Moja wersja mocno kokosowego lecz niezbyt słodkiego sernika z polewą bounty. Składniki: Tortownica o śr. 28cm Spód: 150g herbatników 8 dkg margaryny Palma (Bielmar) 1 czekolada deserowa 1 czekolada biała Ser: 4 jajka 1/2 kg sera białego (podwójnie zmielonego), ewentualnie z wiaderka 4 łyżki cukru kryształu 1 budyń śmietankowy 160g mleczka kokosowego 150g kokosu 7 dkg margaryny Palma (Bielmar) Polewa(...)margaryny Palma (Bielmar) Sposób przygotowania: 1. Palcami kruszymy herbatniki, czekolady siekamy drobno nożem. Całość mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180st C. 2. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy, mleczko kokosowe, kokos oraz roztopioną i przestudzoną margarynę. Mieszamy i łączymy
Kuchnia w czekoladziełyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny (można potroić tą ilość ponieważ przyda nam się do przygotowania kolejnych warstw) Żelatynę zalać 50ml wody i odstawić do napęcznienia (około 3 minuty) następnie podgrzać w mikrofalówce lub dolewając odrobinę ciepłej wody. Maliny miksujemy a następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym oraz rozpuszczoną i przestudzoną(...)rozpuszczoną żelatynę i wylać na 2 warstwę. Odstawić do lodówki by masa stężała. Dodatkowo: maliny do dekoracji 200ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru Kiedy wszystkie warstwy stężeją dekorujemy nasz sernik na zimno ubitą śmietaną z łyżka cukru pudru i świeżymi malinami
wysmienityferie ;-) więc był i czas na odpoczynek, od gotowania także! Wracam pełna sił i pomysłów, byle do wiosny ;-) Dawno też nie było nic słodkiego, więc dziś zapraszam na pyszny sernik na zdrowszym spodzie bo orkiszowym. Składniki na spód; 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru pudru z wanilią 4 dag mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko 25 dag mąki(...)czekolady 3-4 łyżki smietany 30% jagody goji do dekoracji Przygotowanie; Tortownice (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do większej miski przekładamy ser, jogurty, cukier i jajka. Blendujemy kilka minut aż masa będzie gładka. Dosypujemy mąkę i nadal blendujemy do połączenia składników. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Dno tortownicy i boki wylepiamy
Radość kipiąca uśmiechem.Serniki to moja miłość. Ogromna, gorąca miłość. A ten sernik, ze wspaniałym cytrynowym kremem był po prostu pyszny. Idealne połączenie słodkiego sernika z własnoręcznie zmielonego twarogu (chudego!) z kwaskowymi cytrynkami... Mniam! No mój ideał. Całe szczęście mężowi nie smakował, więc więcej było dla mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry(...)żółtko SPÓD: Herbatniki rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta, masło rozpuścić. Masło wlać do herbatników, wymieszać i wyłożyć nimi tortownicę o średnicy 23 cm, lekko dociskając. Włożyć na 20 minut do lodówki. MASA SEROWA: Rozetrzeć masło z cukrem do otrzymania puszystej i jasnej masy. Dodać żółtka, aromat i zmiksować. Stopniowo dodawać twaróg, dalej ucierając. Dodać kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, zmiksować
Cakes By KejtSernik na białkach Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik, do którego przygotowania nie używamy całych jaj a wyłącznie białka. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną nam na przykład po wypieku pączków czy faworków. Inne przepisy na wykorzystanie białek znajdziecie TUTAJ (klik) . Zapraszam! Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 250g masła(...)srową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki *** *** Pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180’C – bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku na 60 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem lub obsypujemy cukrem pudrem *** *** Moje ciasto polałam lukrem, który przygotowałam następująco: pół szklanki cukru pudru wymieszałam z kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki
Blog z Apetytemoknami upał więc zapraszam na pyszny sernik na zimno z jeżynami i borówkami, na kruchym ciasteczkowo - czekoladowym spodzie. Ciasto jest lekkie kremowe , wprost rozpływa się w ustach :) Sernik podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold - http://www.porcelanabogucice.pl(...)czekoladę przelać do ciasteczek i wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 wyłożyć papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wyłożyć spód tortownicy , dobrze ubić i odstawić do lodówki na około 30 minut. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody , gdy napęcznieje szklankę wstawić do miski z ciepłą wodą aby się rozpuściła. Do miski przełożyć ser , dodać mleko , cukier puder, cukier
Sama słodycz i szczypta chiliprzypuszczać. Dzisiaj testujemy sernik na zimno z masłem orzechowym w roli głównej, z bananami, bitą śmietaną i solonymi orzeszkami. Połączenie smaków niemalże doskonałe i tak też doskonale smakowało. Sernik jest bardzo lekki, na delikatnym ciasteczkowym spodzie. Jest umiarkowanie słodki, cudownie smakuje z bananami i kleksem bitej śmietany. Chrupiące, solone orzeszki dopełniają całości. Składniki na spód ciasteczkowy(...)śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru garść orzeszków ziemnych solonych Banany kroimy na plasterki. Układamy na stężałym serniku. Polewamy odrobiną soku z cytryny, by nie ściemniały. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, wykładamy na banany. Posypujemy orzeszkami. The post Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym appeared first on Made
Made By Mom And Sontego aksamitny i delikatny a jednocześnie wilgotny … Szaleństwo:)! Na mojej liście ulubionych serników ten sernik mokka w tej chwili znajduje się zdecydowanie na pierwszym miejscu:)! Gorąco polecam! Sernik czekoladowy – składniki: Spód: 1,5 szklanki zmielonych ciastek Oreo /1,5 opakowania 154 g/ 100 g rozpuszczonego masła Masa: 2 łyżki i 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy(...)wlać gorącej wody na wysokość około 2.5 cm. Wstawić całość-bardzo ostrożnie-do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na 60-70 minut. Wyjąć ciasto z kąpieli wodnej, zdjąć folię i zostawić na kratce na 10 minut. Delikatnie nożem oddzielić brzegi ciasta od formy i zostawić do dalszego studzenia cały czas w tortownicy. Zimne ciasto włożyć do lodówki
UgotujmyTo.plczekolady 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 fixy do ubijania śmietany Polewa czekoladowa: 60 g czekolady mlecznej 60 ml śmietanki kremówki Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownice ze ściąganym pierścieniem (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek(...)wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Studzimy. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy do momentu całkowitego wystudzenia jednak do momentu aż czekolada nadal będzie płynna. Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając
Słodka Stronaserników, jakie jadłam. W mojej rodzinie wzbudził kontrowersje ze względu na słony spód, który niestety nie posmakował domownikom. Zmodyfikowałam więc trochę przepis i tak powstał pyszny, dosyć "ciężki" kremowy sernik na kruchym, mocno orzechowym spodzie ze słodką kajmakową polewą i chrupiącymi płatkami migdałów. Czy to nie brzmi pysznie? :) Polecam na Wielkanoc! :) Składniki na tortownicę o średnicy(...)Szczypta soli Wszystkie składniki rozdrabniamy razem w malakserze, powinna powstać masa o konsystencji mokrego piasku, którą wykładamy spód lekko natłuszczonej tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st na 12 minut. Masa serowa: 90g masła 130-150g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 4 duże jaja lub 5 małych 1 kg sera twarogowego sernikowego w wiaderku 300g kajmaku
Zawsze głodna!zimno jest mniej kaloryczny, gdyż nie zawiera dużo tłuszczu, tylko tyle ile jest w użytym serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt. masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa(...)Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki tak by góra była jako spód. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Sok z brzoskwiń zagotować
Kuchcik gotujejedna ze słodkich pozycji na moim świątecznym stole. Mam nadzieję, że spodoba się chociaż części z Was i również upieczecie ten sernik z makiem na zbliżające się Święta:). SERNIK Z MAKIEM /tortownica o średnicy 25 cm CIASTO 200 g mąki tortowej 1 jajko 100 g masła 50 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA(...)pieczenia, a boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowanym ciastem wyłożyć boki i spód tortownicy, a następnie wstawić ją do lodówki. Mak zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Po upływie danego czasu przecedzić dokładnie przez gęste sito. Twaróg przetrzeć przez praskę do ziemniaków lub zmielić. Dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, jajka i krótko zmiksować. Podzielić na dwie części
Pieguskowa KuchniaSKŁADNIKI: 380 g sera na sernik 125 g borówek 1 jajko 3 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru pudru opakowanie cukru z wanilią szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W misce mieszamy wszystkie mokre składniki (robię to kuchenną rózgą), dodajemy suche składniki oraz umyte i osuszone borówki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron przez kilka minut do ładnego koloru. Kiedy zobaczysz
Zasmakuj Kuchnicukier z wanilią. Miksuj przez minutę. Dodajwaj po łyżce puree z dyni a na koniec mąkę ziemniaczaną. Białka ubij na sztywno z dodatkiem cukru, dodaj do masy serowo-dyniowej i delikatnie wymieszaj łyżką. Wyłóż masę na podpieczony spód, wyrównaj wierzch i wstaw od razu do piekarnika (170°C). Piecz przez 1 godz. Sernik wyjmij z piekarnika i pozostaw
Delicious Placemasa nie napowietrzy się i sernik będzie kremowy, a jego wierzch podczas pieczenia pozostanie płaski. Wylać masę serową do tortownicy. Głęboką blachę piekarnika umieścić na dolnym poziomie i wypełnić gorącą wodą do wysokości 2/3. Tortownicę z masą serową położyć na kratce na średnim poziomie piekarnika. Piec ciasto w temperaturze 170 stopni przez 50 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik
Kulinarne Inspiracje