śledź w oleju z cebulą - 1078 przepisów (strona:11/72)

Śledzie po kaszubsku 406

porcje, ale różnorodność smakowa powinna być zachowana. Dziś proponuję śledzie w "pomidorach", szerzej chyba znane są jako po kaszubsku.  Składniki: 0,5 kg śledzi 3-4 cebule 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego olej rzepakowy Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy. Śledzie pokroić na porcje. Ułożyć na półmisku, na wierzch wyłożyć wystudzoną cebulę

Pasja Smaku
Śledzie z kolorową papryką i cebulką 174

przekąskę sylwestrową. Lepiej zrobić je na dzień lub dwa dni wcześniej aby aromaty się połączyły. Składniki: Solone śledzie w oleju typu matjas ok 800 gram ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej lub pomarańczowej 2 cebule Olej ok 300 ml Pieprz Wykonanie: Ze śledzi zlewamy olej i moczymy je w zimniej wodzie ok. 30 minut ( można nie moczyć jeżeli lubimy(...)słone ). Po odcieknięciu kroimy je na mniejsze kawałki. Papryki myjemy, osuszymy i kroimy w drobną kostkę również cebulę. W szklanej misce układamy śledzie, lekko je posypujemy pieprzem, pokrojoną cebulką, jednokolorową papryką, ponownie śledzie, pieprz, cebulka, papryka i kolejny raz. Całość zalewamy olejem. Miskę zabezpieczamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce aby wydobyły się  i połączyły wszystkie aromaty. Smacznego

Smaki Ewy
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55900

filety śledziowe a'la Matjas w oleju buraki ćwikłowe całe, gotowane (takie można kupić np. w Lidlu - Ryneczek Lidla) 2 cebule 3 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie : Ugotować jajka na twardo. Buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Włożyć do salaterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Wyłożyć na buraki. Śledzie odcedzić z oleju, pokroić na wąziutkie(...)TUTAJ A pokrótce: Składniki : opakowanie ciasta francuskiego pół opakowania mrożonego szpinaku pół kostki sera typu feta 1 cebula, 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna Przygotowanie : Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać szpinak. Gdy się roztopi. dodać pokrojoną w kostkę fetę. Przyprawić pieprzem i łyżką śmietany. Z łososia zerwać

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Śledzie w oleju 163

przepis na polskie, tradycyjne śledzie,   które goszczą w każdym domu podczas świąt.   A co najważniejsze nie wymagają wielkich przygotowań i robi się je bardzo szybko. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych solonych, 2 średnie cebule, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, ¾ szkl. oleju, sól, pieprz, mleko i woda do moczenia śledzi     Wykonanie: Filety(...)godzin zmieniając wodę i mleko co jakiś czas. Jak już śledzie są wymoczone kroimy je na 4-5 mniejszych kawałków.   Przekładamy do miski.   Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzi. Zalewamy olejem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie,   doprawiamy solą i pieprzem.   Mieszamy. Przekładamy do naczynia. Najlepiej słoika. Odstawiamy do lodówki. Najlepiej

Passion of Cooking
Śledzie w oleju z cebulką 224

szczególności kojarzą się z popularnymi polskimi śledziami. W dzisiejszym poście proponuję  przygotowanie bazy śledziowej, która stanie się dla nas wyjściem do przyrządzenia rożnych rodzajów śledzi.  Śledzie w oleju z odrobiną cebuli , ziela angielskiego i liścia laurowego są naprawdę doskonałe same w sobie. SKŁADNIKI 1 kg słonych płatów śledziowych np.  matias 2 cebule  3/4  szklanki

W kuchennym oknie Ewy
sałatka ze śledziem 1616

cebula 6 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Śledzie odsączamy z nadmiaru oleju, kroimy je na mniejsze kawałeczki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach (nie łączymy ich). Jajka obieramy i również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na dno salaterki wykładamy (tworząc warstwy) 1/2 cz. śledzi oraz 1/2 cz. cebuli i oprószmy

Domowy Smak Jedzenia
Śledzie z musztardą i olejem rydzowym (ziołowo-korzenne) 215

lubię przyrządzać potrawy częściej i w mniejszych ilościach. 5 filetów śledziowych (użyłam solonych) 1 cebula zwykła (średnia) 1 cebula czerwona (średnia) 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy ziołowej (lub innej łagodnej) 2-3 łyżki soku z cytryny (ew. octu winnego, jabłkowego) 100-150 ml oleju rydzowego Dodatkowo: 5 ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 listek laurowy (duży(...)ziele angielskie rozgnieść (np. w moździerzu; ja podusiłam i pokruszyłam za pomocą noża). Następnie na dnie naczynia/słoika ułożyć warstwę cebuli i kolejno: śledzie skropione sokiem cytrynowym, cebulę i przyprawy. Całość delikatnie polać olejem i ponownie układać powyższe składniki, aż się wyczerpią. Na samym końcu powinna znaleźć się cebula - posypana przyprawami i posiekaną bazylią.  (U mnie wyszły dwie warstwy

Di gotuje
Marynowane śledzie z papryką 164

Składniki: 1 kg śledzi marynowanych słoik papryki marynowanej 2 duże cebule 10 dag rodzynek 5 łyżek ketchupu 5 łyżek oleju sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Rodzynki sparzamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem. Dokładamy posiekane warzywa i rodzynki. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem

Pobite gary Barbary
Najlepszy śledzik według mojej mamy 364

czegoś mocniejszego :) Jestem pewna, że znacie tą wersję, ale nie ukrywam, że moja mama robi najlepsze śledzie! Składniki :* 5-6 płatów śledziowych* cebula* 2-3 ogórki kiszone* jabłko* łyżka octu* łyżka oleju* 200g jogurtu greckiego Przygotowanie :Śledzie pokroić w 3 centymetrowe kawałki. Jabłko, ogórki i cebulę posiekać w kostkę. Dodać olej i ocet, wymieszać. Odstawić na 20 minut, połączyć

Magiczne Życie Marty
Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami 193

filetów śledzia (marynowany) 1 duża cebula 2 łyżki keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 70-80 g pieczarek (malutkich) olej do smażenia sól pieprz szczypta cukru natka pietruszki Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórko i smażymy na 2 łyżkach oleju razem z pieczarkami w całości kilka minut po czym dodajemy koncentrat i keczup , doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Gotowanie jest łatwe
Śledzie z suszonymi pomidorami 216

jeszcze nie raz. Śledzie z suszonymi pomidorami Składniki: ok 4-5 filetów śledziowych w zalewie solnej 3-4 pomidory suszone olej ocet (potrzeby gdy mamy pomidory suszone ale niezalane oliwą) 2 małe cebule lub jedna duża Do dzieła!!! Śledzie moczymy przez kilka godzin w zimnej wodzie - kilka razy ją zmieniamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i sparzamy(...)kawałki. Natomiast jeśli mamy pomidory bez zalewy to kroimy je na mniejsze kawałki i następnie zalewamy na chwilę wrzątkiem aż zmiękną. W słoiku układamy na przemian cebula, pomidory, śledzie i zalewamy je olejem (ja używam słonecznikowego). W przypadku pomidorów bez zalewy możemy do oleju dodać odrobinę octu. Odstawiamy na noc do lodówki. Śledziki są gotowe już na drugi dzień

sierotka maRysia w kuchni
Jarzynowa sałatka śledziowa – na szybko 165

sałatkę śledziowo – warzywną na szybko. Polecam. Składniki: 1 opakowanie śledzi solonych w oleju Mieszanka warzywna ze słoika ( ok. 1 l ) 1 czerwona cebula 4 jajka Pieprz Sól opcjonalnie Majonez light Wykonanie: Ze śledzi zlewamy olej i moczymy je około 30 minut w zimnej wodzie. Jajka gotujemy na twardo ( 10 minut ). Mieszankę warzywną przepłukujemy zimną wodą i pozostawiamy

Smaki Ewy
Śledzie z żurawiną 384

filetów śledziowych - używam śledzi korzennychgarść suszonej żurawiny2 średnie czerwone cebule1 łyżka octu balsamicznego1 gałązka tymiankuolej o neutralnym smakuprzygotowanieśledzie pokroić na mniejsze kawałki. Żurawinę zalać wrzątkiem i po paru minutach odcedzić. Cebulę pokroić w piórka. Cebulę, żurawinę, śledzie, układać w słoiku warstwami zaczynając od cebuli. Dodać gałązkę tymianku. Zalać olejem , dolać ocet balsamiczny. Zamknąć słoik, wstrząsnąć

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania