sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:88/308)

pyszny pieczony sernik z herbatnikami i polewą czekoladową... 165

jest/, wsypać budyń, kaszkę manna, wlac olej rzepakowy i mikserem połaczyć składniki, nie za długo forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie blaszki poukładać herbatniki, resztę zostawić, na herbatniki wylać masę serową pozostałe herbatniki w misce pokruszyć i rozsypać na serniku jak kruszonkę piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 66

Sernik pomarańczowy to ciasto, który piekłam niejednokrotnie i zawsze znikało w ekspresowym tempie. Cóż, moja rodzina oraz znajomi je uwielbiają! Sernik kusi swoim cudownym, aromatycznym zapachem i pomarańczowym posmakiem. Jest niezwykle delikatny oraz przyjemnie kremowy, a dodatek oleju sprawia, że długo pozostaje świeży. Przygotowanie masy serowej jest naprawdę proste, ponieważ wystarczy wymieszać wszystkie składniki i już! Nic więcej(...)żółtka ze spodu) 1/2 szklanki cukru (można dodać więcej) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy/waniliowy sok z 1/2 pomarańczy  skórka z 1/2 pomarańczy (starta) 1 szczypta soli Dodatkowo: 1/2 pomarańczy do dekoracji    Sernik pomarańczowy - przygotowanie:   Spód. Wszystkie składniki na ciasto należy dokładnie zagnieść. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia

Di gotuje
Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 318

zjeść. Mam rację? Ile można piec chlebków bananowych , bananowych biszkopcików , sernika bez sera z bananami , sernika zwykłego bananowego ? Ile można smażyć bananowych racuchów , przyrządzać galaretkę z bananam i, czy bananową delicję ? No, ile? Dziś zmiana. Coś szybkiego, a mimo to, naprawdę pysznego! Zapraszam :] BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI /autorski;/ 3/4 litra mleka 2 budynie czekoladowy 4 przejrzałe banany 5 łyżek cukru

W kuchni Karmel-itki
Truskawki zatopione w masie budyniowo – serowej 66

Truskawki zatopione w masie budyniowo – serowej Dziś wyjątkowy deser! Trudno nazwać, to ciastem, czy sernikiem, choć ma po trosze z jednego, jak i z drugiego. Spód przygotowany jest z kruchego ciasta, na którym spoczywa kremowa masa. Masa z budyniu waniliowego z dodatkiem białej czekolady, serka mascarpone, żółtek i śmietany. W tej pysznej kremowej mieszance zatopione są soczyste truskawki. Zamiast

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z malinami na spodzie brownie 410

zimnego masła (1 kostka) 200 g cukru pudru (1,5 szklanki) 110 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 3 jajka Sernik z ricotty: 500 g serka ricotta 150 g cukru pudru (1 szklanka) 3 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (proszek) Wierzch: 400 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka galaretki malinowej (proszek) ok. 150 g malin(...)Wlewamy ostudzoną czekoladę i mieszamy szpatułką. Masa powinna być gęsta. Przekładamy ją do formy (ok. 21×25 lub ok. 23×23) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Sernik z ricotty: Wszystkie składniki na sernik (ricottę, jajka, cukier puder i proszek budyniowy) wkładamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa powinna być dość rzadka. Wlewamy

Poezja smaku
Sernik z białą czekoladą 80

Jeśli macie ochotę na słodki kawałek sernika, który rozpływa się w ustach, to trafiliście idealnie. Genialny sernik z białą czekoladą, to propozycja dla prawdziwych smakoszy . Ciasteczkowy spód, delikatna masa serowa i polewa tworzą niesamowitą kompozycję smaków. Polecam wypróbować . Drukuj Sernik z białą czekoladą Przygotowanie: 1 h. 45 min. Wielkość: 14 porcji Składniki spód 180 g herbatników kakaowych(...)przestygnięcia. Twaróg sernikowy przełóż do miski, dodaj cukier puder i miksuj. Następnie dodaj rozpuszczone masło, czekoladę, jajka i budynie. Wszystko wymieszaj do połączenia składników. (Wskazówka: nie miksuj dłużej, żeby masa się nie napowietrzyła, ponieważ może to doprowadzić do urośnięcia i opadnięcia sernika). Przygotowaną masę wlej na wcześniej schłodzony spód i piecz w rozgrzanym piekarniku 60 min. w temperaturze 160 stopni

Przepisy na widelcu
Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 189

misie miksera,dodać budyń,cukier i śmietankę i na wolnych obrotach miksera wyrobić na gładką masę.Dodawać kolejno po jednym jajku i za każdym razem mieszać około pół minuty na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową,następnie jabłka z mango i na górze rozkrusztć miedzy palcami kruszonkę piec w 160`C 1.5 godziny.Upieczony sernik ma mocno ścięte boki,podczas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 63

Sernik pieczony z brzoskwiniami. Kruchy spód, warstwa waniliowego sernika, soczyste brzoskwinie, delikatna beza i tarta kruszonka. Tyle cudownych warstw, mimo to sernik przygotowuje się łatwo, a każda kolejna warstwa ciasta powstaje z czystą przyjemnością. Po wielu modyfikacjach powstał jeden z najlepszych serników jakie udało mi się upiec. Tak dopieszczony że postanowiłam upiec go ponownie na Wielkanoc, uważam(...)masie serowej, proporcje na blaszk\u0119 25x35cm.","keywords":["brzoskwinia z puszki","Jajka","mas\u0142o","twar\u00f3g sernikowy","sernik z brzoskwiniami","sernik z brzoskwiniami i bez\u0105","tarta kruszonka","sernik na kruchym spodzie","brzoskwiniowy sernik","sernik pieczony","sernik wielkanocny"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-04-06T14:23:43+01:00","prepTime

ProstePesto.pl
pyszny sernik truskawkowy z kruszonką na biszkoptach... 150

jajek dodać twaróg truskawkowy z wiaderka, śmietanę, wsypać budyń, kasze manną i połączyć składniki. Forma silikonowa 26 cm, tortownica 18 cm z papierem do pieczenia (mąż do pracy zabiera), na dnie ułożyć biszkopty i wylać masę serową. Truskawki umyte bez szypułek wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch sernika, można również użyć truskawek z kompotu odsączone z soku(...)mrożone po odmrożeniu. Miękkie masło wyrobić palcami z mąką, cukrem na kruszonkę, rozsypać na truskawkach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić w formach do wystudzenia - najlepszy, najsmaczniejszy , mocno truskawkowy sernik na spodzie z biszkoptów z chrupiącą kruszonką..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny sernik kakaowy na herbatnikach... 71

budyń czekoladowy 2 opakowania, kakao 4 łyżki, jogurt naturalny gęsty 1 kg wiaderko, olejek pomarańczowy 1 buteleczka, herbatniki 200 gram, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki. Wsypać budyń czekoladowy, kakao, dodać jogurt(...)dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny sernik twarogowo-jogurtowy z kakao, na herbatnikach smakuje idealnie

W Mojej Kuchni Lubię
Łaciaty sernik 232

Składniki: masa serowa: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1 budyń wanilinowy, 1 cukier wanilinowy, 3/4 szklanki cukru, 50 g margaryny, 4 żółtka, 4 białka, ciasto

Aga w kuchni
Puszysty sernik 173

pochodzi ze strony mojeciasto.pl z przepisu Kasia bo to twoje ciasto. Sernik jest bardzo puszysty i pyszny. Składniki: ciasto kruche: 100 g margaryny, 100 g cukru pudru, 225 g mąki, 1 jajko, masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 150 g margaryny, 200 g cukru, 7 jajek, 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, dekoracja: polewa czekoladowa, płatki(...)wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną. 3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź i polej polewą z czekolady (możesz posypać posiekanymi bakaliami

Aga w kuchni
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 637

cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku, bez cukru) 2 jajka 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Ciasto Makowo-Kokosowe: 100 g zmielonego maku 100 g wiórków kokosowych 200 g cukru cukier waniliowy  6 jajek 2 łyżki kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem Budyniowy: 600 ml mleka budyń waniliowy (całe opakowanie) + pozostałość budyniu z opakowania(...)cukrem i śmietanką. Następnie wbijamy jajka - mieszamy i na końcu dodajemy 2 łyżki budyniu. Łączymy składniki do otrzymania gładkiej konsystencji. Masę sernikową przelewamy do formy (25x30 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok 1 h w temperaturze 150 stopni. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.  Sernik wyciągamy z formy dopiero po całkowitym ostygnięciu. Ciasto kokosowo-makowe: Mak namaczamy

Słodka Strona
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 227

Spód : 200 g herbatników  100 g masła 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao Masa serowa : 1kg sera na sernik (u mnie taki w wiadereczku ) 250 ml gęstego naturalnego jogurtu greckiego 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (dopiero po fakcie pomyślałam ,ze fajnie by pasował pomarańczowy , wzmocnił by jeszcze ten smak ) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej(...)masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem pomarańczowym  Wstawić znów do piekarnika na ok 10 min w temperaturze 130'C Po tym czasie wyłączyć piekarnik , otworzyć drzwiczki

Malinowa Kawiarenka
Sernik cytrynowe latte chia z gorącym chutneyem 174

wlewała się do tortownicy.  Masę przelać do tortownicy, wstawić do większej foremki napełnionej wodą (do 2/3 foremki z sernikiem), piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut. * skrobię ziemniaczaną w masie cytrynowej można zastąpić niesłodzonym budyniem cytrynowym. Masa latte W tym czasie przygotować masę kawową: zmiksować pozostały ser, jajka, skrobię ziemniaczaną, kawę i brązowy cukier. Wylać(...)rondlu stopić masło, dodać cukier i jabłka dusić 5 minut na wolnym ogniu. Dodać wodę i crema di limoncello, dusić aż jabłka będą miękkie. Doprawić do smaku cukrem. Zimny sernik podawać z gorącym chutneyem

SzczyptaSmaQ