śledzie na 3 sposoby - 500 przepisów (strona:5/34)

rolmopsy w pomidorowej zalewie 238

szklanki octu 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody 2 cebule 2-3 liście laurowe 2-3 ziarna pieprzu 4-6 ziaren ziela angielskiego wykałaczki sposób przygotowania Śledzie myjemy( jeżeli mamy całe śledzie, to je patroszymy i pozbawiamy głów), a następnie  dokładnie płuczemy. Do  garnka, wrzucamy liście laurowe, cukier, dokładamy ziarna ziela angielskiego, zmiażdżone nożem ziarna pieprzu

Miód i pieprz
Śledzie z czerwoną cebulą w sosie jajecznym 245

Jeden z moich ulubionych sposobów na śledzia. Jak wiadomo śledzik lubi cebulkę i śmietanę, więc tego tutaj nie brakuje. Kawałki Matjasa są zatopione w przepysznym sosie jajecznym z dodatkiem musztardy. 3 płaty śledziowe a’la Matjas mleko do namoczenia 2 czerwone cebule 3 jajka 1 łyżeczka musztardy 200 g śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz czarny sól

https:KKuchniaMniam
Śledzie w sosie pomidorowym 169

kilograma filetów śledziowych 2-3 cebule 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Cukier 1 łyżka octu Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy.Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody,kroimy na mniejsze kawałki.Cebulę kroimy w krążki i odsmażamy na oleju.Smażymy do momentu

Bajeczna Kuchnia
Pasta jajeczna z natką pietruszki i śledziem 168

też będzie smaczna, ale to już nie będzie ten smak.... :) SKŁADNIKI (1 miseczka) 5 jajek 2 płaty śledziowe 1/2 pęczka natki pietruszki 1 nieduża cebula 1 łyżka majonezu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Śledzie moczymy w wodzie przez 1h, kroimy w mniejsze kawałki i wkładamy do słoiczka. Dodajemy posiekaną w kostke cebulkę i całość zalewamy olejem rzepakowym lub słonecznikowym. Tak przygotowane śledzie odstawiamy

DefinicjaSmaku
Śledzie po zbójnicku babci Basi 252

domowych imprezach. Składniki : 60 dag matiasów solonych, 3 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego. łyżeczka musztardy, jajko, pieprz, mielona ostra papryka, natka pietruszki, szczypiorek, jabłka. sałata ( niekoniecznie ) Sposób przygotowania : Śledzie moczymy w wodzie . Następnie drobno kroimy w kostkę. Cebulę siekamy na drobno i łączymy ze śledziem. Dodajemy koncentrat, musztardę i przyprawy. Mieszając, wlewamy olej ( masa powinna mieć konsystencję tatara

Pysznosci Babci Basi
Śledzie w czosnkowym sosie 155

wystarczy noc. Nie robiłam dużej porcji, dwa filety wystarczają u nas dla 2 - 3 osób, ale ilość składników w przepisie, bez problemu można zwiększyć. Polecam, gdyż to dobry sposób na śledzie "w ostatniej chwili" Inspiracja "Śledzie"  - Małgorzata Caprari Jeżeli lubicie śledzie, zajrzyjcie też do pozostałych, śledziowych przepisów: Śledzie z cebulką klasyczne Śledzie z żurawiną Rembertowskie śledzie majerankowe Śledzie

Stare Gary
Śledzie w oleju z marynowanymi grzybami 158

Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 3 godzin. Po tym czasie kroimy w kostkę cebulę, grzyby i obrane jabłko. Śledzie kroimy w nie za duże paski. Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem. Dodajemy do smaku ocet winny

Qchnia po prostu
Różowe śledzie w słodkiej zalewie octowej 123

duże czerwone cebule 2 marchewki 5 listków laurowych 8 ziaren ziela angielskiego od  Skworcu 10 ziaren pieprzu Zalewa: 300 ml. wody 300 ml. octu 200 gram cukru Sposób przygotowania: Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, moczymy przez 2 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, marchewkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Do rondla wlewamy wodę

Bajeczna Kuchnia
śledź w sosie chrzanowym 176

cebula 2/3 szklanki dobrego gęstego naturalnego jogurtu 3 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu sok z ćwiartki cytryny 1 łyżeczka cukru sól, pieprz szczypior, lub pietruszka do dekoracji sposób przygotowania Śledzie wyjmujemy z zalewy i delikatnie płuczemy. Siekamy  cebulę i wkładamy do miski. Następnie  do miski dodajemy majonez,  jogurt   naturalny , chrzan , cukier i sok z cytryny

Miód i pieprz
Śledź w sosie musztardowym 240

musztardy sarepskiej 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 100 ml oleju roślinnego 50 ml oleju lnianego (nie dodałam) sok z połowy cytryny 500 ml mleka sól, pieprz Sposób przyrządzania: Śledzia namocz w mleku na 4-6 godzin. W misce wymieszaj żółtka z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Zacznij powoli dodawać olej i mieszać rózgą. Kiedy konsystencja będzie gładka

Czerwień i błękit
Śledzie po kaszubsku 106

łyżeczki cukru(dałam miód) 1 łyżka octu 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki wody 2 ogórki kiszone łyżeczka majeranku sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób wykonania:  Śledzie zalewamy wodą i moczymy ok. 2 - 3 godzin. Następnie kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Gdy będzie miękka dodajemy zmieszany koncentrat z wodą

Smaki Natalii
Śledzie po cygańsku 498

Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego pieprz cukier olej do smażenia Sposób przygotowania: Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w pióra, smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu aż będzie szklista. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę

Bajeczna Kuchnia
Śledzie po kaszubsku 450

cebula - 2 szt olej - 1/2 szkl woda - 1/2 szkl ziele angielskie - 4 ziarna liście laurowe - 3 sól i pieprz sok z cytryny - 1,5 łyżki miód - 3 łyżki Sposób przygotowania: Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy je przez ok. 3-4 godzin, zmieniając wodę ze 3 razy. Następnie należy odsączyć i pokroić śledzie na kawałki.  Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
śledzie smażone w zalewie octowej 122

szklanka mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mąka cebula olej do smażenia na zalewę: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Śledzie oczyścić, wyciągnąć grzbiety i boczne ości posypać cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić na godzinkę. Z jajek mleka i mąki przygotować ciasto do panierowania, ciasto musi być troszeczkę gęściejsze niż

Darcia w kuchni
Śledzie w śmietanie 117

Sposób wykonania: Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły. Smacznego

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania