serowe - 4000 przepisów (strona:158/267)

Sernik z sosem miętowym 142

mąki sok z 1/2 cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy  o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut

Ciasteczkowy Potwór
Sernik cappuccino 170

mojej najmłodszej pociesz strasznie posmakował :) Może nie wygląda powalająco, ale na pewno smakuje o wiele lepiej niż wygląda :D  Polecam !!! Spód: 1/2 opakowania herbatników 1/2 kostki masła Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 1 1/2 szklanki cukru 10 jaj 3 pełne łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła Wykonanie: Ciastka traktuję

Ciasteczkowy Potwór
Sernik potrójnie kokosowy 143

tortownicę o średnicy 24 cm (ja miałam tortownicę o średnicy 23 cm) wyłożoną uprzednio folią aluminiową. Przygotowany spód schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Składniki na masę serową: 250 g serka kremowego (użyłam sera w kostce, tylko 2 razy go zmieliłam); 110 g cukru; 300 ml kwaśnej śmietany; 2 łyżki Malibu ( nie jest konieczny); 300 ml mleka kokosowego

In my kitchen
Chocolate chips cream cheese muffins 108

letnie mleko i roztopione masło (ostudzone), lekko wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia

In my kitchen
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 170

dokładnie papierem do pieczenia (sernik jest płynny i może się zdarzyć, że parę kropel wody będzie się wydostawać dołem). Pokruszone ciastka wyłożyć na spód, lekko docisnąć. Składniki na masę serową: 750 g serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej

In my kitchen
Deser Tiramisu 189

Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Ciasto "Afrodyta" 373

brzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, wystudzić. Ser utrzeć z cukrem pudrem, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto

In my kitchen
Kremowa zupa ziemniaczano-serowa / Creamy potato and cheese soup 222

czyli z ziemniaków, porów, cukinii, marchewki i sera. Wyszła zaskakująco smaczna, dlatego zdecydowałam się na umieszczenie jej na blogu. Polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa zupa ziemniaczano-serowa (3-4 porcje) Składniki: 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 duży por, tylko biała część, pokrojony na plasterki 1 marchewka, pokrojona w drobną

karmelowy
Shanklish - ser suszony na słońcu 214

chusty serowarskiej i powiesić na około 12 godzin do odcieknięcia. Odsączony ser wymieszać z przyprawami (część mieszanki pozostawić do późniejszego użycia) i uformować kule wielkości małej pomarańczy. Serowe kule pozostawić na słońcu na 7-10 dni  (w polskich warunkach rozłożyć na kilku warstwach papierowych ręczników w lodówce, ręczniki codziennie wymieniając na suche). Na serze mogą się pojawić niewielkie naloty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Torcik na zimno z brzoskwiniami 197

jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy torcik na zimno , ucieszy oko i podniebienie, jest przepyszny i mega łatwy w wykonaniu:)  Serowa i śmietanowa masa, połączona z galaretkami, tworzy idealną całość, polecam , nie pożałujcie;) Zapraszam też do poczytania "Dekalogu zdrowego żywienia" i prostych przepisów na zdrowe posiłki KLIK biszkopty okrągłe galaretki rubinowa

Takie tam pichcenie
"Pasta i basta!" oraz "Sushi, Paella i Guacamole" - recenzja książek 179

farsze nie będą już dla Ciebie tajemnicą. Ale makarony trzeba jeść z czymś, prawda? Toteż kolejny rozdział poświęcony jest różnym sosom i dodatkom. Podstawowe - klasyczny sos pomidorowy, sos serowy czy beszamelowy. I inne, np. sos z owoców morza czy fasolowy, różnego rodzaju pesto. Początkującym przydadzą się też na pewno instrukcje, jak przygotować buliony. Drugą część książki stanowią przepisy, podzielone tematycznie

Kraina Tysiąca Smaków
Sernik na kruchym spodzie 134

zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Piec w temperaturze 175/ 180 stopni około 70 / 75 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik orzechowy - Biały Michałek 334

orzechy - cały czas miksując do czasu połączenia się wszystkich składników. 5. Piekarnik nagrzać do 180*C. Na spód piekarnika położyć blachę do pieczenia/naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut

Kto ugości moich gości?
Babka z ricottą, czekoladą i bakaliami 121

Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ricottę, jajka, aromat waniliowy, cały czas ucierając. W drugiej misce łączymy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Przesypujemy do serowej masy i krótko miksujemy jedynie do połączenia składników. Dodajemy czekoladę i rodzynki, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do babki natłuszczamy i posypujemy bułką tartą, mąką lub kaszą manną

My Culinary Art
Tiramisu 136

białkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć 2 łyżki masy jajeczno-serowej, posypać przesianym kakao. Na masę ułożyć znowu biszkopciki, polać kawą i na końcu wyłożyć resztki masy. Posypać kakao. Wsadzić do lodówki na 12 godzin. Smacznego

CookYourself