Witam Kochani, dziś kontynuacja tematu tłustego czwartku i walentynek. Dziś przedstawię Wam przepis, który łączy te dwa dni. Pyszne oponki serowe z kształcie serc. Proste, pyszne i szybkie w wykonaniu :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: -0,5 kg sera białego półtłustego zmielonego -0,5 kg mąki tortowej -1 opakowanie cukru waniliowego -200g cukru -4 żółtka -1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju -1 szkl-1,5 szkl mleka (ilość mleka zależy od suchości sera , jeśli ser jest suchy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzakończenie tegorocznego sezonu malinowego powstał pyszny malinowy serniczek na zimno. Maliny dodałam do masy serowej a także na wierzch serniczka pod galaretkę. Pyszny, kremowy, nie za słodki, lekko kwaskowy - idealny deser na zakończenie lata. składniki: 1 kg zmielonego sera 400 g malin 100 g masła 10 łyżek cukru 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka na wierzch
Monia miesza i gotujewszystkie owoce pokroić na małe kawałki. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami i cukrami. Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi, proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać pokrojone owoce i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie wyłożyć ciasto (równo z brzegiem papilotek). Wierzch ciasta posypać brązowym cukrem. Piec około
Czerwień i błękitużycie konserwantu lizozymu. Całe bogactwo tradycji serowarskiej północnej części Półwyspu Apenińskiego będzie starał się oswoić polskim konsumentom Marco Ghia, który nie przez przypadek został twarzą kampanii edukacyjnej włoskich konsorcjów serowych. Jako szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, rodowity Mediolańczyk, wychowany w poszanowaniu tradycji i umiłowaniu produktu najwyższej jakości, będzie tej jesieni przybliżał nam magiczny świat serów Parmigiano Reggiano, Gorgonzola i Asiago
Codzienna kuchnia niecodziennaszerokiej miseczki i dodać do niej kieliszek likieru Amaretto. Białka wraz ze zwykłym cukrem ubijamy na sztywną pianę, najlepiej na małych obrotach. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i powoli mieszamy. Biszkopt delikatnie nasączamy kawą wraz z likierem amaretto, n a to wykładamy połowę naszego sera i oprószamy mocno gorzkim kakao. Podłużne biszkopty nasączamy również kawą z amaretto
Aromatyczne Podróżeserek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy
Gotowanie i blogowanieSposób przygotowania: Twaróg pokruszyć do miski, wbić jaja, wlać śmietankę, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz proszek budyniowy, całość zmiksować blenderem, do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Wylać masę serową do wyłożonej papierem do pieczenia –szczelnie ! tortownicy o śr 26 cm. Włożyć do nagrzanego do 160*c piekarnika. Piec 55 minut. Kwaśną śmietanę wymieszać z przesianym cukrem pudrem, wyjąc
Wanilia i Kardamonczasie robimy nadzienie : ser mieszamy ze śmietaną, cukrem i budyniem na gładką masę. Gdy ciasto podrośnie, szklanką na środku każdej kulki robimy wgłębienie i nakładamy nadzienie serowe. Na serze układamy pokrojone w paski nektarynki. Całość posypujemy kruszonką (składniki na kruszonkę zagniatamy). Wstawiamy bułeczki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy
słodki bratekPudding chlebowy opisywałam już tutaj , w wersji na słodko z sosem waniliowym. Dziś przyszła pora na wersję wytrawną - serową. Polecam szczególnie na śwież o i ciepło. 200 gram suchego chleb 2 jajka 2 szklanki mleka 30 gram sera żółtego (twardego) 30 gram typu lazur 30 gram oscypka 30 gram mozzarelli 1 łyżeczka papryki Piekarnik nagrzać do 180C. Sery pokroić
Czerwony Gupikpolewę. Białka ubić na sztywną pianę. Do reszty masy dodać mąkę, proszę do pieczenia i pianę z białek, wymieszać i przelać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić. Masa serowa: 500 g twarogu w kostce 1 jajko 3/4 szklanki cukru 100 g masła w temperaturze pokojowej wiórki kokosowe Twaróg, jajko, cukier i masło utrzeć na gładką i jednolitą masę, wyłożyć
Domowa cukiernia Ewyzmiksowane jagody, ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać zimną płynną żelatynę. Wszystko dokładnie zmiksować aby składniki połączyły się z żelatyną. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy. Na masę serową od razu wyłożyć część jagód aby trochę zatopiły się w masie. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Niebieską galaretę rozpuścić w ok 450 ml gorącej wody i odstawić
Monia miesza i gotujecukrem miksujemy do połączenia składników. Masa nie może być za rzadka. Foremkę do tarty 22-23 cm smarujemy masłem i przesypujemy mąką. Wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Nakładamy masę serową na na nią delikatnie około 4 łyżek wiśni lub konfitury. Delikatnie rozsmarowujemy. Pieczemy około 30-35 cm w temp. 180 stopni. Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAlubiła. Są wdzięczne, ponieważ ciasto jest elastyczne i można do niego wkładać jakikolwiek farsz nam się podoba. Można robić pierogi na słodko, na słono, rybne, mięsne, serowe, z warzywami, z kapustą i grzybami, ... po prostu co chcecie i na co macie ochotę:) Można dodać do ciasta trochę soku z buraka - będą bordowe, dodać szpinak - będą zielone, dodać kurkumy - będą żółte
Zasmakuj Kuchni