plaster lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową. Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski. Na środku każdego kotleta nakładam po łyżce farszu, łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie
Bea(u)ty kitchenwody i odstawiam do całkowitego zastygnięcia.Schłodzoną i stężałą galaretkę kroję w pasy. Herbatniki układam na desce w trzech rzędach po 8 sztuk, na spód środkowego rzędu wykładam masę serową kakaową. Na środku tej masy układam paski galaretki. Na wierzch wykładam masę białą i składam ,,chatkę". Herbatniki leżące po bokach, podnoszę do góry i łączę na wierzchołku w kształt trójkąta
Ciasteczkowy Potwórmąki sok z 1/2 cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut
Ciasteczkowy Potwórmojej najmłodszej pociesz strasznie posmakował :) Może nie wygląda powalająco, ale na pewno smakuje o wiele lepiej niż wygląda :D Polecam !!! Spód: 1/2 opakowania herbatników 1/2 kostki masła Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 1 1/2 szklanki cukru 10 jaj 3 pełne łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła Wykonanie: Ciastka traktuję
Ciasteczkowy Potwórtortownicę o średnicy 24 cm (ja miałam tortownicę o średnicy 23 cm) wyłożoną uprzednio folią aluminiową. Przygotowany spód schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Składniki na masę serową: 250 g serka kremowego (użyłam sera w kostce, tylko 2 razy go zmieliłam); 110 g cukru; 300 ml kwaśnej śmietany; 2 łyżki Malibu ( nie jest konieczny); 300 ml mleka kokosowego
In my kitchenletnie mleko i roztopione masło (ostudzone), lekko wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia
In my kitchendokładnie papierem do pieczenia (sernik jest płynny i może się zdarzyć, że parę kropel wody będzie się wydostawać dołem). Pokruszone ciastka wyłożyć na spód, lekko docisnąć. Składniki na masę serową: 750 g serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej
In my kitchenŻelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą
In my kitchenbrzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, wystudzić. Ser utrzeć z cukrem pudrem, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto
In my kitchenczyli z ziemniaków, porów, cukinii, marchewki i sera. Wyszła zaskakująco smaczna, dlatego zdecydowałam się na umieszczenie jej na blogu. Polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa zupa ziemniaczano-serowa (3-4 porcje) Składniki: 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 duży por, tylko biała część, pokrojony na plasterki 1 marchewka, pokrojona w drobną
karmelowychusty serowarskiej i powiesić na około 12 godzin do odcieknięcia. Odsączony ser wymieszać z przyprawami (część mieszanki pozostawić do późniejszego użycia) i uformować kule wielkości małej pomarańczy. Serowe kule pozostawić na słońcu na 7-10 dni (w polskich warunkach rozłożyć na kilku warstwach papierowych ręczników w lodówce, ręczniki codziennie wymieniając na suche). Na serze mogą się pojawić niewielkie naloty
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy torcik na zimno , ucieszy oko i podniebienie, jest przepyszny i mega łatwy w wykonaniu:) Serowa i śmietanowa masa, połączona z galaretkami, tworzy idealną całość, polecam , nie pożałujcie;) Zapraszam też do poczytania "Dekalogu zdrowego żywienia" i prostych przepisów na zdrowe posiłki KLIK biszkopty okrągłe galaretki rubinowa
Takie tam pichceniefarsze nie będą już dla Ciebie tajemnicą. Ale makarony trzeba jeść z czymś, prawda? Toteż kolejny rozdział poświęcony jest różnym sosom i dodatkom. Podstawowe - klasyczny sos pomidorowy, sos serowy czy beszamelowy. I inne, np. sos z owoców morza czy fasolowy, różnego rodzaju pesto. Początkującym przydadzą się też na pewno instrukcje, jak przygotować buliony. Drugą część książki stanowią przepisy, podzielone tematycznie
Kraina Tysiąca Smakówzmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Piec w temperaturze 175/ 180 stopni około 70 / 75 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliorzechy - cały czas miksując do czasu połączenia się wszystkich składników. 5. Piekarnik nagrzać do 180*C. Na spód piekarnika położyć blachę do pieczenia/naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut
Kto ugości moich gości?