Bardzo zachęcam do z korzystania z mojego przepisu, upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej Pianka(...)puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser i dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze
Izabelawkuchnitemperaturze pokojowej 6 łyżek kaszy manny 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) 1 szklanka śmietany kremówki (30%) ziarenka z 2 lasek wanilii + łyżeczka ekstraktu waniliowego rodzynki lub/i kandyzowana skórka pomarańczowa, ok. 1/2 - 3/4 szklanki Każdy z nas na pewno ma swój ulubiony rodzaj ciast. Jednym z moich jest - sernik. Bardzo chętnie wypróbowuje nowe przepisy, żeby znaleźć ten jeden jedyny(...)godziny przed przygotowaniem sernika. Masło utrzeć mikserem do momentu aż stanie się puszyste. Przemielony dwukrotnie twaróg stopniowo dodawać do masła i dalej ucierać. W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Następnie dodać je do masy serowej i krótko zmiksować. Kiedy już połączymy ser z żółtkami dodać resztę składników: kaszę mannę, budyń, wanilię lub cukier wanilinowy. Zmiksować
Świat Ciastababcie, kiedyś był to imprezowy HIT i taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa ciasta pochodzi od bohaterki brazylijskiej telenoweli o tytule „Niewolnica Izaura”. Ciasto jest połączeniem ciasta czekoladowego, sernika i polewy czekoladowej, ja dodatkowo górę posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik Izaura składa się z ciasta czekoladowego, sernika i polewy. Przygotowanie ciasta rozpocznij od wyciągnięcia wszystkich(...)łyżka po łyżce. Najlepszy twaróg to taki, który jest gęsty i zwarty. Na koniec wsyp opakowanie budyniu śmietankowego. Masę serową wylej na wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na ustawieniu góra – dół na środkową półkę. Sernik piecz przez około 65 minut, po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i po około
Do Garów!Sernik gotowany ,bardzo smaczny. Ekspresowy ,łatwy w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Gdy brakuje nam czasu , ten sernik gotowany sprawdza się idealnie. Jest delikatny ,a po schłodzeniu przypomina posmak lodów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową: 1 kg twarogu minimum 3 krotnie mielonego 1 szklanka cukru 4 jajka roz. M 200 gr. masła (co najmniej(...)tłuszczu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1 op. cukru waniliowego 200 ml mleka( do wymieszania z proszkiem budyniowym) ok. 350 g herbatników (ja dałam Petit Beurre) Składniki na polewę: 2 tabliczki czekolady mlecznej (200g ) 100ml śmietanki kremówki 30%lub 36% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sernik gotowany: W dużym garnku (co najmniej 2,5 litra) rozpuścić
Olcia gotuje!pozbycie się pestek. Jeśli chodzi o aromat waniliowy, ja najczęściej używam takiego w płynie. Rzadko kiedy mam w posiadaniu laski wanilii, gdy robię nieoczekiwane ciasto. Wiadomo, że sam budyń ma już swój aromat, ale jest mało wyczuwalny. Oczywiście ja nie stosuje tych najtańszych, gdzie w składzie mają mnóstwo dodatków i konserwantów, tylko ekologiczne. Niestety cena przewyższa te zwykłe, nawet(...)dawać waniliowego, a inny smak aromatu i skomponować swój własny wyszukany smak sernika. :) Przepis wykonałam w formie 20 cm, dlatego wyszedł dość niski przy takiej ilości twarogu. Jeśli zależy Wam na wysokości, idealna będzie 18 czy nawet 16. Możecie również podwoić liczbę składników i wykonać większy sernik. Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 12) 159 kcal
zdrowo i aktywniepozbycie się pestek. Jeśli chodzi o aromat waniliowy, ja najczęściej używam takiego w płynie. Rzadko kiedy mam w posiadaniu laski wanilii, gdy robię nieoczekiwane ciasto. Wiadomo, że sam budyń ma już swój aromat, ale jest mało wyczuwalny. Oczywiście ja nie stosuje tych najtańszych, gdzie w składzie mają mnóstwo dodatków i konserwantów, tylko ekologiczne. Niestety cena przewyższa te zwykłe, nawet(...)dawać waniliowego, a inny smak aromatu i skomponować swój własny wyszukany smak sernika. :) Przepis wykonałam w formie 20 cm, dlatego wyszedł dość niski przy takiej ilości twarogu. Jeśli zależy Wam na wysokości, idealna będzie 18 czy nawet 16. Możecie również podwoić liczbę składników i wykonać większy sernik. Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 12) 159 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszny sernik gotowany na biszkopcie, idealny do kawki i na przyjęcie. Polecam przepis. BISZKOPT : 6 jajek klasy "M" 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu SER : 2 budynie waniliowe po 40 g 1 szklanka mleka 3/2 % 250 g masła(...)upieczeniu przecinamy go wzdłuż, na dwie połówki. W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy ser, owoce, oraz wymieszane budynie z mlekiem i jajkami, masę ciągle mieszamy i zagotowujemy. Na ciasto wylewamy cały ser, przykrywamy go drugim ciastem, sernik chłodzimy. Wierzch polewamy czekoladą, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18% 2 budynie waniliowe (proszek(...)lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem, cukrem waniliowym, budyniem (proszek). Połączyłam masę z ubitymi białkami, dodając białka porcjami i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto. Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu. Całość piekłam przez godzinę w 180 stopniach. Następnie wystudziłam sernik w piecu, a kiedy był już dostatecznie zimny
W kuchni Karmel-itkihaha , jakby to była nowość; ) ) , lecz tym razem serwuje Wam nomen omen sernik tradycyjny w wersji nieco uproszczonej. Pomijamy tutaj dość czasochłonne mielenie sera, bo wykorzystujemy ser z tzw „ wiaderka”. Dla podkręcenia smaku ostudzony sernik wykończyłam czekoladową polewą, bo czy jest cos lepszego niż połączenie sernika i czekolady? ; ) Składniki na ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3 żół(...)łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Składniki na sernik: 1 ½ szklanki cukru cukier waniliowy 5 żółtek 1 kg sera z „ wiaderka” ( niesłodzonego ) budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Żółtka miksujemy z cukrami i sokiem z cytryny na puszystą masę. Dodajemy stopniowo serek wymieszany z budyniem
Domowe ciastaSerniki uwielbiam pod każdą postacią. Tym razem wybór padł na serniczek ze śliwkami. Jest delikatny i rozpływa się w ustach. Jeśli użyjecie zmielonego twarogu będzie na pewno trochę "cięższy" ale równie pyszny jak mój. Do serniczka moja ulubiona kawa z mlekiem w ślicznym kubeczku "Filona" od Porcelany Bogucice. 1kg gotowego sera do serników 5 jajek 100g masła 1/2 szkl(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę serową. Śliwki umyć, osuszyć i pokroić na pół. Ułożyć na serniku skórką do spodu. Piekarnik nagrzać do 180st. Po włożeniu sernika zmniejszyć temp do 150st. Piec 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik przy uchylonych drzwiczkach na ok 1 godzinę. Ostudzić a następnie schłodzić w lodówce (najlepiej na całą
Smakołyki Asibudyń w proszku. Dodajemy namoczone i odsączone rodzynki oraz skórkę kandyzowana z pomarańczy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie łączymy z masa twarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik
przepisy- Milkibudyń w proszku. Dodajemy namoczone i odsączone rodzynki oraz skórkę kandyzowana z pomarańczy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie łączymy z masa twarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik
Camilla w kuchnikajmakowo-kokosowy Składniki na spód sernika: - 70 g mąki - 70 startych migdałów - 30 g cukru pudru - 50 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serowo-kajmakową: - 500 g sera mielonego - 75 g masła - 75 g cukru pudru - 150 g masy kajmakowej - 3 jajka - 35 g budyniu śmietankowego - 1/4 łyżeczki proszku(...)już nastąpi dodajemy mieszankę mąki, budyniu i proszku do pieczenia. Wszystko mieszamy i zabieramy się za ubicie białek, które ubijamy w oddzielnym naczyniu. Po ubiciu białek dodajemy je do wcześniej wyrobionej masy serowej, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły i całość przekładamy do tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
Kuchenne WariacjeŁaciaty sernik na zimno to moja kolejna wariacja na temat sernika na zimno. Tym razem ciasto powstało z serków waniliowych homogenizowanych połączonych z ubitą śmietaną kremówką. Łaciaty, bo masa serowa przeplata się tu z musem brzoskwiniowym. Sernik zrobiony jest na herbatnikach. Oprócz warstwy sernikowej, zrobiłam także warstwę kremu budyniowego. Całość wykończyłam mieszanką kruchych ciasteczek i galaretką. Ciasto powstało(...)mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam cukier, mąkę i proszek budyniowy i wlałam do gotującego się mleka. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny zmiksowałam z miękkim masłem i powstały krem wyłożyłam na schłodzony sernik. Na kremie budyniowym ułożyłam kruche ciasteczka. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 2 szklankach gorącej wody i wystudziłam. Gęstniejącą wylałam
Waniliowe Improwizacje