śledź, węgorz, łosoś, halibut, makrela, sardynka, szprotka, wszystkie wędzone. Warzywa - fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób, kapusta, brukselka, kalafior, cebula, czosnek, rzodkiewka, papryka, kukurydza, ogórki (świeże i kiszone), grzyby, warzywa marynowane. Owoce - wszelkie niedojrzałe, gruszki, truskawki, śliwki, czereśnie, ananas, wszystkie suszone, orzechy. Tłuszcze - wszelkie zwierzęce (smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez

Codzienne Gotowanie
PESTO BURACZANE 217

śledzi, jajek, na kanapki, do risotta lub niektórych sałatek. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Później tylko wystarczy szczelnie zamknąć w słoiczku i przechowywać kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI : buraki – 4 sztuki czosnek – 2 ząbki świeża bazylia – 10 listków potarty parmezan – 4 kopiaste łyżki oliwa z oliwek – 4 łyżki pestki z dyni – 4 łyżki sól i pieprz cukier – pół łyżeczki ocet

kuchniabellissima.wordpress.com