sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:207/478)

Sernik z bezą orzechową 222

cukier waniliowy; 80 g budyniu śmietankowego w proszku; 1 szklanka śmietany 30%; 1 szklanka mleka; 1 szklanka oleju; 2 jaja; 4 żółtka; Wszystkie składniki masy serowej krótko zmiksować (1 minutę), tak aby wszystkie składniki połączyły się w jednolitą masę. Masę serową wylać na podpieczony spód. Składniki na bezę orzechową: 6 białek; szczypta soli; 150 g cukru kryształu; 150 g zmielonych(...)bułkę tartą i zmielone orzechy., delikatnie wymieszać. Pianę równomiernie rozłożyć na masie serowej. Przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 1,20 godz. Po upieczeniu sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem

In my kitchen
Sernik...... w klimacie mango 195

mango i galaretką też z mango.  Dla mnie doskonałość smaku. Cudowna tekstura musu zachwyca mnie. Spróbujcie! Orzeźwiający i lekki  Spód z pokruszonych ciasteczek maślanych.  Warstwa waniliowego sernika, mus z mango i wszystko pięknie wykończone galaretką.  Wszyscy w domu zachwyceni.  Przepis pochodzi z bloga  Moje wypieki  Spód  190 g ciastek maślanych(...)masło. Tortownice (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia - dno- Ciasteczka wsypać do tortownicy i równomiernie rozłożyć ugniatając lekko.  Wstawić do nagrzanego piekarnika (180stopni) i piec około 6-10 minut. Masa serowa 600 gram zmielonego kilkakrotnie twarogu        ( użyłam sera typu quark dostępnego w każdym markecie w uk) 300 ml śmietany kremówki (double cream) 4 duże jajka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kakaowy sernik z czereśniami 274

pewnego czasu chodzą za mną serniki - te pieczone i te na zimno. Tym razem postawiłam na sernik pieczony i wykorzystałam królujące obecnie owoce - czereśnie. Wyszło bardzo smakowicie :) Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj ( klik ), dlatego niektóre płynne składniki podane są w gramach. Ciasto kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka  o wymiarach: (może być nawet nieco większa(...)stosunku 60% do 40%. Mniejszą część włożyć do zamrażarki a większą do lodówki. Po godzinie czasu wyjąć większą część ciasta i wyłożyć nim blachę. Ciasto podpiec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. W międzyczasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać stopniowo twaróg. Nie przerywając mieszania wsypać budyń i wlać mleko oraz olej

My simple kitchen
Sernik kajmakowy z truskawkową pianką 134

wiosennie. Ja mam dziś dla Was przepis na pyszny, właśnie taki wiosenny sernik kajmakowy z truskawkową pianką. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, dobrze, że zamroziłam, to mogę teraz wykorzystać. Do przygotowania sernika użyła sera z wiaderka Wieluń Mój ulubiony twarożek kanapkowo - sernikowy  . Do serników ja go uwielbiam, jest rewelacyjny i ma prosty i dobry skład. Serniczek(...)samym końcu dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  2. Tak przygotowaną masę przekładamy na podpieczony biszkopt. Pieczemy w 190 stopniach około 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy około 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Potem wyjmujemy i studzimy już normalnie.  Pianka: 1. Truskawki wcześniej rozmrażamy. Po rozmrożeniu miksujemy blenderem i dodatkowo przecieramy przez sitko. 2. Galaretkę

kruche babeczki
Sernik z bakaliami 229

wyłącznie masę serową, bez ciasta. Wyjątek stanowi sernik królewski. Może z czasem pojawi się na tym blogu. Dziś jednak przepis na sernik, który piekłam na Wielkanoc, czyli sernik z dużą ilością bakalii. Podstawą jest oczywiście dobry ser - tłusty i wilgotny. Jeśli po zmieleniu okaże się zbyt suchy, można dodać kilka łyżek mleka. Wymieszać i odstawić na jakieś(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 180-200 stopni C. Podczas pieczenia utrzymywać stałą temperaturę 180 stopni C. Piec do "suchego patyczka" i rumianego wierzchu sernika. W czasie pieczenia sernik sporo wyrasta, potem jednak opada :( Żeby nie opadł za bardzo, po upieczeniu, wyłączyć piekarnik i ciasto zostawić w środku. Wyjąć z piekarnika po ok. godzinie

Weekendy w domu i ogrodzie
sernik gotowany na krakersach 224

sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 150 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mleka słoiczek dżemu wiśniowego galaretka wiśniowa Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.  W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać cukier i ser. Gotować kilka minut cały czas mieszając. Budynie rozrobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto mus czekoladowy z malinami 2161

cytryny około 10 - 15 minut. Następnie zdjąć z palnika i wymieszać w nich wcześniej zalaną kilkoma łyżkami zimnej wody napęczniałą żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia się żelatyny, wystudzić. Wystudzone maliny rozsmarować na spodzie z herbatników. Jeśli mus będzie szybko zjedzony, można malin nie gotować, tylko wyłożyć spód świeżymi malinami i przykryć musem. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką 157

piekarnika na 45 minut. Upieczone ciasto po wierzchu posypać cukrem pudrem. Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką O czym warto pamiętać przygotowując placek ze śliwkami. Forma, której użyłam była okrągła, porcelanowa i miała średnicę 25- centymetrów. Budyń śmietankowy zatąpić można budyniem waniliowym. Lubisz owoce? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Sernik Oreo z winogronami . The post Kruche

mecooks
Szybki sernik ze śliwkami 210

szybki w przygotowaniu sernik ze śliwkami.  Spód: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao poł łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, przekładamy je do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica 22 cm) i podpiekamy je ok 10 minut

Cynamonowe szczęście
Sernik gotowany 717

lodówki, aby sernik zastygł i zmiękły herbatniki.  Jak zrobić polewę czekoladową: Śmietanę podgrzać w rondelku (nie gotować) i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, masło i cukier puder. Powinna powstać jednolita ciekła polewa czekoladowa.  Dobrym sposobem na rozpuszczenie czekolady, jest włożenie wszystkich składników na polewę do talerza i wstawienie go na kilka minut do mikrofali na program

Kuchcik gotuje
SERNIK ROSA 243

smak cukru trzcinowego w sernikach..) i zamieszałam. Następnie dodałam pojedynczo jajka, dodałam także po jednym żółtku i po każdym dodaniu mieszałam. Dodałam proszki budyniowe oraz partiami mleko. Na końcu wlałam olej i dokładnie zamieszałam. Gotową masę (bardzo płynna) wylałam na schłodzony spód, całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiekłam 45 minut, na programie góra-dół

Smaczne Zdrowe
Serniczek z borówkami 205

Składniki: 4 łyżki twarogu do sernika 2 jajka 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki cukru trzcinowego aromat waniliowy borówki Składniki: Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy aromat waniliowy, skrobię ziemniaczaną i twaróg. Wszystko dokładnie miksujemy. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego przelewamy masę. Wrzucamy umyte i osuszone borówki. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik z brzoskwiniami 220

zmielić. Wszystkie składniki utrzeć Sernik z brzoskwiniami: Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 25x40 cm. Następnie masę serową wylać na ciasto. Brzoskwinie odsączyć , pokroić , ułożyć na masie. Białka ubić z cukrem, wylać na owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec ok. 60 minut w temp

The Sweet Damsel
Żytnie placuszki z makiem 159

100g sera mielonego na sernik (użyłam Presidenta, z tego co się orientuję ma najmniej tłuszczu i kalorii, 92kcal/100g) 30g suchego mielonego maku kilka kropel aromatu migdałowego 30g płatków żytnich zmielonych na mąkę 20g rodzynek BIO 15g mleka Sposób przygotowania: Jajko miksujemy na najwyższych obrotach dodajemy pozostałe składniki, miksujemy odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
1435. Migdałowe kruche ciasto 176

jako spód do np.do sernika lub innego ciasta na zimno..a ja wykorzystałam do ... zobaczycie w następnym poście...napiszę tylko tyle..było pysznie... 1 szkl. mąki  1/2 kostki margaryny 2 łyżki mielonych migdałów 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany Z wszystkich składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folię spożywczą na i odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować

Moje domowe kucharzenie