szybkie w przygotowaniu. Zagniatamy kruszonkę, a na nadzienie wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne, trochę waniliowe i kwaskowate od rabarbaru. Właściwie to taki niewysoki sernik. Podpieczony spód zwilgotnieje nam od sera. Bardzo polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony zimtkeksundapfeltarte.com ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 żółtko 50g zmielonych migdałów 130g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 białko 1 jajko 20g budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego (to jest pół opakowania) 2 łyżeczki cukru z wanilią lub cukru wanilinowego 100g cukru 300g rabarbaru pokrojonego
Mała Cukierenkapół szklanki cukru 1 cukier waniliowy ewentualnie ciepłe mleko 5 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 50 dag sera na sernik ( u mnie z wiadereczka ) 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej żurawiny od HELIO mąka pszenna
Izabelawkuchniśliwek suszonych, nie wędzonych 1 łyżka miodu (ewentualnie) 1 łyżeczka żelatyny 4 łyżki wódki (ewentualnie) Masa sernikowa: 200 g sera na sernik 1/4 szkl cukru 40 g masła 1 jajko kl M 1 i 1/2 łyżki budyniu w proszku 30 ml mleka tarta czekolada na wierzch Masa Śliwkowa 1. Śliwki opłukujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą
Gotowanie...to proste !kwaśnym rabarbarem. i tak oto powstał sernik na klasycznym półkruchym spodzie z karmelizowanym rabarbarem. I szczerze powiem, że naprawdę warto się skusić i upiec sobie takie słodkie cudo! Julia Składniki: (na tortownicę 24cm) masa serowa: - 1 kg zmielonego twarogu - 3 jaja -3/4 szklanki drobnego cukru - budyń śmietankowy (lub 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej) - 2 łyżki cukru(...)miksera. Kolejno do sera dodajemy po 2-3łyżki ubitej piany z białek. Na końcu wsypujemy przesiany budyń waniliowy lub skrobię i miksujemy jeszcze chwilę na najniższych obrotach miksera. Powstałą masę wylewamy na wystudzony, upieczony spód. Na wierzch wykładamy karmelizowany rabarbar. Sernik pieczemy na środkowej półce piekarnika. Po 30 minutach temperaturę zmniejszamy do 160*C i pieczemy kolejne
Symfonia Smakówszkl cukru 1,5 łyżeczki sody 150 g masła 2 łyżki miodu 2 jajka Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiaderka 4 jajka 200 g masła 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl mleka Polewa orzechowa: 70 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 200 g orzechów włoskich Ciasto miodowe
Smakołyki Asijaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część serowa: 500 g potrójnie zmielonego ( jak na sernik) twarogu 2 jaja 100 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 170 st bez termoobiegu. Czekoladę rozpuśćcie w kąpieli wodnej. W misie ubijcie masło
OliveandThymeSpód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo
Mała CukierenkaSpód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo
Mała Cukierenkałyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce. Na ser: - 1 kg gotowego sera na sernik - 3 jajka całe - 150 masła miękkiego - aromat cytrynowy - 150 g cukru - 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Białka ubij na sztywno. Masło, ser i żółtka zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, budyń i ucieraj. Połącz pianę z białek delikatnie z serem
SMYKWKUCHNIcenne źródło wapnia i białka. Jeśli szukacie fit sernika to właśnie ten jest dla Was idealny. Serniki Ewy Chodakowskiej i Anny Lewandowskiej chowają się przy moim przepisie Sernik wygląda kusząco, ale miejcie na uwadze, że ten sernik jest dietetyczny gdyż słodzony jest erytrolem i nie jest to typowy sernik z cukrem, tłuszczem, mlekiem, śmietanką i dużą(...)miał 200 to też bym go pożarła, jest mega smaczny. o kolejny mój pomysł na sernik słodzony erytrolem: – Sernik na zimno dietetyczny z borówkami i kiwi – Sernik kawowy dietetyczny z malinami – Sernik fit z truskawkami i galaretką Sernik fit kakaowy z owocami składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: – 3 jajka + szczypta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwyobrażałam, ale jest pyszny. Może upieczecie na niedzielę? Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 cukier waniliowy 3 kopiaste łyżki kakao 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier(...)następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno blaszki wykładamy biszkoptami, a na biszkopty równomiernie masę serową. 2. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około
IzabelawkuchniCiasto Makowa Fantazja czyli aksamitny sernik gotowany na puszystym biszkopcie z dodatkiem maku to pyszny przepis na fantastyczne ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka(...)połączenia się składników. Gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż masa będzie bardzo gorąca, ale jeszcze nie będzie wrzeć. Wlewamy wtedy powoli budynie z mlekiem i cały czas mieszamy, aż masa nabierze konsystencji budyniu i będzie widać lekkie bulgotanie. Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części. Na jedną z nich wylewamy gorącą masę serową i przykrywamy drugą. Odstawiamy do wystudzenia
e-PrzepisyKulinarneJa, sernikara, mówię głośno że tak dobrego, kremowego, ciężkiego a jednocześnie puszystego sera dawno nie jadłam. Aha jeszcze jest równy jak stół, nie opada, jest niezbyt
Moje Małe Czarowanieprogu jesieni, która skłania przecież do refleksji, delektując się podczas tych rozmyślań na przykład sernikiem na herbatnikach… Sernik na herbatnikach Składniki: 1 kg twarogu 4-5 jajek 3/5 szklanki cukru (120 g) kostka miękkiego masła (200 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego z cukrem (60 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (20 g) 1 łyżka mąki pszennej(...)koniec ucierania wsypujemy obie mąki, budyń oraz wlewamy aromat. Białka ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, ubitą pianę dodajemy do masy serowej, mieszamy, do momentu połączenia się składników, ale już tylko używając łyżki albo szpatułki. Wylewamy masę na herbatniki, pieczemy przez około 70 minut (ok 10-15 minut przed końcem pieczenia przykryłam sernik papierem do pieczenia, gdyż
KulinarneImpresje.plznakomicie, jeden z lepszych serników który polecam dla amatorów serowych smaków. Warty wypróbowania! Składniki: Tortownica o wym 22 cm Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej dr.Oetker Masa serowa: ½ kg chudego twarogu ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kandyzowanej skórki(...)spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, wbić jajko, wlać budyń rozpuszczony w mleku, dodać cukry i krótko zmiksować tylko do połączenia, pod koniec dodać skórkę pomarańczową, wylać na korzenny spód, wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec
Wanilia i Kardamonsera Mój Ulubiony, 4 jajka, 50 g roztopionego masła, 1 czubata łyżka budyniu waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 3/4 szklanki cukru. Przygotowanie: Żółtka jaj ucieramy z cukrami. Następnie partiami dodajemy ser. Wlewamy ostudzone masło, cały czas ucierając mikserem. Dodajemy budyń (lub mąkę ziemniaczaną). Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką, aż do połączenia(...)się składników. Przelewamy ciasto do tortownicy (u mnie o średnicy 17 cm). Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach. Sernik na początku bardzo urośnie, ale po wyjęciu z piekarnika opadnie, więc nie należy się tym przejmować.... bo i tak wyjdzie bardzo smaczny :) Przepis na sernik znalazłam tutaj
Aga w kuchniwyłożonej papierem do pieczenia). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. FILM krok po kroku jak wykonać sernik składniki na masę serową: 500 g sera białego półtłustego, zmielonego 500 g serka mascarpone 5 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy skórka otarta z 1 cytryny wykonanie: Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki i miksujemy tylko do połączenia się
Domowy Smak Jedzeniawiaderka (odlać wodę jeśli jest), serek homogenizowany waniliowy, cukier i wszystko dobrze połączyć w trakcie ucierania wbijać po jednym jajku, utrzeć na jednolitę masę w trakcie ucierania wsypać wszystkie budynie i wymieszać w trakcie ucierania wlewać mleko z puszki na koniec wsypać śnieżkę i wszystko dobrze połączyć użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była(...)dać papier do pieczenia i wsunąć do formy, w każdej rozsypać biszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi
W Mojej Kuchni LubięSernik królewski to ciasto które smakuje każdemu. Kruchy czekoladowy spód, puszysta masa serowa, a całość zwieńczona warstwą chrupiącej czekoladowej kruszonki. Naprawdę, uważam, że jest to ciasto idealne, które zdecydowanie zasługuję na miano królewskiego! Koniecznie przeczytajcie dodatkowe porady pod przepisem. Zwróćcie również uwagę na jakość zastosowanego sera. Chociaż jakość to nie jest dobre słowo, gdyż wiele dobrych firm sprzedaje naprawdę(...)dużo do czynienia z wypiekiem serników, może być ono trudne w przygotowaniu, to zdecydowanie warto spróbować! Na pewno pomogą Wam moje porady i bardzo szczegółowo opisany sposób przygotowania. Koniecznie dajcie znać czy Wy również tak oszaleliście na punkcie tego królewskiego sernika Zobacz również pozostałe przepisy na serniki i ciasta ! Przepis na sernik królewski Składniki ciasto kruche 2 szklanki
WegePrzepis