ricotta jest o wiele mniej tłustszy niż mascarpone czy śmietana kremówka. Środek pralinek jest delikatny o ewidentnym smaku kokosa, w którym znajduje się migdał. Polecam jak najbardziej. Wychodzi ich dużo, bo ok. 22-24 szt. i są większe niż te sklepowe. ~~SKŁADNIKI~~ drobne wiórki kokosowe 200 gram serek ricotta 250 gram miód 2 łyżki olej kokosowy 4 łyżki
Kuchnia Paulettescukier, to w smaku jest niezwykle delikatny. Z kremowym serkiem, słodkimi pomarańczami i dodatkiem gorzkiej czekolady ropływa się w ustach. Świetnie nadaje się na wszystkie okazje, które warto śmiętować i uprzyjemnić słodkim deserem :) 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej duża czerwona pomarańcza łyżeczka pudru
Mienta blogsposób wykorzystam Składniki: - 50g cukru pudru - 250g mascarpone - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 200ml śmietany kremówki - kilka biszkoptów (takich języczków) - 150ml mocnej kawy (ja dałem mielonej) - kakao Najpierw rozpuściłem kawę (kawa rozpuszczalna) w gorącej wodzie i zostawiłem do wystygnięcia. Kiedy kawa była gotowa aby ją użyć, wymieszałem serek z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii. W osobnym naczyniu
Kuchenne Wariacjegęsta i jasna masa. Nadal ucierając dodawać po łyżce mascarpone. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą serkową. Amaretto połączyć z kawą. Biszkopty krótko maczać w kawie i ułożyć na dnie pucharków po dwie sztuki (moje pucharki były za małe i biszkopty musiałam trochę dociąć). Na biszkoptach ułożyć warstwę serka i oprószyć przez sitko kakao. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasól, pieprz, łyżka startego żółtego sera łyżeczka mascarpone lub śmietany 12% oliwa z oliwek do podania: makaron spaghetti, parmezan i natka Przygotowanie: Na oliwie z oliwek podsmażam drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję pokrojone w kostkę pomidory, duszę parę minut aż pomidory lekko się rozlecą. Dodaję wodę, serek (lub śmietanę), przyprawiam, mieszam. Podaję z ugotowanym makaronem
Zasmakuj Kuchniskładniki 1 ciasto francuskie 1serek mascarpone 250g śmietana 36 % truskawki migdały kokos 1 białko 3/4 szkl cukru pudru przygotowanie ciasto rozłożyć na dużą blachę i posmarować białkiem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st .Po upieczeniu przygotować masę , ubijamy śmietanę potem dodajemy cukier puder a na koncu serek maskacarpone i mamy gotowe wykładamy na upieczone ciasto . Teraz
Moje Wyrobymielonego, u mnie mascarpone • 500 ml śmietanki kremowej 30-36% • 5 łyżek cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 10 łyżeczek żelatyny • 3 szklanki jagód • 1/2 białej tabliczki czekolady Wykonanie: • Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. • Schłodzoną smietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. • Dodać serek śmietankowy, dokładnie wymieszać. • Wsypać jagody
To co kochamkostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie: - produkty na ciasto zagnieść i rozwałkować - ciasto położyć na 2 blaszki wyłożone papierem do pieczenia - nakłuć ciasto widelcem - piec 20 minut w 200 stopniach - masło orzechowe zmiksować z serkiem i roztopioną białą czekoladą - posmarować wystudzone mazurki
Pora na pora i pomidorawyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób to może je zastąpić np. papierową słomką. Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki w dużej misce. Dodajemy krem oraz serek i wszystko ręcznie mieszamy. Następnie formujemy
Kolizje Smakówłyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach 24 x 24 Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia potem biszkoptami i posmarować pędzelkiem maczanym w kawie masa do przekładania śmietanę, cukier puder oraz serek miksujemy i dodajemy resztę składników oraz
Moje Wyrobyolej do smażenia 125 g serka mascrapone 200 g śmietany 18 % 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżka posiekanego świeżego oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki płatków chili sól morska 2-3 łyżki świeżo startego parmezanu lub innego sera tego typu 1 opakowanie makaronu (u mnie kokardki) Wykonanie: W miseczce mieszamy mascarpone, śmietanę, zioła i odrobinę soli. Odstawiamy
Kulinarne przygody GatityKrem do tortów z mascarpone i bitej śmietany - jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:500 ml śmietanki kremówki 30 %500 g serka mascarpone1 laskę wanilii3
Krokusowy DomDo tego deseru przymierzałam się, żeby nie skłamać, od lat. Nie miałam odwagi upiec bezy ot i cała prawda!Względy ekonomiczne, czytaj zalegający w lodówce serek
Dzieje kuchennej Wiewióryaquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem
Moja smaczna kuchniaSkładniki Ciasto: 1100 g mąki 500 ml mleka * 200 g masła 4 pełne łyżki mascarpone-ok.120-140g 4 jajka 12 łyżek cukru 50 g świeżych drożdży 2 szczypty soli 1,5 litra jagód 4-6 łyzki cukru pudru Lukier: 1 pełna szklanka cukru pudru(...)łyżką cukru i 2 łyżkami mąki łączymy pokruszone drożdże,które odstawiamy na około 25 minut do wyrośnięcia. W miedzy czasie do garnka wlewamy resztę mleka, , masło,serek i cukier. Podgrzewamy do chwili aż masło i ser się rozpuszczą od czasu do czasu mieszając trzepaczką.Przelewamy do miseczki do ostygnięcia .Do przestudzonego ,ale jeszcze cieplego mleka dodajemy
w mojej kuchni