sernik tradycyjny - 1656 przepisów (strona:67/111)

Sernik bez spodu 96

Serniki to chyba jedne z najbardziej popularnych ciast, które cieszą się największym powodzeniem szczególnie w czasie świąt i rodzinnych uroczystości. Sernik raczej uchodzi za

PysiaGotuje.pl
Kozia Pascha 68

Dziś mam dla Was przepis Paschę – tradycyjny Wielkanocny deser podawany w Rosji, na Ukrainie i w Polsce. W mojej rodzinie Pascha była od zawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć

moj przepis na
Sernik gotowany z kajmakiem 144

uwielbiam. Pieczone, na zimno i gotowane.  Na święta przygotowałam sernik gotowany z polewą kajmakową. Polecam, bo robi się szybko, nie opada :) i w smaku jest rewelacyjny. Ja polałam go kajmakiem, ale można również polać czekoladą, polewą owocową. Próbowałam go zrobić z sera wiaderkowego, ale zdecydowanie polecam tradycyjny twaróg. Nie chciało mi się sera mielić przez maszynkę, dlatego potraktowałam(...)wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Wylać na spód ciasteczkowy i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Na wierzch sernika wyłożyć masę kajmakową i ozdobić posypką. sernik gotowany z kajmakiem

O kuchni z uczuciem
Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem 330

Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z

Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher sernik na zimno 358

Sernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 143

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki

Kuchnia MagdaLeny
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 121

menu Dobrze zaplanowane menu to już połowa sukcesu.  Przede wszystkim trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy

Kuchnia MagdaLeny
Pascha – wegańska i bez glutenu 168

wiem jak ta tradycyjna smakuje. Ale w tym roku skusiłam się na nietradycyjną jej wersję. Bez twarogu, za to z kaszy jaglanej. Deser jest naprawdę wspaniały! Początkowo smakował mi jak mniej słodki marcepan a później, gdy smaki już się przegryzły, faktycznie przypominał sernik. Zdecydowanie polecam, nie tylko na święta! Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK

Mienta blog
Pascha 145

Pascha Wielkanocna to tradycyjne danie podawane w te właśnie święta. Mimo tradycji ja nigdy jeszcze nie jadłam tego specjału, więc postanowiłam w końcu spróbować. Efekt okazał się bardzo dobry, powstało coś w rodzaju sernika na zimno z dużą ilością bakalii . Dobrze wygląda i równie dobrze smakuje. Składniki: ½ kg twarogu 100 g masła 3 żółtka 100 g cukru ½ szklanki śmietany kremówki

Mama Gotuje
Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko 237

razy zdarzyło się Wam pomyśleć o serniku, ale chęci na przygotowanie całej blaszki placka zabrakło? Mam na to idealne rozwiązanie! Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko na pewno zadowoli Wasze podniebienie Jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Możecie dodać do niego suszoną żurawinę, rodzynki albo świeże owoce. W zależności na co macie akurat ochotę. Moja dzisiejsza wersja(...)skyrniczka jest z suszoną żurawiną. Przygotowałam go w małej foremce ale świetnie nadadzą się także kokilki. Ciasto po upieczeniu podzieliłam na 8 małych porcji. Wyszło przepysznie! Skyr, to tradycyjny islandzki wyrób mleczny, który dostarcza bardzo dużo białka, a niewiele tłuszczu i kalorii. Jest bardzo gęsty, ma delikatny smak oraz kremową konsystencję. Wykazuje także silne właściwości probiotyczne, a jego spożywanie przywraca

Natka Pietruszki
Sernik Limonkowy Faceta w Kuchni 72

cytron o gęstej aromatycznej skórce, który był pierwszym uprawianym cytrusem. Tradycyjnie uważano, że Citrus medica pochodzi z Indii. Jednak ostatnie badania DNA sugerują hipotezę, która stawia Citrus medica w bliskim związku z dzikimi cytrusami z Nowej Gwinei, Australii i Nowej Kaledonia. Zapraszam na niesamowicie pachnący i delikatny Limonkowy sernik. 👥 – ❌ ⏰ – 120 minut ➕ chłodzenie 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki

RafalCook
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 389

mąki Polewa: 40g czekolady 40ml mleka (Jeśli ktoś woli oblać cały sernik, wtedy 100g czekolady i 100ml mleka) Do dekoracji użyłam posypki z białej łamanej czekolady Twaróg mielimy dwukrotnie maszynką, przeciskamy przez praskę lub mielimy malakserem. Białka oddzielamy od żółtek. Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26cm, można ją tradycyjnie wysmarować dobrze tłuszczem (spód i boki). Ja tym razem spód tortownicy(...)wodą, lekko osuszamy, a następnie wrzucamy do szklanki z mąką, potrząsamy, by rodzynki obtoczyły się w mące i wrzucamy do reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym

Smakowy Raj
Naleśniki tradycyjne - przepis 359

Naleśniki   Naleśniki tradycyjne, to jest idealne śniadanie, lub podstawa do obiadu, lub kolacji. Naleśniki są zaliczane do dań trudnych w przygotowaniu, ponieważ często wychodzą

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania