dużą blaszkę wspaniałego ciacha. Może się skusicie na takie słodkości. Czekam na Wasze komentarze i opinie. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone(...)masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Mleko wymieszać z budyniami i zagotować budyń stale mieszając, aby się nie przypalił. Wystudzić, a kiedy już będzie zimny utrzeć masło z trzema łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Miksując dodawać stopniowo ugotowany
O kuchni z uczuciemOstatnio postawiłam na serniki. Nie te na zimno, tylko te pieczone. Zmieniam tylko owoce, masę, zawsze wychodzi tak samo smacznie. A Wy lubicie serniki? Jeśli takie wilgotne, rozpływające się w ustach, to zapraszam na ten, w 100 procentach się w nim rozsmakujecie. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki
Z Majeczką w kuchnikwiaty bzu są jadalne! ). A teraz nadszedł czas na coś słodkiego, czyli sernik z kwiatów bzu oraz malin oczywiście bez glutenu, cukru, zbóż i nawet pieczenia . Kwiaty bzu świetnie współgrają ze słodkim sernikiem z orzechów nerkowca nadając im bardzo delikatny kwaskowaty posmak, a to wszystko dodatkowo uzupełniają maliny – poezja. Ci, którzy nie są przekonani do jedzenia kwiatków albo(...)przekładamy do formy starannie go rozprowadzając po całym jej spodzie. Odkładamy do zamrażalnika, aby stwardniało. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki oprócz kwiatów bzu oraz malin blednujemy do uzyskania konsystencji sernika. Odlewamy połowę “ciasta” do miski, a pozostałą połowę blendujemy z kwiatami bzu. Przelewamy ciasto z blednowanym bzem na wcześniej przygotowany spód w formie i odstawiamy z powrotem do zamrażalnika. Pozostałą masę
PaleoLifesmakował szczególnie , bo , że smakuje podobnie stwierdziła zgodnie cała moja rodzinka :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cmCzas pieczenia : ok. 60 minutTemp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo dla kobiet Składniki Spód: 1,5 szkl. mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1,5 łyżki cukru 125 g masła 3 żółtka Masa serowa: 600 g serka mascarpone(...)składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkonich może być malinowa galaretka, a tak naprawdę każda, jaką akurat macie w domu lub jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej(...)Spód: Ciastka lub herbatniki zemleć w blenderze/malakserze. Dodać roztopione masło, wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia
Opowieści z piekarnikasera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy. Wafelki mielimy w blenderze. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wafle łączymy z masłem(...)miksując. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na schłodzony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 65 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wierz sernika polewą
Mania Gotowaniaokoło 10-12 minutblat pod np. szarlotkę lub sernik – czas to około 12 minut (pierwsze pieczenie + ponowne pieczenie z masą)blat na mazurka - około 15 minutTemperatura piekarnika powinna się wahać od 180`C (ciasteczka, mazurek) do 220`C (blat pod sernik czy szarlotkę).W razie jakiś innych pytań piszcie :)Życzę udanych wypieków
Słodkie Przyjemnościdegustacji naszych potraw. Mogliśmy też spróbować pysznego rosołu, który od początku warsztatów pyrkotał na kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny sernik z musem korzenno- śliwkowym. Pieczone dramstiki drobiowe z pikantnym sosem barbecue i sałatką coleslaw Pierś z kurczaka kukurydzianego gotowana sous vide z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami
Kulinarne przygody Gatityproszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli, następnie dodajemy cukier i miksujemy na sztywno. Do żółtek dodajemy stopniowo: budynie, proszek do pieczenia, olej, jogurt i miksujemy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Schłodzone ciasto wałkujemy i przekładamy do prostokątnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewamy(...)masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia - aby nie opadł. Smacznego
KasiekGotujełyżka cukru pudru Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Następnie dodawać cukier a później żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Przelać do foremki i piec w 180*C około 20 minut. Przygotować blat serowy: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę i nadal ucierając(...)sztywno z cukrem pudrem i zmiksować z mascarpone. Dodać przyprawy, kawę (razem z fusami) i wystudzoną żelatynę, wymieszać. Biszkopt umieścić w foremce, w której się piekł. Wyłożyć masę kawową i przykryć sernikiem. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan- fixem. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na minimum kilka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiekarniku parę minut krócej i na pewno się uda. Polecam zwłaszcza, gdy lubicie takie kremowe serniki to na pewno się nie zawiedziecie :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru 10 dag masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka (białka odkładamy) 1-2 łyżki śmietany NA MASĘ SEROWĄ(...)sztywno, powoli dodajemy cukier i dobrze miksujemy. Sernik delikatnie wyciągamy i nakładamy pianę ,wyrównujemy widelcem lub łopatką z zębami robimy wzory. Pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut (160 stopni C) aż beza będzie lekko różowa. Sernik studzimy w wyłączonym piekarniku ok. 15 minut, następnie wyciągamy. Gdy będzie zimny wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego
Pani na deserWasze serniki, czytając wiadomości i starając się jak najlepiej wybrać najlepsze prace. Tak, tak, ciężkie miałam zadanie jako juror, bo przecież nie wystarczy powiedzieć ten, ten i ten ;) Poniżej nagrodzone wypieki. Autorów bardzo proszę o przesłanie danych kontaktowych (adres do wysyłki nagród) na mojego maila: kontakt@ciastkozercy.pl Blender Electrolux ESTM 1456 wędruje do: Katarzyny Wiciak – za rodzinne pieczenie, zdjęcia(...)łaciatą dekorację z czekolady plastycznej i pełen fantazji opis jego sernikowych zmagań Zestawy cukierniczych niespodzianek wygrywają: Magda Trafalska za przepiękne zdjęcia i to, że podołała pieczeniu pod presją Wiesława za sernik w wersji pro – dla każdego coś miłego i za to, że nie dała się pokonać złośliwej elektronice ;) Ewelina Świeżyńska za kreatywną dekorację i czekoladowe motylki
Ciastkozercysyropu, dzięki czemu tarta nabiera nieco egzotycznego smaku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru szczypta proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka śmietany SERNIK GOTOWANY: 500 g twarogu zmielonego (wiaderko) 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 2 jajka 1 budyń śmietankowy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka startej(...)skórki z cytryny 1 puszka liczi w syropie Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć nadmiar ciasta i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Przed pieczeniem
https:KKuchniaMniamsernik na zimno. Wiosna i (już za chwilę) obfitość świeżych owoców skusi chyba każdego do przyrządzenia wszelkiej maści ciast i tych na zimno i tych pieczonych. :) Ewa poprosiła mnie również, aby sernik ten nie miał konsystencji "śmietankowej lub mlecznej galarety", tylko był bardziej sernikowy, znaczy serowy. :) Podałam jej przepis bazowy z mojego (zdecydowanie ulubionego(...)rodzaju sernika na zimno. Gwarantuję, że nie będziecie rozczarowani. Masa serowa bardzo ładnie trzyma formę, kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :) Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników
Garniec MagalieSernik na białkach Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik, do którego przygotowania nie używamy całych jaj a wyłącznie białka. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną nam na przykład po wypieku pączków czy faworków. Inne przepisy na wykorzystanie białek znajdziecie TUTAJ (klik) . Zapraszam! Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 250g masła(...)powstała gęsta lejąca konsystencja *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Puszysty sernik na białkach pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemZnam ludzi, którzy kochają serniki na zimno pod każdą postacią. Ja akurat do nich nie należę, ale rzeczywiście w lecie, gdy jest upał chętnie
Mania Wypiekania