serowe - 4000 przepisów (strona:148/267)

Bardzo prosty tort bezowy 275

łyżek soku z owoców i poczekać aż ostygnie (należy mieszać i sprawdzać czy sie nie ścina). Następnie dodajemy 2-3 łyżki utartego sera i mieszamy. Dodajemy do pozostałej masy serowej i miksujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i również dodajemy do kremu. W obreczy tortownicy na spód kładziemy jeden krażek ciasta, nastepnie krem i przykrywamy „okazalszym” krążkiem. Tort

Kulinarna Patilogia
Sernik Zebra 219

spodzie i bokach formy.  Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe serniczki z patelni z migdałami, jogurtem i miętą 169

Dziś zapraszam na czekoladowe serniczki z patelni, zwane również placuszkami serowymi :) Jeśli śledzicie wpisy na blogu to z pewnością wiecie, że gdy dodaję przepis śniadaniowy niedługo później wrzucam wariację na jego temat :) Tak też stało się z ukraińskimi twarożnikami (przepis znajdziecie  tutaj ). Mam nadzieję, że przekonacie się do tego typu śniadań lub kolacji :) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 łyżka

Chocolate Muffin Blog
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 154

masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć na dno formy, wyrównać i ubić . Zmiksować składniki masy serowej i wylać na migdałowy spód. Formę z ciastem  wstawić do większej napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut w  175 stopniach.  Sernik wyst

SzczyptaSmaQ
Bakłażan zapiekany z trzema serami 194

cierpią na nadmiar czasu. Bakłażan zapiekany z trzema serami 2015-05-02 21:28:29 Świetnie wyglądająca, zdrowa i sycąca zapiekanka z bakłażana przekładanego pomidorem i serem, przykryta beszamelowo-serową pierzynką. Doskonała z ziołowym sosem pomidorowym. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 średni bakłażan (350g) 1 średni pomidor (200g) garść tartej mozzarelli garść tartego gruyere 2-3 łyżki

Kulinarna Pokusa
Mini serniczki z patelni z jogurtem i żurwainą 173

Danie inspirowane jest kuchnią ukraińską :) Jest to moja wersja popularnych na wschodzie twarożników, czyli serowych placuszków. Dla odmiany postanowiłam nazwać je mini serniczkami. Ciasto jest niesamowicie wdzięczne, ma bezproblemową konsystencję, ładnie trzyma nadany kształt. Smażąc placuszki należy pamiętać o małym ogniu. Zbyt wysoki spowoduje, że placuszki przypalą się i będą surowe w środku. Gotowe twarożniki zaczynają ładnie pachnieć i lekko

Chocolate Muffin Blog
Sernik bez sera 217

ciasta schować do zamrażalnika, a do większej dodać kakao. Zagnieść. Większym kawałkiem wyłożyć spód blachy (z papierem do pieczenia) o wymiarach ok. 25×40 cm. Posypać bułką tartą. Masa serowa: 3 śmietany 18% (po 400g) 2 budynie śmietankowe ½ szklanki cukru 4 białka szczypta soli Białka ubić z solą na sztywno. Dodawać po trochu cukier, miksując na najniższych obrotach. Dodać budynie

kulinarnyswiatdomi
tiramisu 198

pucharkach ułożyć pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na niej wyłożyć warstwę masy, którą należy dokładnie posypać kakao. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę masy serowej. Całość posypać kakao. Całość schłodzić w lodówce ok. 1h. Deser można przygotować w pucharkach, szklankach, szklanej misce… PORCJE: 4 (duże

zabawa smakiem
Serowe placuszki 558

Ostatnio na blogu sio-smutki.blogspot.com odkryłam przepis na puszyste serniczki (czyli placki serowe :) . Zaintrygował mnie ten przepis i z zaciekawieniem zrobiłam na obiad. Przyznam, że zaskoczyły mnie swoją prostotą, szybkością wykonania i smakiem :) Cukru używam bardzo rzadko, dlatego totalnie odchudziłam je z wszelakiego cukru. Dzięki temu mają ten twarogowy, kwaskowy smak i oczywiście są dużo zdrowsze. Wychodzą puchate, mięciutkie i idealne

Jedzeniomania
Placek serowy 240

Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych obrotach

Zainspirowana w kuchni
Pizzerinki podwójnie serowe 158

poszłam do kuchni i zaczęłam szykować ciasto. Dodatki miałam gdzieś z "tyłu głowy". Wiedziałam, że na pewno będzie dużo sera i tak się też stało;) Pizzerinki są pyszne, mocno serowe, idealne na ciepło jak i na zimno, wspaniałe na śniadanie czy też kolację.  Polecam bardzo ;)  Składniki ciasto: 0,5 kg maki tortowej pół kostki drożdży  łyżeczka cukru

Krakowskie smaki Ani
Lazania z brokułami i indykiem. 199

rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem i oliwą. Wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy 4-5 minut. Do rynienki wkładamy płat makaronu, na niego sos brokułowo - serowy, mięso i plaster cheddara, zamykamy kolejnym płatem makaronu. znów sos i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy szczelnie cheddarem i podlewamy resztką sosu z brokułem. Zamykamy

BaRepas
Sernik z malinami na czekoladowym spodzie 128

miksując wsypujemy powoli cukier i dodajemy po 1 jajku. Na koniec ostrożnie wlewamy śmietanę i 1 łyżkę musu malinowego - ponownie miksujemy do połączenia. Na ostudzony spód wylewamy 1/3 masy serowej, rozrzucamy po kilka malin, wylewamy kolejne 1/3 masy, rozrzucamy pozostałe maliny, na wierzch wylewamy resztę masy.  Pozostałym musem malinowym robimy kropki na wierzchu i za pomocą wykałaczki tworzymy wzorki

Kolorowy Przepisownik
Naleśniki z serem 121

jajkami aż się ze sobą połączą. Następnie z cukrem i cukrem wanilinowym do ich rozpuszczenia (ja to robię łyżką lub trzepaczką do jajek). Każdy naleśnik smarujemy w połowie serową masą, składamy na pół i jeszcze raz na pół. Możemy też posmarować całość i zwinąć w rulonik - co kto lubi. Świetnie smakują podsmażone dodatkowo na maśle! Pamiętajmy - tajemnica udanych naleśników tkwi

Kolorowy Przepisownik
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 206

sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, herbatniki lub cisto półkruche Masa serowa: 1,20 - 1,50 kg sera białego 2 szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju Beza: 4 białka

Kolorowy Przepisownik