sernik tradycyjny - 1656 przepisów (strona:65/111)

Naleśniki na krokiety 141

script); Z jakim wyprzedzeniem można przygotować naleśniki na krokiety? Niestety, naleśniki mają to do siebie, że dosyć szybko obsychają. Zwłaszcza jeśli są cienkie. Naleśniki na krokiety są nieco grubsze niż tradycyjne, jednak nie zmienia to faktu, iż także i one obeschną po jakimś czasie od usmażenia. W takiej sytuacji zaczną się kruszyć, a zwinięcie z nich ładnych krokietów może okazać się(...)przewracania użyj szerokiej łopatki. Pamiętaj, że naleśniki do krokietów powinny być nieco grubsze niż tradycyjne, aby utrzymały farsz. Jednocześnie, nie mogą być zbyt grube, gdyż będą się łamać w trakcie zawijania. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Krokiety wigilijne

okolicepalnika.pl
Wegański twaróg 262

Formą i smakiem przypomina tradycyjny twaróg. Co do konsystencji to wszystko zależy głównie od ilości warstw pieluchy tetrowej. Przy jednej ser będzie bardziej zbity, a przy trzech jak ser (taki z kubełka) do sernika. Oczywiście każda wersja będzie smaczna i użyteczna. Ja zrobiłem z dwóch warstw. Twaróg wyszedł troszkę miękki, ale jest idealne pod pasty, serniki etc. Bardzo ważne

Blendman
Wiśniowy sero jabłecznik, czyli sernikowy jabłecznik z wiśniami 182

upiec. Podobno potrzeba jest matką wynalazków, więc spróbowałam upiec jabłka jako sernik (skoro sernik z makiem z puszki wychodzi to czemu by nie spróbować z jabłkami). I tak oto powstał, jak się okazało, pyszny serniko jabłecznik z wiśniami :D  Jeśli jesteś "znudzona" tradycyjną szarlotką i chcesz oczarować gości czymś nowym to polecam to ciasto ;) Jego wygląd

Kulinarna (nie)codzienność
Wegański twaróg 173

Formą i smakiem przypomina tradycyjny twaróg. Co do konsystencji to wszystko zależy głównie od ilości warstw pieluchy tetrowej. Przy jednej ser będzie bardziej zbity, a przy trzech jak ser (taki z kubełka) do sernika. Oczywiście każda wersja będzie smaczna i użyteczna. Ja zrobiłem z dwóch warstw. Twaróg wyszedł troszkę miękki, ale jest idealne pod pasty, serniki etc. Składniki: Orzechy

Blendman
Kozia Pascha 141

Dziś mam dla Was przepis Paschę – tradycyjny Wielkanocny deser podawany w Rosji, na Ukrainie i w Polsce. W mojej rodzinie Pascha była od zawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć

moj przepis na
Kozia Pascha 186

przepis Paschę – tradycyjny Wielkanocny deser podawany w Rosji, na Ukrainie i w Polsce. W mojej rodzinie Pascha była od zawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać

moj przepis na
Kozia Pascha 214

przepis Paschę – tradycyjny Wielkanocny deser podawany w Rosji, na Ukrainie i w Polsce. W mojej rodzinie Pascha była od zawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać

moj przepis na
Sernik bez spodu 165

Serniki to chyba jedne z najbardziej popularnych ciast, które cieszą się największym powodzeniem szczególnie w czasie świąt i rodzinnych uroczystości. Sernik raczej uchodzi za

PysiaGotuje.pl
Kozia Pascha 134

Dziś mam dla Was przepis Paschę – tradycyjny Wielkanocny deser podawany w Rosji, na Ukrainie i w Polsce. W mojej rodzinie Pascha była od zawsze i cieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć

moj przepis na
Sernik gotowany z kajmakiem 194

uwielbiam. Pieczone, na zimno i gotowane.  Na święta przygotowałam sernik gotowany z polewą kajmakową. Polecam, bo robi się szybko, nie opada :) i w smaku jest rewelacyjny. Ja polałam go kajmakiem, ale można również polać czekoladą, polewą owocową. Próbowałam go zrobić z sera wiaderkowego, ale zdecydowanie polecam tradycyjny twaróg. Nie chciało mi się sera mielić przez maszynkę, dlatego potraktowałam(...)wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Wylać na spód ciasteczkowy i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Na wierzch sernika wyłożyć masę kajmakową i ozdobić posypką. sernik gotowany z kajmakiem

O kuchni z uczuciem
Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem 545

Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z

Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher sernik na zimno 410

Sernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 209

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki

Kuchnia MagdaLeny
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 173

menu Dobrze zaplanowane menu to już połowa sukcesu.  Przede wszystkim trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy

Kuchnia MagdaLeny
Pascha – wegańska i bez glutenu 208

wiem jak ta tradycyjna smakuje. Ale w tym roku skusiłam się na nietradycyjną jej wersję. Bez twarogu, za to z kaszy jaglanej. Deser jest naprawdę wspaniały! Początkowo smakował mi jak mniej słodki marcepan a później, gdy smaki już się przegryzły, faktycznie przypominał sernik. Zdecydowanie polecam, nie tylko na święta! Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK

Mienta blog