sernik z budyniem - 4108 przepisów (strona:68/274)

Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką 90

Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką to pyszne połączenie sera, gruszek oraz chrupiącego, kokosowego wierzchu. Sernik jest kremowy, bardzo delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Dodam też, że zawsze się udaje oraz nigdy nie opada! To kto będzie go piekł?       Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - składniki:   (Tortownica o średnicy około(...)cytryny Masa serowa: 3 jajka 500g serka homogenizowanego naturalnego/twarogu mielonego lub z wiaderka (*) 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego   Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru       Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - przygotowanie:    Przygotować kokosową pierzynkę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę

Di gotuje
Jabłecznik orzechowo serowy 436

jajka ½ cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.  Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać(...)jajka ½ cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do tego dodać ser i margarynę. Gotować parę minut cały czas mieszając. Budynie rozpuszczone w zimnym mleku wlać do masy serowej, gotować mieszając cały czas aż zrobi się gęsta.  Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać

w mojej kuchni
SERNIK CYNAMONOWY ODCHUDZONY 102

naturalny, żółtka, budyń (proszek), płynny miód i cynamon, mieszamy ,na koniec do masy dodajemy białka i całość delikatnie mieszamy masę przekładamy do tortownicy 20-21cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50minut w piekarniku nagrzanym do150°C, studzimy w uchylonym piekarniku gotowy można polać roztopioną czekoladą , ja jednak pominęłam polewę bo w takiej czystej postaci sernik jest pyszny

Słodkie zapomnienie
Przepis na sernik czekoladowy 169

moim blogu, różni się jedynie tym, że jest ...czekoladowy. Zamiast budyniu śmietankowego dodałam do niego budyń o smaku czekoladowym i stąd ten niecodzienny kolor. A zaletą jego jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka  50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie(...)jest już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem, ewentualnie dno wyłożyć ciastkami Piec ok. godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą

Proste Potrawy
Sernik na białkach 85

Czasu mam sporo, więc dziś u mnie sernik, prawie świąteczny :) Składniki:                                 masę serową: 400 g sera twarogowego 70 g masła roztopionego 200 ml śmietanki 30 % 40 g budyniu śmietankowego 180 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 6 białek Ewentualnie polewa(...)stopniowo przemielony ser, roztopione masło,, śmietanę i budyń  Miksujemy składniki do połączenia Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wkręcamy szpatułką  Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd

Proste Potrawy
sernik w herbatnikach i powidłach 329

duże. Na standardową blaszkę wystarczy zrobić z połowy porcji. * foremka 26*45 cm Składniki: 2 kg sera na sernik ( z wiaderka, użyłam waniliowego) 10 jajek 1,5 szklanki cukru  1 szklanka oleju 4 łyżki kaszy manny  3 opakowania budyniu waniliowego  pomarańcza dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników kakaowych 450 g gęstych powideł śliwkowych połówki orzechów włoskich(...)Nadal ucierając dodawać po trochę sera, kaszę mannę, budynie. Dodać także skórkę otartą z pomarańczy i sok z połowy owocu. Wlać olej i połączyć. Na końcu delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny. Po upieczeniu sernik studzić w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik posmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 177

rabarbar,który dumnie sterczy na grządce w ogrodzie i wręcz prosi się by coś z nim upiec. Sernik już był, kruche też więc padło na drożdżówki i to nie byle jakie,bo z budyniem. ciasto:  500 g mąki pszennej wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka

Kolorowa kuchnia Elki
jogurtowy sernik z lukrem buraczkowym i kokosem... 145

minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki. Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem

W Mojej Kuchni Lubię
Bezsernik z kruszonką – pyszne ciasto na jogurcie 208

Bezsernik z kruszonką, inaczej sernik bez sera to pyszny domowy wypiek, który w smaku jest bardzo zbliżony do swojego pierwowzoru. Będzie świetnie smakował jako popołudniowy deser do filiżanki kawy czy herbaty. Robi się go dość szybko i nie powinien sprawić większych trudności. Bardzo lubię jego lekką, puszystą konsystencję i kremowy smak. To pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto, które(...)gustu miłośnikom słodkich deserów. Sernik bez sera jest idealną alternatywą dla tradycyjnego sernika, szczególnie dla osób, które szukają lżejszego i mniej kalorycznego deseru. Składniki na bezsernik z kruszonką: Spód: 180 g jasnych herbatników 100g masła   Masa serowa: 1400 g jogurtu naturalnego gęstego pół szklanki oleju (110 ml) 5 jajek rozmiar L 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (opakowanie

e-PrzepisyKulinarne
Sernik Zebra 287

szklanki cukru 200g masła 82% 6 dużych jajek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki gorzkiego kakao Ewentualnie: około 1 – 2 łyżeczki skórki z pomarańczy kandyzowanej   lub otartą skórkę z 1 świeżej pomarańczy. Polewa: 30g czekolady np. deserowej 30ml mleka (jeśli ktoś chce oblać cały sernik polewą wtedy powiększamy ilość do 100g czekolady i 100ml mleka) Twaróg dwukrotnie(...)dodajemy budyń i jeszcze raz miksujemy. Do mniejszej dodajemy kakao (przesiane przez sito) i również miksujemy. Na koniec do obu części można dodać drobno pokrojoną kandyzowana lub otartą skórkę z pomarańczy (co nie jest koniecznie, ale robi dobry aromat). Do dobrze wysmarowanej tłuszczem tortownicy średnicy 26cm (można wysypać bułką tartą lub wyłożyć formę pergaminem), wlewamy kolejno warstwy sernika. Na środek

Smakowy Raj
SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. 185

nowy przepis na podstawie TEGO ;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie układam  ściśle herbatniki. Piekarnik rozgrzewam  do 150 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek, które ubijam następnie(...)wmieszałam białka. Masę podzieliłam na dwie równe części. Do jednej z nich dodałam proszek budyniu czekoladowego, a do drugiej waniliowego. Budynie bardzo delikatnie połączyłam z każdą masą.  Następnie na herbatniki wyłożyłam masę czekoladową, a na wierzch masę waniliową, wyrównałam wierzch i wstawiłam do piekarnika. Sernik piekłam przez 2 godziny. Po wyjęciu z pieca zostawiłam do ostygnięcia, lepiej się

W kuchni Karmel-itki
Seromakowiec 131

Pozdrawiam Składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 żółtko 100 g masła sernik: 4 jajka 3/4 szkl cukru (można dać więcej) 1 kg twarogu sernikowego 150 g masła 2 budynie waniliowe w proszku makowiec: 1 op. masy makowej Helio 1 białko 1 jajko 3 łyżki kaszy manny oraz: blaszka 26X26(...)papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę z ciastem do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, Sernik:masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz po łyżce sera cały czas miksując. Na koniec do masy sernikowej wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Makowiec

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik jagodowy 287

Dzień Sernika. Tym razem Ciasto na niedzielę , to właśnie Sernik . Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: (może być większa, ja musiałam podwyższyć obręcz używająjąc papieru do pieczenia) - 470g twarogu tłustego (dałam mazurski) - 1 kg serka mascarpone (4 op. x 250g) - 200g serka kremowego light (akurat taki miałam) - 3 budynie waniliowe bez cukru - 200g crème fraîche (gęsta śmietana(...)worek foliowy do pieczenia indyka), gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej i wstawiamy do szczelnej blaszki (do której potem wlejemy wodę). Pora zabrać się za masę serową. Twaróg miksujemy z serkami (mascarpone i kremowym light) do uzyskania gładkiej masy (użyłam blendera). Zmiksowany twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy śmietanę i budynie – miksujemy na najniższych obrotach. Kolejno (cały czas

mojewypiekiinietylko
Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 157

lekko kopiaste łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej 1 szklanka(...)lodówki do schłodzenia, a w między czasie wykonujemy masę serową.  2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser, całość dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy razem z rodzynkami do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania