sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:216/478)

#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 147

minut). Sos malinowy sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 150g mrożonych malin 150 ml wody Sok z cytryny zagotowujemy z wodą i cukrem. Dodajemy nasze rozmrożone maliny i gotujemy bez przykrycia do czasu zredukowania, dosyć często mieszając. Po wyraźnym zagęszczeniu sosu, przecieramy go przez sitko.  A jutro przepis na mój ulubiony sernik wiedeński

Taste of imagination
Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek 423

minut. Po przestudzeniu ciasto podajemy z bitą śmietaną. Zobacz także: Naleśniki po węgiersku Naleśniki po węgiersku robię od jakichś 8 lat i jeszcze chyb... Czekoladowy ganache z wiśniami Czekoladowy ganache z wiśniami to elegancki deser, który prz... Babka piaskowa - najlepsza, bardzo wilgotna Babka piaskowa to ciasto idealne do kawy czy herbaty. Często... Sernik z sosem malinowym Sernik

Poezja smaku
Murzynek z serem i truskawkami 179

sztywno pianę. Sernik: 450 g serka homogenizowanego 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy Serki miksujemy z jajkami, mąką i budyniem. Dodatkowo: pół kilograma truskawek 2 galaretki truskawkowe Połowę ciasta "murzynek" wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na cieście rozsmarowujemy masę serową, którą pokrywamy pozostałą częścią "murzynka". Ciasto pieczemy ok. 45 minut  w temperaturze

Pyszności Słodkości
Deser serowy z jabłkiem 120

mocno schłodzonego Przygotowanie sernika: Nagrzewamy piekarnik do 200st. Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę, układamy na dnie kokilek, wcześniej wysmarowanych masłem ( mniej więcej pół jabłka na kokilkę ). Ser miksujemy z jajkami, budyniem i przyprawą do szarlotki, wykładamy na jabłka. Na wierzch ścieramy po łyżce schłodzonego masła i wkładamy deserki do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Przepis bierze udział

NiePieprz.pl
Sernik z żurawiną na zimno 656

infekcjach jako wspomaganie leczenia oraz jako skuteczną profilaktykę.” ( właściwości żurawiny ). Myślę, że dlatego warto wykorzystać sezon na żurawinę i przygotować ten pyszny sernik z żurawiną na zimno Sernik z żurawiną na zimno Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm) Spód 400 g ciasteczek digestive (zbożowych) 150 g masła Masa 500 g świeżej żurawiny 2 szklanki wody(...)spód tortownicy o średnicy 28 cm. Wstawić tortownicę na około 30 minut do lodówki. 2. Żurawinę opłukać (można odłożyć kilka do dekoracji) przełożyć do rondelka, dolać 2 szklanki wody, sok z połowy cytryny i około 2 szklanek cukru- do smaku. Gotować aż żurawina się lekko rozgotuje, około 10 minut. Gorącą zmiksować i przetrzeć przez metalowe sito, aby pozbyć się łykowatych

UgotujmyTo.pl
Dżem z borówki amerykańskiej 144

roku całkiem oszalały ! Posiadam trzy krzaczki, a borówek jest tyle, że nie sposób je przejeść. Robiłam jedną  tartę ,  drugą tartę ,   sernik na zimno ,  domowe lody ,  jemy je z jogurtem na śniadanie, czy tak po prostu bez niczego. Jemy i jemy,  a ich wcale nie ubywa...  Zebrałyśmy z córką prawie(...)kilo, ale na krzaczkach jeszcze sporo  borówek, chyba trzeba będzie zrobić drugie podejście do dżemu :-). Dżem z borówki amerykańskiej Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 2600 g borówki amerykańskiej  700 g cukru sok z 1/2 cytryny Wykonanie : Borówki dokładnie myjemy. Wsypujemy do płaskiego rondla, zasypujemy cukrem i delikatnie rozgniatamy widelcem część owoców

Kulinarne przygody Gatity
Sernik wiedeński 267

sernika dodaje rodzynki, ale ja wole taką wersję:)) Ciasto: 125g masła lub margaryny,  2 jajka,  1/2 szklanki cukru,  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,   szklanka mąki pszennej,  łyżeczka proszku do pieczenia. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut

Z miłości do słodkości
Sernik z musem malinowym 112

dodawać twaróg, dalej ucierając. Dodać kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć na przygotowany spód. Piec przez około 60 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku. MUS MALINOWY: Rozmrożone maliny dokładnie zblendować nie odlewając odcieku po rozmrażaniu (toż to cały smak). Można przetrzeć je przez(...)jednak dla mnie pestki stanowią o całym uroku i smaku malin. Dodać cukier puder, dokładnie rozmieszać. Połączyć z żelatyną. Masę schłodzić, żeby zaczęła lekko tężeć. Tężejącą wylać na przygotowany sernik, wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny do całkowitego związania

Cakes By Kejt
Prosty sernik jagodowy z pistacjami 208

potraficie obejść się bez słodyczy – sięgajcie po takie właśnie zamienniki. Niech oprócz doznań smakowych, wnoszą coś pożytecznego do organizmu. Podany przepis wystarczy na ok. 10 porcji. Prosty sernik jagodowy z pistacjami 2018-01-15 13:41:03 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 kg białego sera (mielonego, z wiaderka), niesłodzonego 200 g świeżych lub mrożonych jagód(...)posypujemy obranymi, pokruszonymi pistacjami i migdałami. Przechowujemy w lodówce. Wskazówki Do sernika użyłam sprawdzonego twarogu z wiaderka, który zapewnił mi gładką, kremową, konsystencję (Piątnica). Jego minusem jest jednak 18% zawartość tłuszczu - jeśli macie możliwość, możecie pokombinować z innym, odchudzonym serem powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty sernik jagodowy z pistacjami pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Puszysty sernik z czekoladą i Baileys 175

kwaśny jest ser) 100g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy (28cm średnicy), dociskamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno. Czekoladę topimy na parze i odstawiamy do ostygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem, a kiedy masa będzie jednolita(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki

Pyry na Gaz
Sernik orzechowo- pomarańczowy i blender marki Sencor 327

orzechów laskowych (mogą być włoskie) 1 łyżeczka masła 50g cukru 100ml + 6 łyżek soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego 2 pomarańcze 5 łyżeczek żelatyny 250g serca mascarpone 400g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru wanilinowego Wierzch: 6 podłużnych biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe (każda na 500ml wody) 4-5 herbatników lub korzennych(...)następnie miąższ odfiletować. 5. Żelatynę zalać 6 łyżkami soku pomarańczowego i odstawiać na około 10 minut, aby napęczniała. Następnie podgrzewać ją, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (można dodać jeszcze trochę soku pomarańczowego z tych 100ml) i zdjąć z ognia. Odstawić na około 10 minut, aby trochę przestygła – ma być letnia. 6. Oba sery przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier

Mała Cukierenka
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu 148

Dla mnie to jest smak dzieciństwa. Pamiętam gdy miałem zaledwie 3-4 lata, przychodziłem do babci z rana i pytałem ,,Babcia, masz syrniczki?", pewnie jak każda

Kuchnia Łukasza
Sernik na zimno z czereśniami 158

sernik na zimno z wiśniami i bananami . Dla kogo: dla fanów ciast na zimno dla tych, którzy myślą co zrobić z kilogramem sera leżącego w lodówce dla kochających serniki na zimno Składniki na herbatnikowy spód: 250g herbatników (2,5 małej paczki) 100g masła łyżka cukru pudru (można pominąć) Składniki na masę sernikową: 1kg sera białego (może być wiaderkowy(...)wymieszać. Masę herbatnikową przełożyć do tortownicy i uklepać dłonią lub ubić za pomocą szklanki (można też uformować na brzegach rant). Włożyć do lodówki na co najmniej 10-15 minut, by spód stwardniał. Wykonanie masy serowej: Czereśnie wymyć i wydrylować. Żelatynę wsypać do małego rondelka i zalać 7 łyżkami wody i zostawić na 10 minut do napęcznienia. Ser wymieszać ze śmietaną

Mania Wypiekania
Sernik królewski. 127

dawno temu, kupowałam taki sernik w kartoniku, w proszku.  Wśród moich znajomych, była wtedy na to moda....  Natomiast moja babcia, piekła prawdziwy, swojski sernik królewski. Na wszystkie święta, czy imieniny  u babci zawsze był ten sernik. W sumie, to piecze go do tej pory....  Wracając do mojego sernika, to tym razem, ubiłam całe(...)Ubijałam je dość długo. Częściej ubijam żółtka z cukrem, a białka osobno i na końcu  dodaję je do masy serowej. Wtedy sernik jest bardziej pulchny, ale częściej pęka.  Zauważyłam, że kiedy ubijam całe jajka sernik mi nie pęka. Dlatego zróbcie jak uważacie.  Piekłam w blaszce 24 x 35.  Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki

Agusiowe smakołyki
Sernik Malibu 231

szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu   WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać(...)czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc i nie opadnie). Uwaga! Należy się upewnić

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania