sernik tradycyjny - 1656 przepisów (strona:66/111)

Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem 521

Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z

Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher sernik na zimno 392

Sernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 187

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki

Kuchnia MagdaLeny
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 150

menu Dobrze zaplanowane menu to już połowa sukcesu.  Przede wszystkim trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy

Kuchnia MagdaLeny
Pascha – wegańska i bez glutenu 191

wiem jak ta tradycyjna smakuje. Ale w tym roku skusiłam się na nietradycyjną jej wersję. Bez twarogu, za to z kaszy jaglanej. Deser jest naprawdę wspaniały! Początkowo smakował mi jak mniej słodki marcepan a później, gdy smaki już się przegryzły, faktycznie przypominał sernik. Zdecydowanie polecam, nie tylko na święta! Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK

Mienta blog
Pascha 176

Pascha Wielkanocna to tradycyjne danie podawane w te właśnie święta. Mimo tradycji ja nigdy jeszcze nie jadłam tego specjału, więc postanowiłam w końcu spróbować. Efekt okazał się bardzo dobry, powstało coś w rodzaju sernika na zimno z dużą ilością bakalii . Dobrze wygląda i równie dobrze smakuje. Składniki: ½ kg twarogu 100 g masła 3 żółtka 100 g cukru ½ szklanki śmietany kremówki

Mama Gotuje
Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko 268

razy zdarzyło się Wam pomyśleć o serniku, ale chęci na przygotowanie całej blaszki placka zabrakło? Mam na to idealne rozwiązanie! Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko na pewno zadowoli Wasze podniebienie Jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Możecie dodać do niego suszoną żurawinę, rodzynki albo świeże owoce. W zależności na co macie akurat ochotę. Moja dzisiejsza wersja(...)skyrniczka jest z suszoną żurawiną. Przygotowałam go w małej foremce ale świetnie nadadzą się także kokilki. Ciasto po upieczeniu podzieliłam na 8 małych porcji. Wyszło przepysznie! Skyr, to tradycyjny islandzki wyrób mleczny, który dostarcza bardzo dużo białka, a niewiele tłuszczu i kalorii. Jest bardzo gęsty, ma delikatny smak oraz kremową konsystencję. Wykazuje także silne właściwości probiotyczne, a jego spożywanie przywraca

Natka Pietruszki
Sernik Limonkowy Faceta w Kuchni 115

cytron o gęstej aromatycznej skórce, który był pierwszym uprawianym cytrusem. Tradycyjnie uważano, że Citrus medica pochodzi z Indii. Jednak ostatnie badania DNA sugerują hipotezę, która stawia Citrus medica w bliskim związku z dzikimi cytrusami z Nowej Gwinei, Australii i Nowej Kaledonia. Zapraszam na niesamowicie pachnący i delikatny Limonkowy sernik. 👥 – ❌ ⏰ – 120 minut ➕ chłodzenie 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki

RafalCook
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 419

mąki Polewa: 40g czekolady 40ml mleka (Jeśli ktoś woli oblać cały sernik, wtedy 100g czekolady i 100ml mleka) Do dekoracji użyłam posypki z białej łamanej czekolady Twaróg mielimy dwukrotnie maszynką, przeciskamy przez praskę lub mielimy malakserem. Białka oddzielamy od żółtek. Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26cm, można ją tradycyjnie wysmarować dobrze tłuszczem (spód i boki). Ja tym razem spód tortownicy(...)wodą, lekko osuszamy, a następnie wrzucamy do szklanki z mąką, potrząsamy, by rodzynki obtoczyły się w mące i wrzucamy do reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym

Smakowy Raj
Naleśniki tradycyjne - przepis 386

Naleśniki   Naleśniki tradycyjne, to jest idealne śniadanie, lub podstawa do obiadu, lub kolacji. Naleśniki są zaliczane do dań trudnych w przygotowaniu, ponieważ często wychodzą

Kuchnia Łukasza
Bezglutenowa babka gotowana 220

Zawsze mówiłam, że babki to nie mój klimat. Z Wielkanocnych ciasto zawsze wolałam sernik , czy też mazurki . Dlatego babki bardzo rzadko pojawiały się na moim stole. W tym roku postanowiłam jednak trochę poeksperymentować. I tak postawiliśmy na babkę gotowaną. Moim zdaniem jej przewaga nad tradycyjną babką pieczoną jest wynika z tego, iż ta gotowana jest bardziej delikatna, nie jest

365 dni dookoła kuchni
ZIELONA HERBATA, A CUKIERNICTWO 164

ciast i deserów jest MATCHA. Jest to najwyższej jakości japońska herbata używana podczas tradycyjnej ceremonii parzenia. To zielona sproszkowana japońska herbata o gorzkawym posmaku. Jej niewielka ilość dodana do ciasta lub deseru sprawi, że wypiek zabarwi ciasto na zielono. Można ją użyć np. do sernika , biszkoptu, masy, lodów, panna cotta. Pamiętajmy by dodawać ja do zimnej masy i ważne jest

Ciastka - domowe słodkości