wyraźnie wyczuwalna mleczna nuta. Całość wieńczy polewa z mlecznej czekolady. Ciasto ładnie się kroi i trzyma fason. Jak Wam się podoba taki sernik? Macie ochotę na kawałek? ;) Do polania sernika możecie wykorzystać dowolną czekoladę lub polewę. Ja wykorzystałam niezjedzone figurki czekoladowe z zeszłych świąt :P Blaszka 25x30 cm Składniki: Spód: 300 g herbatników kakaowych 100 g masła roztopionego 1 łyżeczka(...)masłem. Blachę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę ciasteczkową i równomiernie ją rozprowadzić dociskając dłońmi. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 13 minut. Wystudzić. Masa serowa: Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą i jasną masę. Następnie dodać partiami ser i wymieszać. Budynie wymieszać z mąką i mlekiem w proszku. Suche
My simple kitchenmojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu nie jest ciastowy. Inspiracja (sos karmelowy) Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej na sypko w 2 i 1/4 szklankach wody 1 puszka mleka kokosowego(...)misie malaksera, dodać mleko kokosowe, cukier, gruszki, przyprawę do piernika, kakao, zmielić na gładką masę, która przy rozcieraniu między palcami będzie jednolita i gładka, może to potrwać kilka dobrych minut. Masa serowa ma być gęsta, jak budyń, że łyżka prawie staje, w przypadku gdy jest rzadsza, dodać łyżkę kakao lub mąki ziemniaczanej, zmiksować, w razie konieczności dodać kolejną łyżkę. Dodać
moj przepis namojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu nie jest ciastowy. Inspiracja (sos karmelowy) Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej na sypko w 2 i 1/4 szklankach wody 1 puszka mleka kokosowego(...)misie malaksera, dodać mleko kokosowe, cukier, gruszki, przyprawę do piernika, kakao, zmielić na gładką masę, która przy rozcieraniu między palcami będzie jednolita i gładka, może to potrwać kilka dobrych minut. Masa serowa ma być gęsta, jak budyń, że łyżka prawie staje, w przypadku gdy jest rzadsza, dodać łyżkę kakao lub mąki ziemniaczanej, zmiksować, w razie konieczności dodać kolejną łyżkę. Dodać
moj przepis napieczonym i na pewno nie ostatnim :)! Na razie ze względu na zbliżające się Święta czeka do opublikowania jeszcze kilka pysznych babek… ale do serników na pewno szybko wrócę :)! Sernik kokosowy Składniki: Spód: 300 g ciastek pełnoziarnistych (digestive) 150 g masła 50 g czekolady gorzkiej Ciasto: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 1 puszka mleka kokosowego 100 g wiórków kokosowych(...)wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Ugnieść łyżką, aby całość wyrównać i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Mleko kokosowe przelać do rondelka i gotować na małym ogniu -od czasu do czasu mieszając-około 30 minut aż odparuje i zgęstnieje. Odstawić i wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. 3. Serek kremowy, maskarpone, roztrzepane jajka, cukier
UgotujmyTo.plsernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej(...)lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongcienkiego spodu biszkoptowego, który ułatwia porcjowanie ciasta i nadaje mu bardziej kawowego charakteru, gdyż ma w swoim składzie esencję kawy. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik latte macchiato bez pieczenia Składniki: spód 12 sztuk okrągłych biszkoptów (lub 60g innych biszkoptów) 40g masła 2 łyżeczki naparu z kawy napar kawowy 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki(...)łyżki ubitej śmietanki, wymieszać, wlać do bitej śmietany, krótko zmiksować - bitą śmietanę wyłożyć na wierzch sernika, tworząc łyżką okręgi, aby powstała nieregularna powierzchnia, która ma przypominać mleczną piankę na latte macchiato - całość ponownie schłodzić, najlepiej przez całą noc Sernik latte macchiato bez pieczenia zaspokoi swoim smakiem i aromatem niejednego kawosza. Warstwa biszkoptów na spodzie ma nieco gorzki, kawowy smak
Smakołyki BerenikiSkładniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3
Kuchnia Łukaszapiankowy", a kwaskowaty smak matchy idealnie uzupełnia się ze słodką śmietanką :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny(...)kokosowe, dodajemy 1 1/2 czekolady i herbatę matcha i gotujemy aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą
My Culinary ArtMoja wersja mocno kokosowego lecz niezbyt słodkiego sernika z polewą bounty. Składniki: Tortownica o śr. 28cm Spód: 150g herbatników 8 dkg margaryny Palma (Bielmar) 1 czekolada deserowa 1 czekolada biała Ser: 4 jajka 1/2 kg sera białego (podwójnie zmielonego), ewentualnie z wiaderka 4 łyżki cukru kryształu 1 budyń śmietankowy 160g mleczka kokosowego 150g kokosu 7 dkg margaryny Palma (Bielmar) Polewa(...)margaryny Palma (Bielmar) Sposób przygotowania: 1. Palcami kruszymy herbatniki, czekolady siekamy drobno nożem. Całość mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180st C. 2. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy, mleczko kokosowe, kokos oraz roztopioną i przestudzoną margarynę. Mieszamy i łączymy
Kuchnia w czekoladziełyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny (można potroić tą ilość ponieważ przyda nam się do przygotowania kolejnych warstw) Żelatynę zalać 50ml wody i odstawić do napęcznienia (około 3 minuty) następnie podgrzać w mikrofalówce lub dolewając odrobinę ciepłej wody. Maliny miksujemy a następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym oraz rozpuszczoną i przestudzoną(...)rozpuszczoną żelatynę i wylać na 2 warstwę. Odstawić do lodówki by masa stężała. Dodatkowo: maliny do dekoracji 200ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru Kiedy wszystkie warstwy stężeją dekorujemy nasz sernik na zimno ubitą śmietaną z łyżka cukru pudru i świeżymi malinami
wysmienityferie ;-) więc był i czas na odpoczynek, od gotowania także! Wracam pełna sił i pomysłów, byle do wiosny ;-) Dawno też nie było nic słodkiego, więc dziś zapraszam na pyszny sernik na zdrowszym spodzie bo orkiszowym. Składniki na spód; 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru pudru z wanilią 4 dag mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko 25 dag mąki(...)czekolady 3-4 łyżki smietany 30% jagody goji do dekoracji Przygotowanie; Tortownice (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do większej miski przekładamy ser, jogurty, cukier i jajka. Blendujemy kilka minut aż masa będzie gładka. Dosypujemy mąkę i nadal blendujemy do połączenia składników. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Dno tortownicy i boki wylepiamy
Radość kipiąca uśmiechem.Serniki to moja miłość. Ogromna, gorąca miłość. A ten sernik, ze wspaniałym cytrynowym kremem był po prostu pyszny. Idealne połączenie słodkiego sernika z własnoręcznie zmielonego twarogu (chudego!) z kwaskowymi cytrynkami... Mniam! No mój ideał. Całe szczęście mężowi nie smakował, więc więcej było dla mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry(...)żółtko SPÓD: Herbatniki rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta, masło rozpuścić. Masło wlać do herbatników, wymieszać i wyłożyć nimi tortownicę o średnicy 23 cm, lekko dociskając. Włożyć na 20 minut do lodówki. MASA SEROWA: Rozetrzeć masło z cukrem do otrzymania puszystej i jasnej masy. Dodać żółtka, aromat i zmiksować. Stopniowo dodawać twaróg, dalej ucierając. Dodać kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, zmiksować
Cakes By KejtSernik na białkach Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik, do którego przygotowania nie używamy całych jaj a wyłącznie białka. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną nam na przykład po wypieku pączków czy faworków. Inne przepisy na wykorzystanie białek znajdziecie TUTAJ (klik) . Zapraszam! Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 250g masła(...)srową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki *** *** Pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180’C – bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku na 60 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem lub obsypujemy cukrem pudrem *** *** Moje ciasto polałam lukrem, który przygotowałam następująco: pół szklanki cukru pudru wymieszałam z kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki
Blog z Apetytemoknami upał więc zapraszam na pyszny sernik na zimno z jeżynami i borówkami, na kruchym ciasteczkowo - czekoladowym spodzie. Ciasto jest lekkie kremowe , wprost rozpływa się w ustach :) Sernik podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold - http://www.porcelanabogucice.pl(...)czekoladę przelać do ciasteczek i wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 wyłożyć papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wyłożyć spód tortownicy , dobrze ubić i odstawić do lodówki na około 30 minut. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody , gdy napęcznieje szklankę wstawić do miski z ciepłą wodą aby się rozpuściła. Do miski przełożyć ser , dodać mleko , cukier puder, cukier
Sama słodycz i szczypta chiliprzypuszczać. Dzisiaj testujemy sernik na zimno z masłem orzechowym w roli głównej, z bananami, bitą śmietaną i solonymi orzeszkami. Połączenie smaków niemalże doskonałe i tak też doskonale smakowało. Sernik jest bardzo lekki, na delikatnym ciasteczkowym spodzie. Jest umiarkowanie słodki, cudownie smakuje z bananami i kleksem bitej śmietany. Chrupiące, solone orzeszki dopełniają całości. Składniki na spód ciasteczkowy(...)śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru garść orzeszków ziemnych solonych Banany kroimy na plasterki. Układamy na stężałym serniku. Polewamy odrobiną soku z cytryny, by nie ściemniały. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, wykładamy na banany. Posypujemy orzeszkami. The post Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym appeared first on Made
Made By Mom And Son