serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:167/561)

Pieczeń wieprzowa. 209

Idealna i soczysta pieczeń z karkówki wieprzowej. Pycha! Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 100 g masła 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka soli 0

Kuchnia Łukasza
Sernik Isaura 128

Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g margaryny 3 łyżki kakao 4 jajka 5 łyżek wody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik (mielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 4 jajka szklanka cukru 100 g masła 1 opakowanie serfixu lub budyniu śmietankowego Wymiary formy(...)łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
FIT sernik na zimno 1106

na zimno. Tworzą go trzy warstwy, dokładnie słodko-kokosowy spód, kremowo-jogurtowa masa oraz owocowy wierzch. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że w kilka godzin po przygotowaniu sernika nie było już po nim śladu. Bardzo polecam, jest przepyszny.  Spód: 150 g daktyli  50 g mąki kokosowej (SFD) Masa serowa: 450 g jogurtu naturalnego typu islandzkiego skyr(...)mnie mini tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp masę na spód i ugniataj łyżką, aby dokładanie wyrównać całość. Na to wylej masę sernikową.  Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do stężenia.  Przed podaniem na wierzchu sernika rozłóż owoce w żelu.  Cały sernik dostarcza około 1440 kcal, w tym 60 g białka

Zdrowie na języku :P
Sernik z bialej czekolady 659

niesamowite zdjecia od razu przemowily do mojej wyobrazni i nie bylo rady, musialam i ja zrobic to ciasto.W trakcie przygotowan do pieczenia nie moglam sie powstrzymac od wyjadania masy serowo-czekoladowej. W moje slady zaraz poszla moja Coreczka :) Sernik zapowiadal sie wspaniale.Niestety w tym wyjatkowym dniu, kiedy zebrala sie Rodzina i kiedy wszyscy zajadali sie "moim" cudnym sernikiem(...)Dodajemy mleko i rozpuszczona i wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa mase.Gotowa mase wykladamy na spod.Forme stawiamy na blache i pieczemy 50-60 minut w temperaturze 160°C.Gotowy sernik studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac.Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc.Sernik podajemy z kwasnymi owocami. Ja podalam

Przysmaki Karolki
Słodki konkurs urodzinowy (wyniki na dole str.) 173

słodkie zdjęcia. Mam nadzieję, że nagrody są zachęcające: I miejsce: Pojemnik na herbatę SNIPS Aroma + książka „Sweet: Our Best Cupcakes, Cookies, Candy, and More” II miejsce: forma do pieczenia DOMEK 28 cm (Duka) + książka „Moje wypieki i desery na każdą okazję” III miejsce: zegar ścienny (Duka) + kubek z zaparzaczem KEEP CALM Zadanie konkursowe polega na sfotografowaniu dowolnego ciacha zrobionego(...)Justyny natomiast Pojemnik na herbatę SNIPS Aroma + książka " The French Market Cookbook " 2. Miejsce Justyna za te wszystkie smakowite zdjęcia, ale najbardziej dziękuję za Podwójny sernik OREO Nagroda: forma do pieczenia DOMEK 28 cm (Duka) + książka „Moje wypieki i desery na każdą okazję” 3. Miejsce Ela za rekordową ilość przesłanych zdjęć , najbardziej urzekła mnie dekoracja na zdjęciu Muffinek czekoladowych

Domowa Cookierenka Agi
Sernik nutellowy 140

: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia, a następnie rozprowadzamy przygotowaną masę(...)wkładamy naczynie wypełnione gorącą wodą (można też owinąć blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Pieczemy około 45 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, najlepiej w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
SERNIK NA ZIMNO OWOCE LEŚNE 178

Wspaniały sernik na zimno z dodatkiem borówek i malin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie

Pani na deser
Urodzinowy sernik na zimno 199

Powiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam

Ciastkozercy
Najpopularniejsze przepisy 2018 roku (Le ricette più popolari del 2018) 144

ricotty (Migliaccio) 7 MIEJSCE: Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulą (Patate al forno con pomodori secchi, olive nere e cipolla rossa) 6 MIEJSCE: Bruschette na 4 sposoby (Bruschette: 4 ricette per l'estate) 5 MIEJSCE: Pieczona frittata z brokułami (Frittata al forno con broccoli) 4 MIEJSCE: Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake

La grande e la piccola cuoca
pyszny sernik śliwkowy na kruchym spodzie... 146

opakowanie, kasza manna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut, w tym czasie przygotować(...)masę na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu poukładać herbatniki jakie masz i lubisz na herbatnikach ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu, piec w 180 C około 60-70 minut, do suchego patyczka, sernik zostawić do wystygnięcia w blaszce, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest smaczny, aromatyczny, warty upieczenia............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 177

bierz się za pieczenie, jest tak prosty że niepotrzebne natchnienie.  Wypieki od serca wszystkim się udają Bo przecież radość Bliskim wielką sprawić mają :) Składniki: Na tortownicę 28cm Spód: 75g masła 35g cukru pudru 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 120g mąki pszennej + odrobina do podsypania przy wyrabianiu 2 żółtka Sernik: 700g mielonego sera białego(...)dodajemy do masy serowej i mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy na gorący podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 160st C. Pieczemy ok 60-70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim sernik na min. 30 minut.  3. Mus owocowy: Syrop z cząstkami pomarańczy, suszoną miechunkę, cukier oraz cynamon umieszczamy w jednym garnku. Dolewamy

Kuchnia w czekoladzie
Serniki w waflowych pucharkach 157

Kiedy upał za oknem, a ma się ochotę na coś słodkiego, chodzimy i szukamy czegoś "na raz". Takie serniki zdecydowanie pozwolą Wam zaspokoić swoje zachcianki

Kuchnia w czekoladzie
Delikatny Sernik 192

Cudownie delikatny sernik, który dosłownie rozpływa się w ustach. Piekłam go z sera w wiaderku, więc nie wymaga on brudzenia maszynki do mielenia co więcej nie potrzeba podpiekać spodu gdyż zastosowałam w nim mój patent z białkiem ;) Sernik wychodzi dość wysoki i nie wiele opada :) Składniki na dużą blaszkę 25 x 35 cm CIASTO : 3 niepełne szklanki mąki(...)tortowej 2 żółtka i 1 całe jajko 3/4 szkl cukru 3-4 łyżki śmietany 1/2 kostki masła bądź margaryny 1 płaska łyżeczka prosz. do pieczenia parę kropel esencji waniliowej MASA SEROWA : 1 kg sera w wiaderku w temp. pokojowej ( użyłam Piątnicy ) 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szkl mleka w temp. pokojowej

Gotowanie...to proste !
Sernik z kratką 208

chyba jutro pokuszę się o zrobienie sernika, ma on wtedy totalnie inny smak i żaden inny zrobiony na twarogu z "wiaderka" mu się nie równa. Dlatego robiąc ten sernik najlepiej samemu kupić twaróg w sklepie i go zmielić przynajmniej dwukrotnie, niż kupować ten w "wiaderku", ten twaróg, zmielony samemu zagwarantuje nam o wiele lepszy smak, gwarantuję! :) Składniki (foremka(...)mieszamy delikatnie, a za razem dokładnie.  Gotową masę wylewamy na wcześniej podpieczony spód, na wierzchu układamy kratkę i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Zimny sernik lukrujemy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce.  Smacznego

Piekę, bo lubię
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 143

KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI  TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM   KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania