biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika(...)żeby było łatwiej można wymieszać z serem z wiaderka). Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na gęstą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Wsypać budynie i wlać olej. Masę serową podzielić na trzy części: do jednej dodać barwnik, do drugiej kakao a trzecią zostawić bez dodatku. Białka ubić na pianę i podzielić ją na trzy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagorzkiej czekolady 200 g masła 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej Sernik: 600 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 1/2 szklanki śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej) 3 jajka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 pełne łyżki budyniu śmietankowego Polewa (ganache): 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % Dodatkowo: (opcjonalnie(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Sernik: Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jogurt grecki oraz śmietankę 30% i mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier oraz rozpuszczoną kawę, miksujemy i próbujemy czy masa na słodkość nam odpowiada. Kolejno dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy po jednym jajku
Kuchnia MagdaLenygorzkiej czekolady 200 g masła 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej Sernik: 600 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 1/2 szklanki śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej) 3 jajka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 pełne łyżki budyniu śmietankowego Polewa (ganache): 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % Dodatkowo: (opcjonalnie(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Sernik: Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jogurt grecki oraz śmietankę 30% i mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier oraz rozpuszczoną kawę, miksujemy i próbujemy czy masa na słodkość nam odpowiada. Kolejno dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy po jednym jajku
Kuchnia MagdaLenyprzepis na pyszny sernik bez cukru ! Puszysty, wilgotny, bez zbędnych dodatków. Sernik bez cukru jest dedykowany szczególnie dla cukrzyków, osób zmagających się z problemem insulinooporności oraz osób na diecie. Sernik bez cukru jest bardzo smaczny i ekspresowy w przygotowaniu. Potrzebujecie tylko 5 składników, więc do dzieła! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK BEZ CUKRU PRZEPIS Składniki(...)sera z wiaderka 500 g twarogu w kostce 200 g erytrytolu 1 budyń waniliowy bez cukru 5 jajek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Twaróg w kostce blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ser z wiaderka, jajka, erytrytol i budyń. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Masę przelewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia o średnicy 18 cm. Tortownicę owijamy
Przepiski.plDziś proponuję ciasto z dawnych lat, jest to przepis mojej mamy, oczywiście z PRL'u, u mnie w domu nazywany jako sernik kakaowy lub
Kawa z mlekiemmaliną z Pasieki Sadowskich 1 kg twarogu, najlepiej zwarty twaróg z wiaderka 1/2 szklanki mleka 3 jaja budyń śmietankowy na 3/4 l mleka kilka kropel olejku waniliowego 200 g dżemu, u mnie jest to gęsty dżem z czarnej porzeczki Sernik gotowany - wykonanie: Masło razem z cukrem rozpuszczamy w rondelku. Następnie dodajemy do masła twaróg i olejek waniliowy, dobrze całość
MamaOskarkaKolejne popularne ciasto w Niemczech to rosyjski sernik skubany, czyli Russischer Zupfkuchen. Znany również jako sernik łaciaty lub sernik Milka. A to za sprawą kawałków kakaowego ciasta na wierzchu, które do złudzenia przypominają krowie łaty. Rosyjski sernik jest wilgotny, ciężki i sycący. Z dużą ilością masełka, którą i tak zredukowalam. W oryginalnym przepisie do masy serowej(...)wyczuwam żadnej różnicy. Za to wyczuwam dużą różnicę w budyniach. I ostatnio zastępuje je w wypiekach skrobią kukurydzianą lub zwykłą mąką kartoflaną. Dziwne sztuczne aromaty w budyniu potrafią zepsuć smak najlepszego ciasta. I już kolejny raz namawiam was do zrobienia domowego cukru waniliowego. Zapomnijcie saszetki z waniliną! Wesoły, rosyjski sernik można upiec z klasycznymi łatkami. Można też zrobić dowolne
dolcevitainmykitchensernik nie byłby taki dobry. Zapewniam że nie zostanie okruszek. wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń(...)minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo, do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam na wierzchu wiśnie wydrylowane odsączone z soku. Następnie wciskam
wesoła kuchniaciasta, a już na pewno nigdy takiego nie upiekłam. Przepis nie jest mój, znalazłam go na pewnej wspaniałej grupie na facebooku, która się nazywa "Co dziś na obiad". Sernik nazywa się złota rosa, gdyż po upieczeniu i ostygnięciu ciasta na wierzchu pojawiają się kropelki przypominające rosę. Mi niestety mało tych kropelek wyszło, ale najważniejsze, że smak ciasta mnie(...)proszku do pieczenia, Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki oleju, 2 jaja, 4 żółtka, 250g cukru ( 1 szklanka), 1 budyń śmietankowy bez cukru, 3 szklanki mleka ( można dać troszkę mniej, jeżeli chce się bardziej zwięzły sernik). Pianka: szczypta soli, białka z 6 jaj, 1 szklanka cukru. Przygotowanie: Ciasto: Składniki na ciasto dobrze zagnieść, tak by było jednolite
W kuchni u Monikisię okazało dynia z cynamonem w sernikowym wydaniu świetnie współgrają . Składniki : Foremka 25X35 cm 1 kg sera na sernik ( u mnie wiaderkowy) 1 szklanka (220g) cukru 200 ml śmietany 30% 4 jajka 2 op budyniu śmietankowego (40g - proszku ) 300g puree dyniowego 1 łyżeczka cynamonu herbatniki do wyłożenia spodu foremki (ok 15 sztuk ) Wykonanie: Przygotowanie rozpoczynamy(...)piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy ok 1 godziny .Odstawiamy do wystudzenia , a następnie odwinąć dynie z foli i łyżka wyjąć miąższ ze skórek . Odważyć potrzebne nam do sernika 300 g. Takie puree warto przygotować od razu w większej ilości , bo można je wykorzystywać na wiele sposobów . Wkrótce mam nadzieję zaprezentować jeszcze inne słodkości z wykorzystaniem tego warzywa . Wszystkie
Malinowa KawiarenkaSkładniki: jajka 6 sztuk "M", cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ser na sernik 1 kg wiaderko, olej rzepakowy 5 łyżek, proszek do pieczenia 2 szczypty, kasza manna 1/2 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, baton marcepan w czekoladzie 200 gram, truskawki 50 dag, biszkopty 200 gram Składniki temperatura pokojowa - jajka, cukier, sok z cytryny, olej(...)utrzeć mikserem do spienienia, 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, proszek do pieczenia, kaszę manną, dodać pokrojony cienko marcepan, mikserem połączyć składniki na średnich obrotach. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć gęsto biszkopty, wyłożyć na biszkopty parę łyżek masy serowej, biszkopty zwilgotnieją i będą na dnie. Wyłożyć resztę masy serowej
W Mojej Kuchni LubięCiasto Rzeszowiak- czyli połączenie trzech ciast: makowca, sernika i orzechowca. Efektowne, ale niestety pracochłonne. Gdy zobaczyłam przepis, wiedziałam, że muszę go wypróbować. Nie zawiodłam się ;) Ciasto jest wyborne! Doskonałe na zbliżające się święta Bożego narodzenia. Bardzo polecam. Przepis zaczerpnęłam z programu pani Ewy Wachowicz. Składniki: (na blaszkę 24x40 cm) Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej(...)szkl cukru 1 łyżka masła/ margaryny Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego 200 g miękkiego masła 3/4 szkl cukru pudru 1 budyń śmietankowy 6 żółtek 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 10 białek szczypta soli cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie
Nastoletnie Wypiekaniezmniejszyłam obroty miksera po ubiciu żółtek z cukrem. Sprawdziłam też przy okazji, czy jest jakaś różnica gdy piecze się sernik z kąpielą wodną. W uwagach spisałam moje spostrzeżenia. Sernik najlepiej smakuje po kilkugodzinnym odstaniu, gdy zastygnie. Ja przechowałam go w lodówce do następnego dnia. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na formę(...)Jutrzenki) Masa serowa: 100 g drobnego cukru 2 i 1/2 żółtka (jajka rozm. L) 1/2 łyżeczki cukru z wanilią 430 g twarogu trzykrotnie zmielonego lub w wiaderku* 34 g budyniu bez cukru śmietankowego/waniliowego 45 ml oleju rzepakowego 160 ml mleka 80 g mleka w proszku 2 i 1/2 białka + szczypta soli Formę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Następnie
Słodki Pomysłszklanki mąki duża łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 1 puszka mleczka kokosowego (około 400 g) 5 jajek 1/2 szklanki oleju 3 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 100 g drobnych wiórek kokosowych na galaretkę: 1 puszka pulpy z marakui 1 opakowania galaretki pomarańczowej Przygotować(...)przygotować masę serową: białka jaj ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleczko kokosowe i ubijać chwilę (masa będzie rzadka). Dodać ser,kokos, wlać olej i wsypać budynie. Krótko zmiksować do połączenia składników. Kiedy biszkopt będzie już w miarę zapieczony wylać na niego masę serową. Wstawić ponownie do piekarnika i piec około godziny w 170*C. Po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo zasmakował nam sernik z jogurtu greckiego i oto kolejna wersja tego sernika tym razem z borówkami. 400 g jogurtu greckiego 150 g serka homogenizowanego waniliowego 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 100 g okrągłych biszkoptów 2 szklanki borówek lukier: 4 łyżki pudru cukru 1 łyżeczka masła 3-4 łyżki gorącej wody(...)Tortownicę o średnicy 26 cm włożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać olej i budyń,utrzeć na gładką masę. Następnie dodać jogurt grecki i serek waniliowy, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę z białek dodać do masy jogurtowej, wsypać 1,5 szklanki borówek,delikatnie wymieszać. Gotową
Kolorowa kuchnia Elki