Uwielbiam pasztety, a ostatnio jakoś o nich zapomniałam. Teraz mam w planach piec dużą porcję w niedzielę, tak, aby móc zabierać po kawałku przez parę dni
Kasia SarnaHummus jest w Polsce coraz bardziej popularny. I słusznie, bo to zdrowe, smaczne i proste w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dip, dodatek do chleba
MarcinChefTrochę sobie obiecałam gotować więcej zup. Średnio mi to wychodzi - ta jest dopiero pierwsza w tym roku, ale może będzie lepiej. Szybka (jak na zupę) i
Czerwony GupikPierwszy raz od bardzo dawna kupiłam tofu. Na jego bazie przygotowałam drugie śniadanie: Czytaj więcej »
Kasia SarnaPora na pierwszy wpis ziołowy w tym roku! :) W końcu weszliśmy w sezon chwastów. Łąki coraz bardziej się zielenią, krzewy kwitną. Oprócz podziwiania piękna wiosennej przyrody
Kasia SarnaSkładniki: 90 g suchej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (użyłam kokosowego z kartonu) 2 łyżki mleczka kokosowego z puszki 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić
Powiedz dietom nieTahini to niezwykle uniwersalny składnik: gęsta, sezamowa pasta to niezbędny... Artykuł PIECZONE MARCHEWKI Z TAHINI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEFeeria smaków i barw na talerzu: SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ,... Artykuł SAŁATKA MOCY Z DYNIĄ, ORZECHAMI I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINER obiąc hummus, często eksperymentuję z różnymi dodatkami według zasady "co się nawinie to nie przyjaciel". Oczywiście najbardziej lubię wersję klasyczną, na której niemal zostałem wychowany
Food SquareKolejna wariacja na temat serniczka śniadaniowego :) Tym razem wersja zapiekana w mikrofali - dla porannych leniuszków, którzy lubią zjeść pyszne, sycące śniadanko. Osobiście bardzo lubię smak chałwy
Chocolate Muffin BlogSycące i pożywne. A wszystko to dzięki dużej ilości płatków owsianych. Można by powiedzieć, że to takie sklejone musli, wprost idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek
ciastkowylabC ukinia to niesamowite warzywo. Przy odrobinie wyobraźni można z niej wyczarować lekkie i czarujące dania. Dowodem na to może być ten malowany wiosenną zielenią makaron
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto więc wybierać pełnowartościowe produkty, które dadzą nam energii na cały dzień. Jednym z
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem
Marta Gotuje