sernik z budyniem - 4108 przepisów (strona:81/274)

Sernik z wiśniowym musem 119

razem sernik piekłam na roczek mojego kochanego Wnuczka ;)     Jest łatwy w wykonaniu a pyszny i efektowny, polecam spróbować bo zrobił furorę wśród gości :) Waszych też powinien pozytywnie zaskoczyć ;) Składniki na blaszkę 35x25cm, możecie też zrobić na tortownicy 32cm, warstwy będą wyższe Spód: -250g herbatników, u mnie maślane czarne ale mogą być Oreo bez masy(...)piekarnikiem,  w tym czasie robimy masę serową, jajka ubijamy z cukrem pudrem,  nadal ucierając dodajemy ser, budyń z proszkiem do pieczenia i na koniec powoli śmietankę, mieszamy do połączenia składników gotową masę wylewamy na spód z ciastek, powoli Sernik wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do blaszki z wodą, obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90minut

Wypieki Rene
sernik z brzoskwiniami na biszkoptach... 178

budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik

W Mojej Kuchni Lubię
Wyniki Wielkanocnego Konkursu Ciastkożerców 116

Miśki za piękne wypieki i dopracowane aranżacje zdjęć :) Możecie zobaczyć je pod wpisami z przepisami na babkę jogurtową i sernik bez spodu . 3. Ostatni z bonów zgarnia Sławomir w dowód uznania mazurkowego debiutu i babeczek z budyniem. Jury w składzie: autorka bloga, chciało by serdecznie pogratulować kreatywności, dbałości o detale oraz tego, że udało się mu je rozbawić ;) Dziękuję

Ciastkozercy
KOKOSOWY SERNIK ZE ŚMIETANY 156

przypominające w smaku sernik .Jednak w w tym cieście nie ma ani grama sera . Jednak swoją konsystencją przypomina prawdziwy sernik . 5 szklanek mąki 1/2 szkl.cukru 5 jajek 1 kostka margaryny 1 mały proszek do pieczenia 2 budynie waniliowe 15 dag.wiórków kokosowych 1 cukier waniliowy Zapach waniliowy 3 śmietany 18% po 400 g. Czekolada roztopiona do polania

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Izaura- sernik na murzynku 195

szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 6 jajek 125 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki cukru 1 torebka budyniu śmietankowego (40 g) łyżka mąki ziemniaczanej skórka z cytryny dodatkowo: 2 łyżki kokosu  Przygotować ciasto: masło, wodę, cukier i kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z gruszką i szafranem 134

kęsie są miłym i niecodziennym zaskoczeniem.    Ja udekorowałam go kwiatuszkami wyciętymi z ciasta.  Na sernik: 1 kg sera President 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki miałkiego cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub skrobi 4-5 jaja pół łyżeczki szafranu 3 gruszki Ciasto: 2 szklanki maki krupczatki 3/4 szklanki cukru

AZgotuj!
Dżem z rabarbaru z pomarańczą i wanilią 118

nigdy nie są nudne. A dżem z rabarbaru mogę jeść do wszystkiego - kanapek, naleśników, placuszków czy też jako dodatek do budyniu. Świetnie się sprawdza jako nadzienie bułeczek czy innych drożdżowych wypieków, a może nawet jako dodatek do sernika...? Ten jest wyjątkowy - z pomarańczowo-waniliową nutą, dość kwaśny (można dać więcej cukru, ale ja właśnie taki lubię najbardziej). Ma ładny kolor

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto serowe z wiśniami, wanilią i budyniem 243

razu chcę zaznaczyć, że to nie sernik! :) Jest to ciasto na serowym spodzie- delikatne w smaku, miękkie, z dodatkiem wiśni i słodkim, waniliowym budyniem. Wiśnie mogą być dowolne- świeże, mrożone (należy wcześniej odmrozić i odsączyć) lub z kompotu, można też wykorzystać inne owoce. Część mąki pszennej zastąpiłam mąką orkiszową (dokładnie pół na pół), a le jeśli nie macie/nie lubicie

Kraina Miodem Płynąca
oszukany sernik z borówką amerykańską... 158

zmiksować dodać olej, budyń, kaszę manną i zmiksować z 2 minuty na koniec dać pianę i delikatnie wymieszać wszystko tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać biszkopty do blaszki wlać ciasto i wsypać opłukane, osuszone borówki ciasto piec w 200C około 40-45 minut - z blaszki wyjąc jak będzie zimne oszukany sernik jest smaczny z borówkami

W Mojej Kuchni Lubię
Zbiór przepisów z wykorzystaniem rabarbaru 170

znajduje się dość sporo przepisów z jego wykorzystaniem. Dlatego postanowiłam je wszystkie zebrać w jednym miejscu:)   Placek z budyniem i rabarbarem    Ciasto serowe z rabarbarem Lody rabarbarowo - truskawkowe Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy Pomorska drożdżówka z rabarbarem Sernik z rabarbarem i truskawkami Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową Risotto

Z miłości do słodkości
Puszysty sernik z czekoladową nutą 76

wrzątku). Dodać budyń waniliowy oraz twaróg. Utrzeć mikserem. Do masy z twarogiem najpierw dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Następnie dodać pianę i również wymieszać łyżką. 2/3 masy twarogowej wyłożyć na spód. Do reszty dodać masę z kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym(...)wrzątku). Dodać budyń waniliowy oraz twaróg. Utrzeć mikserem. Do masy z twarogiem najpierw dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Następnie dodać pianę i również wymieszać łyżką. 2/3 masy twarogowej wyłożyć na spód. Do reszty dodać masę z kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym

Przepisy Babci
Sernik lekki jak chmurka 1931

kiedy przygotowując masę serową ubijam białka. Sernik w piekarniku rośnie jakieś 2cm, ale podczas studzenia opada do poziomu wyjściowego, zachowując lekką i puszystą strukturę. Bardzo zachęcam do upieczenia;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 250g mascarpone 4 jajka 2/3 szklanki cukru (jeśli wolicie słodsze ciasta, można dać 3/4) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego 1 płaska łyżka mąki(...)ubijania połowę cukru. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać twaróg i mascarpone, zmiksować. Dodać ekstrakt, budyń i mąkę, zmiksować. W 3 turach dodawać pianę z białek za każdym razem delikatnie mieszając. Formę* (13x25cm) wyłożyć papierem, na dno ułożyć warstwę herbatników (można upiec sernik bez spodu, od razu wylewając na papier masę serową). Na herbatniki przelać masę serową. Formę

Obiad gotowy
pyszny "oszukany sernik" na śliwkach kisielowych z wanilią mieloną... 128

kisiel i szybko mieszając zagęścić ubić na sztywno pianę z 4 białek żółtka, cukier, wanilię mieloną dobrze ubić mikserem na puszysto dodać 2 opakowania po 440ml gęsty jogurt naturalny, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem na gładką masę dodać pianę i delikatnie wymieszać z masą tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia na dnie rozłożyć biszkopty(...)najlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamie ciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!! inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielem wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast

W Mojej Kuchni Lubię
Puszysty sernik na delicjach. 112

Składniki : 1 kg sera twarogowego półtłustego 2 szklanki ( 0,5 l ) śmietany 18 % 1 szklanka ( 25 dkg ) cukru kryształu drobnego 1 duży cukier waniliowy 6 dużych jajek 2 budynie waniliowe bez cukru ( 80 g ) 1 duże opakowanie delicji np. o smaku wiśniowym lub innym dowolnym Składniki na polewę czekoladową  : 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego(...)trzepaczką lub widelcem, wlewamy partiami do masy serowej cały czas ucierając. Na koniec wsypujemy budyń i jeszcze chwilę mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły i nie było grudek. Gotową masę serową wylewamy ostrożnie, aby delicje nie przemieszczały się do przygotowanej tortownicy. Górę wyrównujemy łyżką . Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i pieczemy około godziny i 15 minut. Następnie

Przepisy i porady kulinarne