farsz solą i pieprzem. Makaronowe muszle ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą. Weź żaroodporne naczynie i posmaruj jego dno ok. 1/4 serowego nadzienia. Przy pomocy łyżki nałóż pozostałe nadzienie do makaronowych muszli i powkładaj w nie kawałeczki pieczonej dyni. Ułóż makaronowe muszle w naczyniu i skrop wszystko oliwą. Przykryj naczynie folią aluminiową
Chilli Czosnek i OliwaSposób na najszybsze nadzienie serowe do naleśników :-) Czas przygotowywania: 5 minut Porcja: na min. 10 naleśników Składniki: • 300 g twarogu śmietankowego* • laska wanilii lub esencja/ekstrakt waniliowy** • 3 łyżki cukru
AniaGotuje.plsłodkiego mleka. Trzeba go po prostu upiec. Czas przygotowywania: 30 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na masę serową: • 500 g sera ricotta • 5 krówek np. waniliowych • 2 jajka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżka masła • łyżka cukru pudru Dodatkowo: • 200 g śmietanki
AniaGotuje.plPerfekcyjna, domowa pizza. Ciasto jest puszyste, idealnie wyrośnięte i chrupiące. Nie ma lepszego przepisu na grube ciasto! - prosta i pyszna pizza - grube, puszyste ciasto i serowe ranty - najlepsze, popularne dodatki Czas przygotowywania: 30 minut + wyrastanie łącznie 1 h i 15 min. Czas pieczenia: 16-20 minut Ilość porcji: dla 4 osób
AniaGotuje.pljeden z nich - najbardziej podstawowy. Ciasto jest delikatne, elastyczne - idealnie się lepi. - 3 składniki - bez masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło z rydzami . Jakie są Wasze ulubione pierogi
AniaGotuje.plROBIMY KREM : Pół wafelka czekoladowego Lusette i cały o smaku cappucino mielimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy z łyżką masy serowej. Mascarpone ubijamy razem z jogurtem i cukrem pudrem. dodajemy żelatynę i dobrze ubijamy. 4 łyżki masy odkładamy, a do reszty wsypujemy zmielone wafelki. Delikatnie mieszamy z masą. SKŁADANIE TORTU : 1 krążek
Pani na deserprosty sernik z dodatkiem kawy to prawdziwe doznanie smakowe. Bazowałam na moim sprawdzonym przepisie na SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM . Polecam zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/40 CM: MASA SEROWA: 1,50 kg zmielonego sera 30 dag cukru 250 ml kwaśnej śmietany 125 ml oleju 4 jajka szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka z cytryny
Pani na deserMleko rozmieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną. Do sera dodać jajka, cukier, mleko z budyniami i zetrzeć skórkę z cytryny. Masło rozpuścić w rondlu o grubym dnie. Dodać masę serową i powoli gotować cały czas mieszając aż będzie gęste.Wmieszać rodzynki i skórkę pomarańczową. Od razu gorąca masę wylać na herbatniki i przykryć drugą warstwę ciastek. Odstawić, żeby wystygło. Cukier
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktoś ochotę na ciasteczka serowe ze słodką gruszką? Zapraszam Składniki: 125 g twarogu 1/2 szkl mąki + do podsypania 1 jajko pół małej gruszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru szczypta soli cukier puder do posypania Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy, dodajemy do niego mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto tak aby się nie kleiło. Wkładamy ciasto
słodkie i nie tylko historie kulinarnegorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Serki homogenizowane przekładamy do miski, dolewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy razem do połączenia. Do pucharków wlewamy na ok. 6-7 łyżek masy serowej i wstawiamy do lodówki. Gdy serniczki stężeją wyjmujemy je z lodówki. Gruszkę myjemy, obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Kroimy gruszkę w sporą kostkę. Wkładamy pokrojoną gruszkę do pucharków i zalewamy tężejącą
słodkie i nie tylko historie kulinarnekonsystencji gęstej śmietany. Na końcu wlewamy olej i wodę gazowaną i solimy cały czas mieszając. Odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Farsz serowy: 2 kostki białego sera twarogowego śmietana 18% (330 g) 1/2 szkl. cukru Po usmażeniu, układamy warstwy: - naleśnik - warstwa sera - naleśnik - warstwa sera itd. Dodatkowo: polewa czekoladowa
Różne smaki w kuchniCukinię kroimy w plastry za pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu. Smacznego
Ostra na Słodkouklepujemy spó d. Ser, mleko skon densowane (sło dzone) oraz mus z dyni umieszczamy w wysokiej misce i szybko miksujemy. Mąkę i bu dyń przesiewamy do masy serowej i szybko miksujemy, aby nie napowietrzyć ciasta. Każ de z jajek do dajemy o d dzielnie miksując do je dnolitego koloru. Na koniec do dajemy skórkę z otartej cytryny
ChilliJemypyszna zupa serowa :) 1,5 l rosołu z drobiu lub wołowiny 200 g śmietany 18 % 80 g utartego pikantnego żółtego sera łyżka masła łyżka mąki 2 żółtka szczypta soli i pieprzu natka pietruszki W garnku, w którym chcemy przygotować zupę smażymy przez chwilkę mąkę na maśle cały czas mieszając. Dodajemy 4 czubate łyżki startego żółtego sera (startego na najmniejszych oczkach
Krokusowy DomUwierzcie mi - takie dania są najlepsze:). Kilka prostych składników, 15 minut pracy i gotowe! Makaron z sosem gorgonzola jest intensywny w smaku, polecam amatorom serowych smaków:). 300g makaronu, u mnie rurki 150g sera gorgonzola 1 duża cukinia 2 cebule 150 ml śmietanki 18% olej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Szefowa kuchni