sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:217/478)

Puszysty sernik śmietankowy 266

Puszysty sernik śmietankowy Kremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach!       Składniki: Spód: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka(...)papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm ). Na spodzie blaszki równomiernie wykładamy ciasto *** *** Ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut – do lekkiego zrumienienia *** *** Przygotowujemy masę serową: białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Do sera dodajemy po jednym żółtku i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą

Blog z Apetytem
Kruchy sernik 145

Trochę inną wersje sernika mam dzisiaj dla Was. Jest to sernik gotowany na kruchych blatach. Jeśli jeszcze nie jedliście takiego, to gorąco go Wam polecam :) Składniki: - 500 g mąki pszennej - 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 5 jajek - 150 g cukru - 130 g masła - 450 g margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kg mielonego twarogu(...)zagniatamy i dzielimy na 3 części. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy 3 placki w temperaturze 180 C przez około 10 minut. Gdy placki się pieką możemy przygotować ser. Mielony twaróg ucieramy z 3 jajkami oraz szklanką cukru pudru. 200 g margaryny rozpuszczamy i do gorącego tłuszczu dodajemy przygotowana wcześniej masę serową

Zainspirowana w kuchni
Sernik z delicjami + film 1392

Puszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny sernik z brzoskwiniami, delicjami i galaretką na spodzie makowo – kokosowym to fantastyczny smakołyk dla wszystkich wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu idealny na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół, ale przede wszystkim na święta.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu i całość podgrzewamy

Smakowite Dania
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 160

z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm   Składniki Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante  60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska(...)kroimy na 2 cm kawałki. Gdy karmel będzie gotowy dodajemy do niego rabarbar i smażymy, aż puści sok. Wtedy zmniejszamy nieco ogień i dusimy przez około 15 minut, aż rabarbar będzie miękki. Gdy lekko przestygnie, dokładnie go blendujemy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Powinnyśmy uzyskać ok. 350 g karmelizowanego gęstego rabarbaru. Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 139

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 139

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK JAPOŃSKI 1999

folię aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tortownicę wstawiamy w większą blaszkę. Do przygotowanej w ten sposób formy przelewamy masę serową, wyrównujemy. Do blachy, w której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzątek tak, by woda sięgała do połowy wysokości formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.17 minut, następnie temperaturę zmniejszamy

Smaczne Zdrowe
Chalka z twarogiem czyli Pasca - Slodki Czwartek odc.101 176

pyszny sernik po środku czyli połączenie idealne :)   Chalka z twarogiem czyli Pasca ciasto: 550 g mąki pszennej luksusowej 3 jajka 30 g roztopionego masła 7 g drożdży instant 250 ml mleka 70 g cukru 1/2 łyżeczki soli Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe, ale nie gorące. Dodajemy cukier oraz drożdże. Mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Mąkę przesiewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik makowy bez pieczenia 1562

wierzchu sernika, ale też smakują jak nadzienie z tradycyjnego makowca. Sernik na zdjęciu został wykonany w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą tortownicę należy zwiększyć ilość składników. Sernik makowy bez pieczenia Składniki: 60g herbatników (ja użyłam pełnoziarnistych) 25g masła 1 łyżka mleka 500g gęstego twarogu z wiaderka 250ml śmietanki 30% 150g maku 7 i 1/2 łyżek cukru(...)przystąpić do dekoracji sernika - z zimnej masy makowej uformować w dłoniach 11-12 małych kuleczek - czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, lekko ostudzić - pędzelkiem nakładać na kuleczkę małą ilość czekolady w miejscu, które będzie spoczywało na serniku (można w tym miejscu lekko spłaszczyć kulkę), kuleczki układać na wierzchu sernika, lekko dociskając - udekorowany sernik ponownie schłodzić

Smakołyki Bereniki
Najlepszy sernik gotowany z rodzynkami w czekoladzie i polewą z nutą kawy 136

piekarnik? Ciasto wprost rozpływa się w ustach i przyznam, że je bardzo, ale to baaardzo lubię! Jest takie kremowe w smaku, a jednocześnie zwarte i idealne do krojenia. Swój sernik wzbogaciłam o rodzynki w czekoladzie i nutę aromatycznej kawy. Takie połączenie niezwykle kusi! (U mnie forma 28 x 28 cm) Masa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 1 szklanka(...)partiami z twarogiem. Jednolitą masę przełożyć do dużego garnka i nie przerywając mieszania - stopniowo dodać masło/margarynę. Całość podgrzewać (nadal mieszając) na małym płomieniu przez około 10 minut i kolejnie na średnim ogniu do momentu zgęstnienia i zagotowania się masy (pojawią się pękające pęcherzyki). (Uważać, aby masa nie przypaliła się. Na końcu przygotowuje się ją tak samo jak zwykły

Di gotuje
Kilka załatwionych spraw i sernik czerwono-biały 170

komponuje się ze słodką masą serową. C. wcina z zapałem, a on przecież wybredny w kwestii serników jest.  Wygląda fantastycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie musicie spróbować! Waniliowy sernik z musem żurawinowym (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 60 g masła 20 g kakao mus żurawinowy: 250 g świeżej żurawiny(...)Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Wlać rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie połączyć. Masą wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce 20 minut. Podpiec w 180 st. C. 10-12 minut. Ostudzić. Żurawinę umieścić w garnku z cukrem, sokiem i cynamonem. Gotować, aż żurawina popęka, a płyn częściowo odparuje. Masę przetrzeć przez sitko. Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sos pomidorowy (Ketchup). 167

Składniki : 7 dużych pomidorów 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki soli ziołowej 1/4 łyżeczki pieprzu1 łyżka octu Przygotowanie: Pomidory myjemy i kroimy w dużą kostkę. Układamy

Kuchnia Łukasza
Wykwintny sernik wg Aleex 432

wykwintny sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej. Połączyłam w tym przepisie elementy dwóch innych receptur od Dorotus. Spód ciasta zrobiłam według sernika migdałowego z malinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Spód: • 150 g mąki pszennej • 2 łyżki drobnego cukru do wypieków(...)zagnieść gładkie ciasto. 4. Uformować z niego kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 5. Ciasto cieniutko rozwałkować w blaszce o wymiarach 23 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku przez 10 minut. 6. Masło utrzeć mikserem na puszystą kremową masę. Dodawać porcjami ser i dalej ucierać. 7. W oddzielnej misce utrzeć

W mojej kuchni
SERNIK GOTOWANY 174

pieczenia i zagniatamy wszystkie składniki. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Każdą część pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. masa serowa: Ser przełożyć do garnka, dodać margarynę, cukry, mleko i rozpuścić na wolnym ogniu. Następnie jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do reszty składników. Na koniec wlać olejek cytrynowy(...)spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy jasny blat ciasta i wylewamy 1/2 masy serowej. Przykrywamy kakaowym blatem i ponownie wylewamy 1/2 masy serowej, przykrywamy jasnym ciastem. Gotowe sernik odstawiamy najlepiej na całą noc aby ciasto zmiękło. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 151

Serniki. Zna je każdy, kocha je większość. To chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze(...)Pamiętajcie, że z podanych proporcji wyrabiacie ciasto, które schładzacie i dzielicie na dwie części. Jedna część posłuży za spód - pieczemy go w 180 stopniach (góra - dół, termoobieg) przez 20 minut. 2 część to kruszonka. Czeka w lodówce podczas robienia masy serowej. 2. WYKONANIE MASY SEROWEJ: - Masło ucieramy z większością cukru i cukrem waniliowym, do białości, na puch, tak aby pozbyć

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania