serowe - 4000 przepisów (strona:140/267)

Dyniowe gnocchi, kopytka, kluseczki… Z wegańskim parmezanem i sosem rozmarynowym. 168

gnocchi to możecie uformować kuleczki łyżeczką i przed wrzuceniem do wody odcisnąć na kluseczce paseczki widelcem. Ser parmezan możecie 1) albo wrzucić do ciasta (wtedy kluseczki będą jeszcze bardziej serowe), 2) albo posypać nim całe danie. Ta druga opcja jest łatwiejsza. Pierwsza jest trudna, gdyż ciasto jest dość rzadkie. Im mniejsze kluseczki zrobicie, tym szybciej się ugotują. Istnieje ryzyko

Fill The Bowl
Placek serowo-kokosowy 115

Placek serowy, czyli maxi wersja waniliowych placuszków , tym razem w wersji kokosowej. Omlety, czy inne dania, które nie wymagają użycia dużej ilości mąki warto usztywniać zamiennikami tradycyjnej mąki. Idealnie sprawdzą się zmielone orzechy, wiórki kokosowe i otręby. Składniki miksujemy, wylewamy na patelnię i czekamy na pyszną kolację :) Składniki : 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych zmielonych na mąkę 1 jajko

Chocolate Muffin Blog
Halloween Pomysły na słone przekąski 330

dajemy żółtego sera. Pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. W międzyczasie wycinamy z żółtego sera duszki używając foremki lub małego noża. Pod koniec pieczenia nakładamy serowe duszki na pizzeriny. Z kawałków oliwek robimy uśmiechy i oczy. Kolejna propozycja to coś dla zapracowanych. Śmietankowy serek kanapkowy przekładamy do miseczki i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Serek powinien być

Ciastkozercy
Adżarskie chaczapuri z adżapsandali 147

odciągnij na zewnątrz, formując łódkę. Dokładną instrukcję formowania ciasta znajdziesz tutaj . Fetę, bryndzę i mozzarellę pokrusz i połącz ze sobą. Jeśli używasz sera imeruli krok pomiń. Środki łódek wypełnij serowym farszem. Wstaw do pieca nagrzanego do 260°C i piecz przez około 15 minut . Wyjmij na chwilę z piekarnika i na środek każdego chaczapuri wbij żółtko. Wstaw z powrotem

Food Square
Rolada szpinakowa 949

ściereczką, pozostawić do ostygnięcia. Przygotować farsz: Wymieszać pozostałą serek z posiekanym łososiem , dodać koperek, doprawić pieprzem i solą ( ostrożnie, łosoś jest słony).  Rozwinąć ciasto i posmarować masą serową, ułożyć paluszki krabowe wzdłuż dłuższego boku, posypać cebulą (opcjonalnie) i ostrożnie zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i schować do lodówki na parę godzin lub cała noc. Podawać pokrojone

Stare Gary
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 148

najczęściej, szczególnie o tej porze roku, a wtedy nie tylko uchronimy nasz organizm przed jesiennymi infekcjami, ale również będziemy mogli cieszyć się jego bogatym smakiem, harmonijnie połączonym z mięsno serowym farszem. składniki  dla trzech osób 3 średnie bakłażany 350 g mięsa wołowego 3 niewielkie cukrowe cebule 6 sporych plastrów sera ( żółtego lub pleśniowego) 1 ząbek czosnku 2 łodygi selera

Miód i pieprz
Dyniowy Sernik z Nutką Brandy 173

dyni 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 4 łyżki brązowego cukru 0, 5 kostki masła masa serowa: 600 g mielonego twarogu cukier waniliowy 1 limonka 1 łyżeczka kardamonu  1 jajka polewa: 1/4 kubka puree z dyni 0, 5 kubka śmietanki 36% 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki

Luźna Kuchnia
Ekologiczny makaron z dyniowym sosem "serowym" nie tylko dla wegan 160

chwile, że muszą zjeść coś, co chociaż w małym procencie imituje smak sera, mięsa, jajek.. Nie inaczej było w tym przypadku. Taka potrzeba musiała zostać zaspokojona i powstał "serowy" sos dyniowy. Przepis na 6 porcji. Jedna (ok. 320g) to 400kcal. Składniki: - 1kg dyni - 400g ekologicznego makaronu żytniego razowego - wstążka SYMBIO - 130g orzechów nerkowca SYMBIO - 3 ziemniaki - 2 cebule

Be Fit Be Strong
Papryka faszerowana fetą 122

kapary drobno posiekać i dodać do sera, wsypać bułkę tartą, przyprawy i zioła, dolać oliwy. Wszystko dokładnie wymieszać, rozgniatając fetę, aby uzyskać w miarę jednolitą masę. Papryczki wypchać masą serową i zapiekać przez około 15-20 minut w zależności od wielkości papryk. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 139

mięsa z indyka (sznycle 4 szt.) 8 paluszków surimi 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy myśliwskiej  oscypek - warkocze (kilka serowych nitek) PRZYGOTOWANIE: Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć na każdego sznycla

ClauditteMissCooking
sery z Wiżajn 135

miejscowych ziół lub wędzony. Jedynym dodatkiem ścinającym mleko jest podpuszczka naturalna. (...) Ser podpuszczkowy dojrzewający – wędzony (…) Powstały ser jest wkładany w siatkę wędliniarską, a następnie poddany procesowi wędzenia. Wędzenie nadaje serowi specyficznych walorów smakowych, kolorystycznych oraz konserwujących. Do wędzenia sera używamy drzewa liściastego (olcha, brzoza . Czas wędzenia zależy od panujących warunków atmosferycznych i może trwać od 5 do 7 godzin

królestwo garów
Świąteczne muffinki z twarożkiem i żurawiną 150

wymieszać szybko widelcem. Dodać żurawinę - wymieszać. Z twarożku ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Do foremek na muffinki nałożyć ciasto do 2/3 wysokości. W środek każdej muffinki włożyć kulkę serową.  Piec 30-40 minut w 175*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Serowa zupa krem z dyni z kurkami/ Cheesy and creamy pumpkin soup with chanterelles 172

razem proponuję ją z soczewicą, marchewką i papryką, podaną z podsmażonymi kurkami – rewelacja! Kombinacja może niestandardowa, ale zupka wyszła pyszna. Polecam! Scroll down for recipe in English Serowa zupa krem z dyni z kurkami (7-8 porcji) Składniki: 1 -2 łyżki oleju roślinnego 1 średnia cebula, pokrojona na plasterki 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni

karmelowy
Crumble z pomidorami 229

jest z kategorii bardzo prostych, banalnych wręcz, ale jednocześnie genialnych. Wszystkie smaki przenikają się i uzupełniają. Słodycz pomidorów, aromaty ziół i czosnku, oliwa. Wszystko to ukryte pod idealnie chrupiącą serową skorupką. Danie jest tak zachwycająco lekkie, że nadaje się na śniadanie. Z miską sałaty z lekkim winegretem na obiad, a później jeszcze na kolację. Takie crumble po prostu można jeść

Pełny talerz
Szarlotka z serkiem mascarpone 146

misce z mąką i cukrem pudrem 4. • Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę  Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych  obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać  kruszonkę piec na złoty kolor w piekarniku na 180 stopni

W królestwie smaków Beaty