Sernik pierniczkowy na Święta Bożego Narodzenia. Przepyszny, łatwy do zrobienia. Smakuje wybornie! Sernik na ciasteczkowym spodzie z pierniczków, kremowa masa sernikowa w dwóch smakach, śmietankowym i kakaowym, na górze puch z bitej śmietany! Polecam serdecznie! PRZEPIS NA SERNIK PIERNICZKOWY SKŁADNIKI spód: 400g domowych pierniczków lub innych kruchych ciasteczek 90 g stopionego masła Ciastka zmiksuj na pył dodaj(...)twarogu kremowego tłustego 100 g śmietany 36% 1 cukier waniliowy 110 g stopionego masła 50 g skrobi ziemniaczanej lub budyniu o smaku waniliowym (proszek z torebki) W/w składniki zmiksuj blenderem, krótko aby nie napowietrzać masy (wtedy sernik nie opadanie!) Połowę masy wylej na podpieczony spód. Do drugiej części dodaj 3 łyżki kakao wymieszaj lub zmiksuj i wylej robiąc okręgi
SMYKWKUCHNISernik gotowany to chyba najprostszy z serników. Zawsze się udaje. Sernik bez pieczenia, więc nie opada. Sernik na zimno, dobrze się kroi i przechowuje. Jeśli jeszcze dodam, że jest błyskawiczny w wykonaniu i doskonały w smaku to już stanie się niemalże sernikiem idealnym. Ja do wykonania swojego użyłam herbatników kakaowych i polałam go polewą z białej czekolady(...)zrobić polewę z ciemnej czekolady. Jak bardziej Wam pasuje :) Składniki ( na blaszkę 25x30 cm ) - 1 kg sera mielonego na sernik z wiaderka - 200 gram masła - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 jajka - 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40g) - 200 ml mleka - paczka herbatników kakaowych ( 300 g ) Polewa - 80 gram białej czekolady - 1 łyżka masła
Kuchnia z widokiem na ogródsztuka, mąka pszenna 25 dag, masło lub margaryna 12,5 dag, cukier 4 łyżki jajka utrzeć w robocie z cukrem na puszysto na kogel-mogel do masy wsypać budyń malinowy, twaróg z wiaderka i krótko wymieszać do połączenia składników z jajka, mąki, zimnej palmy, cukru mikserem utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia(...)blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJest przepyszny, chociaż taki oszukany sernik to go uwielbiam i kochać nigdy nie przestanę ;) Składniki na formę 23x23 cm 2 jogurty greckie po 400 ml 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl cukru + 1 łyżka cukru waniliowego paczka okrągłych biszkoptów 1/2 szkl oleju rzepakowego Polewa Czekoladową 100 gr czekolady deserowej 130 ml śmietanki 30 % 1. Oddzielamy żółtka(...)myć ) ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej, jogurty i budynie. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 4. Na sam koniec dodajemy ubita pianę. Dno foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50-60 min. Po upieczeniu i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia i dodajemy
Gotowanie...to proste !trzeba więcej zachęcać do poświęcenia tych dziesięciu jajek :) Ciasto jogurtowe a' la sernik Ciasto jogurtowe a' la sernik Składniki: 3 x jogurt grecki po 400gram 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia wiórka kokosowe 1,5 paczki ciastek kakaowych (polecam Bonitki Black z Biedronki - rewelacyjnie(...)waniliowym na jasną masę Dodajemy proszek do pieczenia, budynie, olej i mieszamy Jogurty ubijamy w dużym naczyniu i dodajemy utarte żółtka i ubitą pianę Ciastka kruszymy prosto na blaszkę wyłożoną folia aluminiową (folię wykładamy tak, aby wystawała poza brzegi, bo ciasto rośnie w trakcie pieczenia) Ciasto jogurtowe a' la sernik Pieczemy około godzinę w 160 - 180 stopniach Ciasto jogurtowe
Pyza i Surówkasiebie zakątkach świata. Dzięki temu, możemy dzisiaj wybierać spośród wielu rodzajów sernika. Do wyboru jest nie tylko sernik wiedeński bez spodu czy sernik nowojorski, w którym spód przygotowuje się z krakersów z mąki graham lub herbatników. Istnieje również sernik królewski, sernik japoński oraz sernik na zimno! Dzięki temu, ciasto może mieć orzeźwiający charakter, idealny(...)polewą czekoladową, pokryć galaretką owocową bądź posypać kruszonką. Sernik z rosą – (nie tylko) dla miłośników sera Sernik z rosą różni się od pozostałych między innymi wyglądem. Wierzch ciasta pokryty jest niewielkimi kropelkami skarmelizowanego cukru powstałymi w wyniku jego uwalniania z bezowej pianki. Czarodziejska „rosa” pojawia się w momencie gdy sernik stygnie! Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu
Żyję by jeśćCiasto piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na spód brownie Składniki na sernik: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia(...)masy. Do masy serowej dodajemy ok. 1 szklanki jagód i delikatnie mieszamy. Przelewamy na spód brownie (spód blaszki powinien być wyłożony papierem do pieczenia, boki nie – dzięki temu sernik przyklei się do brzegów i będzie miał ładne równe krawędzie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy ok. 1 godz. do 1 godz 15 min. (brzegi powinny lekko
CiastkozercySernik na kruchym cieście to bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, który swoim smakiem oczaruje każde podniebienie. Składniki Masa serowa 1 kg sera 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki 2 budynie waniliowe 1 szkl. cukru Spód pół kostki margaryny 2 szkl. mąki pół szkl. cukru 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Przygotowanie(...)zemleć, dodać same żółtka, cukier, budynie. Kremówkę ubić dodać do sera. Na koniec ubić białka i dodać do masy. Składniki na spód połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Na blachę do pieczenia 35/25 wyłożyć ciasto kruche i na to ser. Piec w 180 stopniach 1,5 godziny. Autor przepisu: Iwona Artykuł Sernik w kruchym cieście pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyDelikatny, słodki i bardzo smaczny sernik z jabłkami i kruszonką to bardzo pyszny deser, który z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Idealnie sprawdzi się na święta, a także inne różnego rodzaju uroczystości. Przepis na sernik jest bardzo łatwy a efekt zachwycający. Poniżej zaprezentuje Wam przepis, który z pewnością przypadnie Wam do gustu. Połączenie(...)sera z pysznymi jabłkami to idealny pomysł. Taki deser to prawdziwy raj dla podniebienia. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA SERNIK Z JABŁKAMI Składniki Masa serowa 1 kg sera z wiaderka 1 kg twarogu półtłustego 300 g cukru 6 jaj budyń waniliowy – sam proszek Kruszonka 160 g mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko
Alle Dobre!zmieszać mleko z jajkami,budyniem i kakao,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Odstawić do lodówki na kilka godzin
Kolorowa kuchnia Elkispienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki. Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki. Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym piekarniku
W Mojej Kuchni LubięSernik u mnie to must have i znajduje się na pierwszym miejscy pośród wszystkich ciast. Ta propozycja jest bardzo prosta! Delikatny sernik na kruchym spodzie z kruszonką! Składniki: Masa serowa 2 jaja 40 erytrytolu 40g budyniu śmietankowego 200g twarożku grani Kruche ciasto i kruszonka 2 jaja 100g oleju kokosowego lub zimnego masła 200g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej
Truskawkowa FiestaNiedawno był tradycyjny, to dziś będzie ten udawany – sernik oczywiście : ) Połączenie kruchego ciasta kakaowego z malinowym środkiem na bazie jogurtów greckich i budyniu malinowego. Calość bardzo ładnie się komponuje i (jak to nibysernik) pysznie smakuje ; ) Bardzo lubię tą piankowo- „serową” masę i gdyby o mnie chodzilo- mogę ją jeść nawet bez kruchego ciasta : D Tym razem blaszka
Domowe ciastawaniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego . przygotowanie masy serowej Białka ubijamy na sztywno z 1/2 szklanki cukru. Twaróg mielimy. Dodajemy do twarogu cukier, budyń, żółtka i cukier waniliowy. Miksujemy a następnie mieszamy dodając ubitą pianę z białek. Sernik wlewamy do blaszki i pieczemy 1 godzinne 160st .wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia . Kolejna masa to adwokatowa ale jak ktoś
Moje WyrobySernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Pyszne kruche ciasto, bezowa pianka i ta masa serowa, która wręcz rozpływa się w ustach! Prawda
Kulinarne Przebojenajlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 jajek 250 g cukru 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy miąższ z 1 laski wanilii Spód: Herbatniki miksujemy aż powstanie żwirek. Łączymy je z roztopionym masłem. Dno tortownicy wykładamy papierem
My simple kitchenDzielimy na 2 części. Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie cukrowym Składniki na sernik: 1 ½ kg dwu-trzykrotnie zmielonego sera białego 500 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 12 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g margaryny Margarynę ucieramy dokładnie z cukrem pudrem, dodajemy żółtka
Domowe ciastaPomimo czekolady sernik nie jest przesłodzony - jest delikatny i bardzo kremowy. Bardzo szybko znika ze stołu. Spód (tortownica 24 cm) 150 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 3 łyżki zmielonych płatków migdałowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa: 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 kg twarogu (z wiaderka(...)zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy na puszystą pianę. Dosypujemy cukier. Gdy się rozpuści dodajemy stopniowo twaróg oraz budyń. Na końcu wsypujemy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy na wcześniej przygotowany spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut oraz kolejne 30 minut w temperaturze 140*C. Studzimy przy
VioletoweKucharzeniesłodkie dzięki temu bardzo wydajne ;) Oczywiście możecie użyć zwykłego kajmaku i też będzie pysznie. Polecam :) Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego 3 budynie śmietankowe 3/4 szkl mleka Dodatkowo: ok 550 g herbatników pełnoziarnistych puszka kajmaku czekoladowego 3-4 łyżki płatków migdałowych do posypania Masa sernikowa
Smakołyki AsiSERNIK NA ZIMNO POWER FRUITS Biszkopt: - 4-5 jaj - 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 budynie śmietankowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - 3/4 szklanki cukru kryształu Biszkopt: Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną
Moje Słodkie Piekiełko