znaczenia. Zmodyfikowałam odrobinę tradycję i tak zamiast masła dałam mascarpone, a cukier podmieniłam jego zdrowszą wersją - ksylitolem. Cudowny sernik, idealny na różne okazje! Polecam! Składniki: 1 kg sera z wiederka 3x mielonego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 160-200 g ksylitolu 6 jajek L skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: 100 g gorzkiej czejkolady 100 ml śmietany(...)Zółtka utrzeć z ksylitolem na biały, puszysty kogel-mogel. Ksylitol należy wcześniej zmielić na puder np. w młynku do kawy ser utrzeć z maskarpome na gładką masę. Przesiać budyń i powtórnie zmiksować. Dodawać do masy serowej w porcjach ubite żółtka i miksować do połączenia. Na koniec wmieszać ubite na sztywno białka jajek. Dodać startą skórkę z cytryny przygotować foremkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kuleczki rozdrobnić na proszek, masło stopić . połączyć razem. Powstałą mieszaninę wysypać na spód foremki. Masa serowa : 1kg sera na sernik (ja używam takiego w wiadereczku) 1 szklanka cukru 4 jajka 2 cukry waniliowe 300 ml śmietany 30% 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ser utrzeć z cukrem i cukrami waniliowymi , dodawać kolejno po jednym jajku. Wlać śmietanę(...)czubatych łyżek mleka w proszku Masło z wodą i cukrem rozpuścić na małym ogniu. Zdjąć z ognia i wsypać mleko. utrzeć na jednolitą gładką masę. Polać polewą lekko wystudzony sernik Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkamisy miksera wkładamy twaróg. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy
VioletoweKucharzenietwarogu (z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego 6 jajek 2 budynie pistacjowe (winiary) herbatniki na spód lub kruche ciasto +100 g pistacji solonych Ja użyłam kruche ciasto; 1 jajko 0.5 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 3 łyżki cukru Ciasto zagniatamy i wykładamy na dnie formy do pieczenia (może być duza tortownica(...)mleko skondesowane i budyń miksujemy na jednolitą masę, Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy serowej. Na dnie formy układamy herbatniki lub podpiekamy ciasto w temp 180 st przez 14 min, Na podpieczone ciasto wylewamy masę serową. Na dnie piekarnika ustawiamy miskę z wodą. Piekarnik włączamy na temp 170 st . pieczemy sernik
Gotowanie jest łatwePodczas świąt Bożego Narodzenia nie może u mnie zabraknąć sernika z makiem, moja rodzina go uwielbia. Sernik jest szybki i prosty do przygotowania więc polecam. Składniki: 1 kilogram białego sera mielonego 200 gram masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 5 jajek 100 gram skórki kandyzowanej 100 gram rodzynek Dodatkowo: 1 puszka masy makowej Helio(...)cukrem waniliowym, ucierając dodajemy po jednym żółtku, zmielony ser, suchy budyń oraz skórkę i rodzynki. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów
Bajeczna KuchniaSerniki to jedne z naszych ulubionych ciast. Oczywiście najlepszy jest tradycyjny sernik, którego nie może u mnie zabraknąć z okazji świąt lub innych rodzinnych uroczystości. W okresie letnim często robię serniki z owocami, przykładem takiego ciasta jest sernik z borówkami . Do zrobienia tego ciasta wykorzystuję ser z wiaderka, do którego dodaję proszek budyniowy, jajka, roztopione masło(...)upieczeniu i przestudzeniu staje się zwarta. Sernik z borówkami piekę na spodzie z ciasteczek owsianych, ale można go też zrobić na kruchym cieście maślanym. W moim przypadku sernik z borówkami został poruszony białą, roztopioną czekoladą, ale tę czynność można pominąć i wierzch ciasta posypać tylko świeżymi borówkami. Sernik z borówkami jest stosunkowo prosty do zrobienia, masy serowej
Danka Pichcipuszysty sernik, aż sama się dziwię że wyszedł taki pyszny :) Przepis jest bardzo prosty, na spód sernika użyłam herbatników kakaowych. Myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg dobrego sera z wiaderka 500 g sera chudego w kostce 2 budynie waniliowe 6 jajek 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 2 cukry waniliowe 1 wagonik herbatników kakaowych(...)masłem, kaszę mannę i budynie, następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło po 3 na szerokość blaszki, następnie przekładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W moim piekarniku sernik piekł się około 70 minut z wierzchu
Sama słodycz i szczypta chiliminuty do masy dodać zmielony twaróg, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy na biszkopty piec w nagrzanym piekarniku
W Mojej Kuchni Lubięopakowania cukru waniliowego 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru Zmiksować jogurty, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dodać olej. Ubić białka z cukrem na sztywno. Wymieszać delikatnie pianę z białek z masą jogurtową. Piec ok. 50 minut w 180 stopni C. W czasie pieczenia sernik wysoko wyrasta, po ostudzeniu lekko opada
Weekendy w domu i ogrodzieprzed upieczeniem, nie podpiekamy spodu. - Uniwersalne ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek. W orginalnym przepisie użyte są jabłka, ja już robiłam to ciasto z różnymi owocami i zawsze jest smaczne, a budyń w tym cieście smakuje jak krem SKŁADNIKI: 50 dkg mąki
RAROSSABlog "Przepisy Aleksandry" ma już 4 lata! To dzięki stronie poznałam świetnych ludzi (czytelników i innych blogowiczów), nauczyłam się lepiej piec i gotować, a
Przepisy AleksandrySkładniki: KRUSZONKA: biszkopty okrągłe 6 sztuk, marcepan 200 gram SERNIK: margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, mleko 350 gram/zagęszczone, twaróg 1 kg/wiaderko, jajka 4 sztuki "L", kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę w teflonowym garnku(...)manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać marcepanową kruszonką
W Mojej Kuchni Lubiękilku warstw, które harmonijnie łączą się w jeden nieziemski deser!… ZOBACZ PRZEPIS Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu Wegański sernik z owocami na kruchym cieście. To pyszne ciasto przygotowane na bazie „serka” z tofu! Sernik z owocami –… ZOBACZ PRZEPIS FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! Ciasto(...)ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik z winogronami Sernik z galaretką z jogurtów Skyr i winogronami to lekkie ciasto bez pieczenia. Sernik składa się ze spodu na bazie… ZOBACZ PRZEPIS Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! Sernik na zimno z galaretką
Via Gustoidealny sernik . Uwierzcie mi na słowo, że ten sernik jest wart grzechu. Na galaretce z wiśniami zrobiłam dekorację z czekolady i dodatkowo posypałam wierzch sernika siekanymi migdałami. Składniki blaszka od wewnątrz 25×36 cm , szklanka ma poj. 250 ml: Kruchy spód kakaowy: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru(...)kostki, wsypujemy sypki budyń, mieszamy. Miksujemy krótko tyko do połączenia składników. Na końcu dodajemy do masy serowej ubite białka, mieszamy delikatnie łyżką np. silikonową, aby białka połączyły się z masą serową. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy w temp. 170 C ok. 1 godzinę. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika i nie wyjmujemy blaszki, pozostawiamy sernik do wystygnięcia w zamkniętym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię