serowe - 4000 przepisów (strona:157/267)

Gotowany sernik na herbatnikach. 405

minut. Ważne, żeby przez cały ten czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy

Symfonia smakowa
Lekki trocik z serkiem ricotta i brzoskwiniami 177

przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h, aby masa lekko stężała. Brzoskwinie odsączamy z kompotu i kroimy na cienkie płatki, układamy na stężałej masie serowej. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Mia Cucina Sofieta
Dwukolorowy sernik 324

Dziś zapraszam Was na sernik. Prosty sernik z ciemnym ciastem i ciemnym serowym akcentem czyli sernik dwukolorowy. Do niedzielnej kawki czy herbaty idealny. Wiele osób zastanawia się nad wyborem ciast komunijnych to myślę, że taki sernik z powodzeniem można na tę uroczystość upiec. A sernik podałam na talerzyku z serii New Hollis Platin, który jest nagrodą za moją babkę

Ewa w kuchni
Crostata serowo kokosowa 187

jajkiem i przykleić warkocz z ciasta francuskiego. Ser zmielić, dodać cukier , cukier waniliowy i żółtka , wszystko dobrze utrzeć. Dodać jogurt i wiórki kokosowe , wymieszać . Białka ubić , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto. Z reszty ciasta francuskiego radełkiem wyciąć paseczki i układać na serze w formie krateczki. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 / 50 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 151

plaster  lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.  Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski. Na środku każdego  kotleta nakładam po łyżce farszu,  łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie

Bea(u)ty kitchen
Chatka Puchatka 194

wody i odstawiam do całkowitego zastygnięcia.Schłodzoną i stężałą galaretkę kroję w pasy. Herbatniki układam na desce w trzech rzędach po 8 sztuk, na spód środkowego rzędu wykładam masę serową kakaową. Na środku tej masy układam paski galaretki. Na wierzch wykładam masę białą i składam ,,chatkę". Herbatniki leżące po bokach, podnoszę do góry i łączę na wierzchołku w kształt trójkąta

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z sosem miętowym 147

mąki sok z 1/2 cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy  o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut

Ciasteczkowy Potwór
Sernik cappuccino 177

mojej najmłodszej pociesz strasznie posmakował :) Może nie wygląda powalająco, ale na pewno smakuje o wiele lepiej niż wygląda :D  Polecam !!! Spód: 1/2 opakowania herbatników 1/2 kostki masła Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 1 1/2 szklanki cukru 10 jaj 3 pełne łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła Wykonanie: Ciastka traktuję

Ciasteczkowy Potwór
Sernik potrójnie kokosowy 146

tortownicę o średnicy 24 cm (ja miałam tortownicę o średnicy 23 cm) wyłożoną uprzednio folią aluminiową. Przygotowany spód schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Składniki na masę serową: 250 g serka kremowego (użyłam sera w kostce, tylko 2 razy go zmieliłam); 110 g cukru; 300 ml kwaśnej śmietany; 2 łyżki Malibu ( nie jest konieczny); 300 ml mleka kokosowego

In my kitchen
Chocolate chips cream cheese muffins 113

letnie mleko i roztopione masło (ostudzone), lekko wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia

In my kitchen
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 176

dokładnie papierem do pieczenia (sernik jest płynny i może się zdarzyć, że parę kropel wody będzie się wydostawać dołem). Pokruszone ciastka wyłożyć na spód, lekko docisnąć. Składniki na masę serową: 750 g serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej

In my kitchen
Deser Tiramisu 193

Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Ciasto "Afrodyta" 379

brzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, wystudzić. Ser utrzeć z cukrem pudrem, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto

In my kitchen
Kremowa zupa ziemniaczano-serowa / Creamy potato and cheese soup 225

czyli z ziemniaków, porów, cukinii, marchewki i sera. Wyszła zaskakująco smaczna, dlatego zdecydowałam się na umieszczenie jej na blogu. Polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa zupa ziemniaczano-serowa (3-4 porcje) Składniki: 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 duży por, tylko biała część, pokrojony na plasterki 1 marchewka, pokrojona w drobną

karmelowy
Shanklish - ser suszony na słońcu 220

chusty serowarskiej i powiesić na około 12 godzin do odcieknięcia. Odsączony ser wymieszać z przyprawami (część mieszanki pozostawić do późniejszego użycia) i uformować kule wielkości małej pomarańczy. Serowe kule pozostawić na słońcu na 7-10 dni  (w polskich warunkach rozłożyć na kilku warstwach papierowych ręczników w lodówce, ręczniki codziennie wymieniając na suche). Na serze mogą się pojawić niewielkie naloty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania