wyższy. Mam nadzieję, że będzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny(...)kokosowe, dodajemy 1 1/2 czekolady i herbatę matcha i gotujemy aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady, cały czas mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą
Tajskie smakiSernik królewski to ciasto wymagające dużo czasu i pracy, ale jest pyszne. Delikatny sernik na ciemnym cieście i chrupiącą kruszonką. Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250 g) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 żółtka 2 łyżki śmietany(...)formy (forma 22 x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na ciasto wylać masę serową i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą połowę zamarzniętego ciasta. Piec 50 minut – 1 godzinę w 200 stopniach. Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Podzielić ciasto i zamrozić 3. Zmielić ser 4. Rozpuścić masło 5. Ubić pianę z białek 6. Zmiksować wszystkie
KuchniaWeDwoje.plsmaczny, aromatyczny i lekko mazisty. Dla mnie rewelacja :)! Zapraszam na świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkami, możecie też podejrzeć inne przepisy na serniki dostępne na naszym blogu Świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkami Składniki: Spód 400 g ciasteczek digestive (czyli ciasteczek pełnoziarnistych) 150 g rozpuszczonego masła Masa: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 1000 g serka kremowego (serek Philadelphia(...)średnicy 26 cm. Wyrównać i docisnąć masę i wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut. 2. Śliwki namoczyć-najlepiej dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej- w rumie lub w wodzie. Następnie namoczone śliwki podgrzewać, w małym rondelku razem z rumem/wodą, na małym ogniu kilka minut, aż się lekko podgrzeją. Jeszcze ciepłe dobrze zmiksować. Przestudzić. 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli
UgotujmyTo.plochoty…! Część ananasa w lodówce wydawała się wołać: „Nie, nie, nie! Nie chcę znowu wylądować w zimnym soku!” A zatem – zapraszam was do sernika! Z owoców przygotowałam mus, który wzbogacił masę serową. Zyskała ona owocowy aromat i smak. Spód to mieszanina herbatników, kakao i zmielonych pistacji. Uwaga! Jest pyszny! Składniki: spód 1 opakowanie herbatników(...)spód: W blenerze rozdrobnić razem herbatniki i pistacje, przełożyć do naczynia. Ciasteczkową masę połączyć z kakao i masłem. Wylepić nią dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w 180C. mus owocowy: mandarynki obrać, podzielić na cząstki, pozbawiając białych błonek/skórek. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Owoce umieścić w blenderze i zmiksować. Mus odsączyć z soku
Raj dla PodniebieniaKłania się Wam kultowe ciasto zwiastujące lato w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Mowa o serniku na zimno z truskawkami. Bezsernik równie pyszny, słodki, orzeźwiający jak jego tradycyjny kolega. Deser, który się zawsze udaje i szybko powstaje. Szkoda czasu na zachwyty i przydługi wstęp. Po prostu, łapcie przepis i twórzcie! Składniki na tortownicę średniej wielkości: 1/4 szklanki płatków jaglanych, 1 szklanka(...)moczymy przez minimum 1 h, a następnie obficie przepłukujemy wodą (począwszy od gorącej, skończywszy na zimnej filtrowanej). Kolejno, zalewamy kaszę 1 1/2 szklanki gotującej się wody, gotujemy przez 2 minuty, a następnie wyłączamy palnik. Kasza powinna wsiąknąć całą wodę. Przestudzoną kaszę dzielimy na dwie porcje. Jedną część blendujemy z 1 szklanką płatków kokosowych, 70 ml syropu, 3/4 mleka kokosowego
Jeść, by żyć w zdrowiumamy ochotę na coś słodkiego. Dlatego w takich sytuacjach najlepsze na świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można już delektować się puszystym, zimnym i wyjątkowo smacznym sernikiem. W wersji oryginalnej przygotowywany jest ze śnieżką, której ja osobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po przepis :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śnieżny puch Składniki Składniki(...)stężeje. W wersji oryginalnej sernik posypujemy wiórkami wcześniej uprażonymi na patelni z dodatkiem masła i cukru. Ja żeby nie dokładać zbędnych kalorii posypałam wiórkami kokosowymi. Uwagi Żeby ciasteczka nie wypłynęły nam na wierzch warto je wcześniej przykleić masą. Na dno formy wylewamy pod każde ciasteczko po pół łyżki masy. Wstawiamy do lodówki na 5 minut, aż zastygnie, a następnie
To co lubię - gotuję i polecamprzepis. Świąteczny klasyk. Połączenie sernika i makowca dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować, które ciasto lubią bardziej ;) Mam dla Was dwie małe uwagi odnośnie tego ciasta. Mój seromakowiec wyszedł nieco niski - jeśli chcecie, aby Wasz był wyższy, upieczcie go w nieco mniejszej formie - jednak pamiętajcie wówczas, że pieczenie może się wydłużyć o kilka minut. Druga uwaga tyczy się maku
My simple kitchentaka mini wersja sernika na zimno, podana w pucharku. PRZEPIS NA DESER "SERNICZEK" Z MARAKUJĄ Składniki: ( na 5 porcji ) 500 g sera twarogowego 1 galaretka cytrynowa 5 łyżek granoli 3 owoce marakui opcjonalnie cukier lub inna substancja słodząca Przygotowanie deseru: 1. Galaretkę zalać około 80-100 ml zimnej wody i odstawić na 10 minut. W ten sposób
kolorowotorcikowopieczenia 1 łyżka śmietany Sernik: 50g masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 400g sera podwójnie zmielonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (sproszkowanego) Dodatkowo: 2-3 gruszki (w zależności od ich wielkości) ½ filiżanki karmelu Sposób przygotowania Spód: Składniki siekamy ze sobą, zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Po tym czasie ciastem
Kuchnia w czekoladziegdzieś na jakieś 15 minut ją, żeby ściekło co trzeba z jogurtu i wstaw do lodówki- ja wstawiłam na sitku serek nad miseczką, żeby nadal sobie ściekał spokojnie, a przy okazji serek miał ładny kształt sitka 2. Po około 10 ,12 godzinach otrzymasz serek na kanapkę 3. Po około 24 ,48 godzinach ser na sernik 4. Po około
Oka w rosole czyli KaFka gotujeMiałam wielka ochotę na sernik bądż na szarlotkę ;) Nie mogłam się zdecydować które upiec a więc powstało 2 w 1 :) Pyszne kruche , maślane ciasto z jabłkami i białym serem. Wspaniała propozycja do jesiennej kawki lub herbaty :) Zapraszam na ciacho :) Wymiary blaszki : tortownica - średnica 24 cm Temp. pieczenia : 180 C ; 170 C Czas pieczenia : 20 minut + 50 minut Składniki
Różne smaki w kuchnigóry dnem na 20 minut. Wytłoczyny z aronii Za pomocą blendera zmiksować owoce na gładką masę. Na tacy rozłożyć folię spożywczą i łyżką formować kulki w niewielkiej odległości jedna od drugiej. Zamrozić. Zamrożone kulki przesypać do woreczka na mrożonki i trzymać w zamrażarce. Używać jako dodatek do musu jabłkowego, do barwienia kremów, bitej śmietany, serników, babek i do farbowania jajek
Posadzone i zjedzoneMiałam wielka ochote na sernik badz na szarlotkę ;) Nie mogłam się zdecydować które upiec a wiec powstało 2 w 1 :) Pyszne kruche , maślane ciasto z jabłkami i białym serem. Wspaniała propozycja do jesiennej kawki lub herbaty :) Zapraszam na ciacho :) Wymiary blaszki : tortownica - średnica 24 cm Temp. pieczenia : 180 C ; 170 C Czas pieczenia : 20 minut + 50 minut Składniki
Słodkości i nie tylkoZapraszam na pyszny sernik dyniowy na delikatnym piernikowym spodzie. Na wierzchu znajduje się warstwa kajmaku i chrupiące płatki migdałowe. Wszystkie warstwy ciasta wspaniale razem smakują. #appetytnakopernika Składniki: 2 op. pierników lukrowanych Kopernik (240g) 100 g masła 2 galaretki cytrynowe 300 ml wrzątku 1 szkl puree z dyni 150 g serka śmietankowego 360 g serka homogenizowanego waniliowego 1 puszka kajmaku(...)płatków migdałowych oraz: tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Pierniczki rozdrabniamy na pył ( w woreczku foliowym najlepiej wałkiem) a masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy na 10 minut aby ostygło. Następnie mieszamy masło z pierniczkami, aż zrobimy "mokry piasek". Przesypujemy masę piernikową do tortownicy wyłożonej folią aluminiową i rozprowadzamy równą warstwę, lekko ugniatamy do dna. Wstawiamy blaszkę do lodówki. Galaretki
słodkie i nie tylko historie kulinarnemój sześcioletni synek. I przez to muszę zaznaczyć, że faktyczne ilości ciastek i truskawek mogą się odrobinę różnić. Były nieco podjedzone. ;) Nie powinno to jednak wpłynąć na efekt końcowy. Sernik jest kremowy i delikatny. Galaretka również nie jest mocno usztywniona żelatyną. Może nawet bardziej przypomina bardzo gęsty mus. Ciasto bardzo wszystkim smakowało, więc z pełną odpowiedzialnością gorąco polecam. Składniki(...)miękkiego masła Ciastka rozdrobnić na piasek, wymieszać z masłem. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, zostawić po kilka cm z każdej strony. Masą ciasteczkową dokładnie wylepić dno formy. Schłodzic ok. 20 minut w lodówce. Masa serowa 500 g twarogu sernikowego (zmielonego trzykrotnie) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) cukier do smaku (u mnie chyba 1 łyżka) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Pełny talerz