serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:167/561)

Piernik z suszoną śliwką. 136

zjedzony ;) Ja piekę wcześniej, a następnie mrożę. Ciasto zachowuje świeżość, a ja pewność, że ze wszystkim zdążę ;)  Makowiec zawijany  już zamrożony, teraz piernik, jeszcze sernik i miodownik. A Wy co pieczecie na Święta? Składniki na piernik z suszoną śliwką: na formę 24x28 cm 125 g miękkiego masła 50 g płynnego miodu 2 jajka w temperaturze pokojowej

Rozpustne gotowanie
Łatwy sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki 907

połączenia wszystkich składników. Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy serową masę, na wierzchu układamy połówki brzoskwiń. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70-75 minut, aż wierzch sernika będzie sprężysty. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem

My Culinary Art
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 400

rozwałkowywanie i zapobiegnie klejeniu się ciasta do wałka. Przed pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart

Ostra na Słodko
PROSTY I PYSZNY SERNIK 165

gotowe...Ot cała filozofia, to zdecydowanie najprostszy sernik, jaki przygotowywałam. Pyszna jest też polewa z kwaśnej śmietany, to takie uzupełnienie całości. Przepis powstał na bazie różnych innych przepisów, z dostępnych w lodówce składników... Tym razem w wersji dietetycznej, cały na ksylitolu (oczywiście można użyć zamiennie cukier zwykły lub trzcinowy) Piekłam w tortownicy o śr. 25cm Składniki: kruchy spód(...)pieczemy ok.65-70 minut na programie z termoobiegiem , lub na programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy

Smaczne Zdrowe
Sernik z musem śliwkowym 222

zrobić swój wypróbowany   SKŁADNIKI  Ciasto brownie 60 g gorzkiej czekolady 50 g mąki 60 g masła 60 g cukru 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu na sernik ( gotowy lub  zmielony dwukrotnie) 1 szklana cukru kryształ 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 laska wanilii lub cukier waniliowy  100 ml. śmietany kremówki Mus śliwkowy(...)kremówkę wanilię. 3/4 masy wykładamy na podpieczony spód brownie. Następnie łyżką układamy mus śliwkowy. Wierzch zalewamy resztą masy sernikowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostygnięcia, oczywiście piekarnik wyłączamy i lekko uchylamy drzwi. Sernik powinien być dobrze schłodzony, wtedy mus lepiej się trzyma. Jeśli sernik nam pęknie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik krakowski 138

szklanka cukru pudru sok z cytryny Ciasto : Blachę o wymiarach wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części ( 1/3 i 2/3). Mniejszą część ciasta włożyć do lodówki. Natomiast większą częścią wyłożyć blachę do pieczenia, starając się jak najrówniej rozłożyć ciasto. Blachę z ciastem włożyć na 30 minut do lodówki(...)wcześniej podpieczony spód. Drugą część ciasta rozwałkować i pokroić w równe paski, które należy ułożyć na cieście pod skosem tworząc kratkę. Tak przygotowany sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez około 60 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić w nim sernik na 10 minut do przestudzenia. Następnie wyjąć i całkowicie wystudzić

My simple kitchen
Sernik z brzoskwiniami 158

przypadnie Wam do gustu, szczególnie, że nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki drobnego cukru Masa serowa 750 g sera tłustego, 1 jajko 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy(...)kształt blachy. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Na upieczone ciasto wykładamy masę serową. Brzoskwinie kroimy i wykładamy na ser. Białka ubijamy z cukrem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. wykładamy na masę serową. Na górę ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy jeszcze ok 1 h. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-z-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Sernik

Mieszam w Garnku
Jaglane serniczki . 230

cukru (ja używam brązowego) 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(ew. budyń niesłodzony) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta z 1 cytryny  proszek do pieczenia ( na czubku łyżeczki) mała garść drobnego kandyzowanego imbiru   Kaszę jaglaną przed ugotowanie podprażyć na suchej patelni. Ale sposób gotowania to już indywidualna sprawa, każdy ma swój sposób, ważne(...)Następnie: przyprawę do piernika, mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy  partiami pianę z białek i delikatnie mieszamy masę. Sernik rozkładamy równomiernie do foremek (zostawiając margines bo ciasto urośnie).  Pieczemy 30minut w 180 stopniach, w dużej formie do 5- 7minut dłużej.  Gotowe :)  Oczywiście jeśli ktoś nie przepada za imbirem, może zastąpić

Farmażony
Sernik z kremem cytrynowym 163

Połączyć. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Przy pomocy łyżki lub szpatułki delikatnie połączyć pianę z masa serową. 4. Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec ok. 80 min. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku na pół godziny. Później dobrze ostudzić nie wyciągając z formy. 5. Przygotować krem. Wodę  (125 ml), cukier

Maślane ciasteczko
Sernik z brzoskwiniami 138

herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm x 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatnikowy spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno(...)nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 70 minut ( grzałka góra ,dół ) Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy i wyciągamy , czasem muszę dłużej dopiekać bo jeszcze jest mokry w środku dlatego warto sprawdzać bo nie każdy piekarnik piecze tak samo . Nie przejmować się , że ciasto wyrasta i pęka :)  Po wyjęciu jak to sernik trochę opadnie ale taki urok prawdziwych

Wypieki Rene
Puszysty sernik pomarańczowy bez spodu 144

mieszamy ją delikatnie z ciastem (łyżką, nie mikserem). Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem (u mnie margaryną) i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut (czas uzależniony od piekarnika). Potem zostawiamy sernik jeszcze parę minut w uchylonym piekarniku. Podajemy np. posypany czekoladowymi płatkami.   Smacznego

Słodkie okruszki
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 351

Zbliża się lato, za oknem słoneczko, więc i zbliża się pora ciast ( szczególnie serników ) na zimno ( moja mamcia będzie zachwycona , bo jak wiecie serniki na

Ostra na Słodko
Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) 365

czekolady (by uzyskać efekt marmurka). Dodatkowo wzbogaciłam część jasną - likierem Amaretto, a część czekoladową- rumem. Polecam.   Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) PRZEPIS{tortownica: 23 cm} Temperatura pieczenia: 150ºC | Czas pieczenia:  1h 30 min. Spód 120 g ciasteczek (użyłam ciasteczka San holenderskie półsłodkie z czekoaldą) 50 ga stopionego masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżka likieru Amaretto Masa serowa(...)pieczenia. Na czas przygotowania masy serowej, tortownicę z pokruszonymi ciasteczkami wstawić do lodówki. Masa serowa.  Wszystkie składniki w temp. pokojowej umieścić w misce. Wymieszać do połączenia składników. Ok. 1/3 masy przelać do drugiej miski i dodać stopioną czekoladę gorzką oraz 2 łyżki rumu. Wymieszać. Pieczenie. Na wyłożony ciasteczkami spód tortownicy wylewać na przemian masę migdałową i czekoladową. Piec

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wegański sernik (z nerkowców, bez pieczenia) 203

Ciacho można powiedzieć last minute , bo powstało w trybie ekspresowym, na ostatnią chwilę, jak widać - w świątecznej odsłonie. Jeszcze zdążycie przygotować na święta :)  Sernik jest bardzo smaczny, kremowy, o delikatnej nucie pomarańczowej. Zasmakuje wszystkim, zarówno osobom będącym na diecie (odpowiedni dla wegan i osób na diecie bezglutenowej) , jak i tym, co nie muszą się ograniczać :) Składniki (na tortownicę(...)ziemniaczanej 2 łyżeczki agaru Przygotowanie: Spód: W malakserze/ blenderze rozdrobnić orzechy i wiórki kokosowe. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia składników.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki delikatnie posmarować olejem. Dno i boki formy równomiernie wylepić przygotowaną masą.  Masa serowa: Odsączone nerkowce włożyć do naczynia blendera, dodać ok. pół szklanki mleka kokosowego i miksować

Domowa Cookierenka Agi
Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 125

świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa z mnóstwem chrupiących migdałów smakuje... obłędnie. Myślę, że ten sernik nigdy mi się nie znudzi. Polecam! (Forma o wymiarach 24 x 28 cm) Spód: około 80g solonych krakersów  Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła(...)należy wmieszać uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Następnie na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od piekarnika. Upieczony sernik powinien mieć delikatnie zapieczone boki oraz sprężysty wierzch.) Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach

Di gotuje
Prosty sernik malinowy 196

wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać

Monia miesza i gotuje
Sernik Tiramisu na zimno 688

Lekkie i niezbyt słodkie ciasto bez pieczenia, inspirowane włoskim deserem Tiramisu - to idealna propozycja na karnawał. Przepis znalazłam na blogu ilovebake , ale wprowadziłam do niego kilka niewielkich zmian - między innymi zdecydowałam się na dodanie odrobiny likieru Amaretto, tak jak w oryginale deseru Tiramisu. Delikatny sernik z kawową nutą, najlepiej smakuje na drugi dzień, po odstaniu przez noc w lodówce(...)pudru Dodatkowo: 2 opakowania podłużnych biszkoptów 1 szklanka mocnej kawy (wystudzonej) 3-4 łyżki likieru Amaretto 2 łyżki kakao Przygotować formę o średnicy 26 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia. Żółtka przez chwilę zamieszać z cukrem, w żaroodpornej miseczce. Odstawić. Do rondelka wlać niewielką ilość wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć

Świat Ciasta