serowe - 4000 przepisów (strona:129/267)

Sernik japoński 227

czas miksując. Do miseczki przesiewam mąkę oraz skrobię.  Gdy masa z serkiem wystygnie dodaję do niej żółtka i dokładnie mieszam.  W dużej misce delikatnie łączę połowę masy serowej, połowę ubitej piany i przesianą mąkę ze skrobią a następnie dodaję resztę masy i piany. Tak przygotowane ciasto przekładam do formy, następnie całą formę wstawiam do większej, głębszej wypełnionej wodą

Kuchnia Viki
Mięsne kulki z serem na sposób włoski - bez glutenu, low-carb 145

zeszklij posiekaną drobno cebulę. Zdejmij z ognia i ostudź. W międzyczasie wymieszaj za pomocą miksera lub miotełki jajko, serek, przyprawy i tarty parmezan. W duże misce dobrze wymieszaj jajeczno serową masę z mięsem. Dodaj cebulkę i wymieszaj wszystko jeszcze raz. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, papier najlepiej dodatkowo natłuścić. Z masy mięsnej lepimy małe kuleczki (wielkości orzecha) i układamy

Marta próbuje
Żółty ser domowy ze świeżą bazylią 428

patelni ciągle mieszając. Po 5 minutach ser powinien zmienić konsystencję i zrobić się bardzo plastyczny. Dodać posiekane liście świeżej bazylii. Na końcu dodać 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Masa serowa urośnie i zrobi się bardziej puszysta. Wymieszać energicznie i przełożyć całość do plastikowego pojemnika. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce

Pij soki wyciskane
Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach 134

misy miksera i ucieramy z cukrem pudrem. Wbijamy po jajku, cały czas miksując. Następnie dodajemy ricottę, śmietankę oraz olejek i sok z cytryny. Delikatnie miksujemy na wolnych obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy. Wygładzamy szpatułką wierzch masy. Tortownice wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy sernik przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę

Raj dla Podniebienia
Tarta migdałowo-serowa z pomidorami wg Yotama Ottolenghiego 150

dodajcie do tarty inne warzywa. Szczególnie grillowana lub podsmażona cukinia, kabaczek czy bakłażan sprawdzą się świetnie w tym przepisie. ➤ Spróbuj także: tarty z cukinią, pomidorami i parmezanem . Tarta migdałowo-serowa z pomidorami i oliwkami Składniki / na 2 tarty czyli 16 porcji: można zrobić 1 tartę z połowy porcji 140 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka w temperaturze pokojowej

Chilli Czosnek i Oliwa
SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA 588

łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Połowę masy wylewamy na biszkopty, resztę mieszamy z jedną częścią truskawek. Na masę serową wylewamy mus truskawkowy ( ten bez sera(, tworzymy ozdobną mozaikę. Zalewamy masą serowo-truskawkową. Dekorujemy pokrojonymi truskawkami i wstawiamy na noc do lodówki; Smacznego

Ostra na Słodko
Knedle serowe z morelami i truskawkami 241

jutrzejszy obiad proponuję pyszne knedle serowe z owocami. Knedle zasmakują zarówno dużym, jak i małym smakoszom. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Knedle: 400g sera białego, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, 50g masła, 250g moreli, 200g truskawek, sól, Dodatkowo: 80g masła, 1,5 łyżki bułki tartej, ½ łyżki cukru. SKŁADNIKI: 1. Ser biały przeciskam przez praskę do ziemniaków. Do sera dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik jogurtowy Staciatella bez pieczenia, z truskawkową wkładką i ciasteczkowym spodem. 1162

Dokładnie łączymy.  Do naczynia (miseczka, garnek itp.) o mniejszej średnicy niż tortownica wkładamy folię spożywczą, i przelewamy masę, po czym wsuwamy ją do lodówki, aby stężała.  Masa serowa: 800 g jogurtu greckiego  250 g serka mascarpone pół szklanki drobnego cukru 150 g czekolady mlecznej bardzo dobrej jakości, startej na grubych oczkach (wkładamy ją do zamrażarki przed starciem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mini serniczki w szklance, podane z owocami i tartą czekoladą 117

zmiksować razem z miodem i ziarenkami wanilii. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Wszystko razem dobrze wymieszać lub ponownie zmiksować. Przekładać do pucharków lub szklaneczek. Wstawić do lodówki, aby masa serowa stężała. Udekorować posiekaną drobno czekoladą i owocami. Lubicie serniki? Zerknijcie do zestawienia moich ulubionych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szparagowa sałatka z tortellini i botwinką 167

Sezon na szparagi jest zdecydowanie za krótki, o tej porze roku są najlepsze, wykorzystuję je do czego się da razem z botwinką. Połączyłam te dwa smaki, dodałam serowe pierożki tortellini i wyszła mega smaczna sałatka. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów ½ pęczka botwinki (liście) 1 malinowy pomidor 15 dag pierożków tortellini z serem 1 kulka mozzarelli w zalewie ½ pęczka świeżego koperku

Wanilia i Kardamon
SERNIK BANANOWY Z ORZECHAMI – bez pieczenia 336

masłem orzechowym. Dodajemy ubitą na sztywno z cukrem pudrem śmietanę kremówkę oraz posiekane, podprażone orzechy. 1 łyżkę masy dodajemy do letniej żelatyny, mieszamy, a następnie całość wlewamy do masy serowej.. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, posypujemy podprażonymi płatkami migdałów. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zajadamy! Smacznego! Projekt powstał we współpracy z marką JAWO Kraków

Ostra na Słodko
Tarta z łososiem, kozim serem i papryką 127

Przepyszna, rybna tarta z dodatkiem koziego serka i papryki. Kruche ciasto, śmietanowo-serowy sos, czy trzeba czegoś więcej? Czasem z takiego minimalistycznego zestawu składników wychodzą smakowite potrawy. Kto chętny? Składniki: 250g mąki pszennej 150g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 300g świeżego łososia 1/2 czerwonej papryki 100g serka koziego 1 jajko 150g śmietany 22% 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki przyprawy

Raj dla Podniebienia
Ciasto drożdżowe z owocami leśnymi i kilka słów o powstającej książce 78

dzień wcześniej. Pracuję nad swoją książką, piekę mnóstwo serników, poprawiam, modyfikuję, ulepszam swoje przepisy. W książce znajdą się przepisy nie tylko na słodkie serniki, ale także na wytrawne pozycje serowe. Około południa, co zbiega się z drzemką mojej córy, zabieram się za pieczenie sernika.I tym samym powstaje wtedy kolejna strona mojej książki… Zdjęcia ciasta realizuję zawsze tego samego dnia

Raj dla Podniebienia
Sernik migdałowo – pistacjowy – przepyszny! 130

Dwukrotnie zmielony twaróg miksujemy z cukrem, wbijamy po jajku. Dodajemy śmietankę, sok z cytryny, paste pistacjową i krem z migdałów. Całość miksujemy do połączenia się składników. Masę serową przekładamy na schłodzony spód. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 140-150C i pieczemy przez 50 minut. Upieczony sernik

Raj dla Podniebienia
Mrożony tort tiramisu na rozpoczęcie wiosny 161

puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, połączyć. Wlać kawę i amaretto, wymieszać. Kremówkę ubić, dodać do mascarpone. Białka ubić, pod koniec partiami dodając pozostały cukier puder. Porcjami dodawać do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Wstawić lody na 2-3 godziny do zamrażarki. Na talerzu ułożyć pierwszy bezowy blat, rozłożyć 1/2 na wpół zmrożonych lodów, posypać kakao. Ułożyć kolejny blat, resztę lodów

Pożeraczka, czyli raz adobrze