dosyć wysokich cenach także lepiej udać się do pobliskiej winnicy :) Ja raczyłam się tu lemoniadą na rozgrzewkę :) Zamówiliśmy: zupę gulaszową i zupę krem z grzybów z grzanką serową. Zupy były aromatyczne i bardzo pożywne, a przede wszystkim smaczne. Z dań głównych zamówiliśmy: gulasz z jelenia, polędwiczki zapiekane w musztardzie, gęsinę oraz duszone polędwiczki, a do tego oczywiście napoje i dodatki
Karola gotujewłaśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę do tarty. Składniki nadzienia dobrze zmiksować blenderem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min. Wyjmujemy i wylewamy masę serową a na wierzch posypujemy borówkami, zostawiając garść do dekoracji. Pieczemy ok 30 min . Studzimy i posypujemy borówkami, dekorujemy listkami melisy lub miety
Gotowanie jest łatweKuchnia szwajcarska to miks kuchni niemieckiej, francuskiej i włoskiej, syte dania, najczęściej serowe lub ziemniaczane, dlatego też akcja Victorinox była inspiracją do stworzenia tego przepisu, choć to danie do lekkich nie należy jest mega pyszne i znika błyskawicznie z talerzy, farsz to moja kompozycja smaków, pierwszy raz użyłam cyklanterę z własnego ogródka-jest to dziki ogórek o łagodnym smaku
Wanilia i Kardamonwzdłuż na cienkie plastry. Następnie należy je zblanszować. Sery, oliwę i posiekaną natkę pietruszki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster cukinii nałożyć łyżeczkę nadzienia serowego i całość zwinąć w rulon. Następnie schłodzić w lodówce
zadanie-gotowanieCiasto 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko zagnieść 3/4 ułożyć na blaszce a resztę schłodzić w zamrażalce. Masa serowa 1 kg półtłustego sera raz zmielonego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 0,5 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać
Pieguskowa Kuchniamożna dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki słodkiej papryki
O kuchni z uczuciemTrochę przypadkiem, aczkolwiek z wielką radością, zostałam ostatnio posiadaczem sporego koszyka mirabelek . Nastawiłam więc nalewkę, sporą część przerobiłam na galaretkę, wystarczyło też mirabelek na kompot i pyszne serowe ciasteczka . składniki: 1 kg mirabelek 1 opakowanie środka żelującego 1/2 kg cukru wykonanie: Mirabelki umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą dając jej tylko tyle, by śliwki były przykryte. Owoce zagotowałam
babka w formiemocy palnika, aż powstanie gęsta masa przypominająca konsystencję budyniu. Dno foremki wyłożyć papierem lub folią do pieczenia i poukładać na nim herbatniki, na które wylać 1/2 gorącej masy serowej. Na masę wyłożyć warstwę herbatników i wylać pozostałą część masy, na której położyć warstwę herbatników. Herbatniki polać polewą i sernik wystudzić, następnie wstawić najlepiej na całą noc do lodówki
Kuchcik gotujepołączenia składników. Upewnij się, że nie pokazało sie zbyt dużo pęcherzyków powietrza wewnątrz ciasta, które może być przyczyną pęknięcia sernika u góry podczas pieczenia . Wiórki kokosowe dodać do masy serowej,dokładnie połączyć.Gotowa masę wylać na ostudzony spód . Piec w dolnej części piekarnika na 55 minut lub do złotego koloru .U mnie za bardzo przypieczone ,bo wyszłam z domu
w mojej kuchnijakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia tego ciasta .I jak je zrobiłam mogę powiedzieć cudo 🙂 . Lekko serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką wyszła na prawdę rewelacyjnie .A samo wykonanie jest nieskomplikowane .Przekonajcie się sami 🙂 . Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum 3 godziny Ilość: blacha
Ugotujmy Cośzalewy. Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy starty ser żółty i pokruszony ser bluee. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim podłużną formę na tartę, wylewamy równomiernie masę serową, na to układamy gruszki i zapiekamy 20 minut w temperaturze 185 % C. Pod koniec pieczenia posypujemy ciasto odrobiną pokruszonego sera niebieskiego i jeszcze chwilkę zapiekamy. Po upieczeniu posypujemy świeżym tymiankiem. Tartę
Kulinarne Fantazje Marioligodziny (przykryte ściereczką). --> W międzyczasie przygotować nadzienie. --> Nadzienie twarogowe: --> Wszystkie składniki włożyć do miski, rozetrzeć i zmiksować. Dodać namoczoną i odsączoną żurawinę i wymieszać. Jeśli masa serowa będzie zbyt rzadka możemy wtedy dodać trochę skrobi ziemniaczanej. --> Wykonanie: --> Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, nadzienie również podzielić na pół. --> Każdą połowę ciasta rozwałkować na prostokąt około 30 x 20 cm. Rozsmarować
Marta Gotujekombinacji. W zasadzie z sosem 3 sery bo 2 miałam już w domu. Ser żółty zawsze jest, mozzarella zazwyczaj też. Trzeba było dokupić tylko jakąś jeszcze jedną wariację serową i obiad gotowy. Najbardziej zadowolona oczywiście M - Ona wszelkie opcje makaronowe zje zawsze i wszędzie ;) Składniki: makaron - tak na dwie porcje u nas MALMA 50 g sera żółtego 1/2 kulki
Gotowanie z pasjąutrzeć do białości z cukrem, dodać twaróg z wiaderka (temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić
W Mojej Kuchni LubięCiasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 40 g drożdży świeżych – 1 jajko – 125 g cukru – 70 ml oleju rzepakowego Nadzienie serowe : – 250 g dowolnego serka śmietankowego (testowałam ricotta, mascarpone i twarożek śmietankowy, mężowi smakowało najbardziej z mascarpone, a dla nie mnie nie było zbyt dużej różnicy) – łyżka cukru pudru
Relaxtime