kokosowe gofry* z serka wiejskiego z ananasem, jogurtem naturalnym z mascarpone i prażonymi wiórkami* z mąki kokosowej, domowego mleczka kokosowegoSerio, próbując otworzyć gofrownicę, myślałam, że tego nie zrobię >.<Prawdę powiedziawszy zaczęłam już je spisywać na stratę i szukać czegoś innego do zjedzenia. Ale, gofrownica jednak się otworzyła, trochę się(...)wyjąc w całości ale wyszły. Po pewnym czasie miękną, ale na samym początku są tak mega chrupiące *.*(tak a pro po to na pewno będę eksperymentować z goframi z serka wiejskiego :P) Dzisiaj późno, z resztek, aby powyjadać przed świętami, na szybko, bo od rano coś robię, najpierw byłam na targu, po powrocie od razu się wzięłam
More food, love and dreamspomarańczy (użyłam pomarańczy z imbirem) 3 pomarańcze łyżka masła klarowanego łyżka miodu spora szczypta cynamonu garść nerkowców plaster miodu lub miód do polania Mascarpone mieszamy z konfiturą i miksujemy około 5 minut, aż serek stanie się puszysty. Pomarańcze filetujemy i chwilę podsmażamy je na maśle z miodem. Dodajemy nerkowce, cynamon i mieszamy. Serek nakładamy do pucharków. Dopełniamy pomarańczami i orzechami
Mienta blogsię nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy kilka kropel esencji pomarańczowej 4 jajka 100-150 g słodziwa (ja użyłam erytrolu) 100 g mąki ziemniaczanej
Kucharzycaskładniki: - ok 10 makaronów cannelloni - ok 300 g łososia wędzonego (ja użyłam brzuszków) - 1 por - 1 serek topiony w bloczku - pieprz grubo mielony - łyżka masła sos: - 250 g mascarpone - 3 szalotki - 3 ząbki czosnku - 2-3 łyżeczki pieprzu cytrynowego - sól morska do smaku - łyżka masła - łyżka soku z cytryny parmezan i szczypiorek do posypania Makaron gotujemy (ta dosyć twarde(...)użyć szerokiego garnka, aby makaron się nie posklejał. Makaron odcedzamy, przelewamy bardzo zimną wodą. Pora kroimy w półkrążki, wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i serek topiony. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy aż serek się rozpuści. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można dolać do niej kilka łyżek mleka. Przyprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą ( mój
Cook&LoveDomowa ricotta, jest tańsza niż ta kupiona w sklepie i wiemy co w niej jest 😇. Jest kremowy, bardzo przypomina mascarpone 😋 Z tego przepisu wyszło mi 170 g gotowego serka. Składniki: 1 litr mleka prosto od krowy sok z połowy cytryny pół łyżeczki soli Mleko przelewamy do garnka, dodajemy sól, a następnie gotujemy na średnim ogniu, jednak
Gotuj z Agnestiramisu kryje się w oryginalnym mascarpone, które produkowane jest na północy Włoch. Jest to ser o zawartości tłuszczu nie mniej niż 55%, wytwarzany ze śmietanki. Nazwa mascarpone nawiązuje do dialektu Lombardii, gdzie twaróg, serek określa się wyrazem mascherpa. Serek produkowany jest ze świeżej śmietanki, którą się mocno podgrzewa i miesza z sokiem z cytryny, białko się ścina i tak powstaje
Obiad gotowyłyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków szpinaku (pół paczki) kilka łyżek oliwy z oliwek papryczka chilli 2-3 łyżki sosu sojowego prażony sezam kilka kropel oleju sezamowego oliwa
Cytryna&Co.mąki ( orkiszowa, pszenna) 2 łyżeczki cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany KREM: 200 g śmietany kwaśnej 22% 3 jajka 100 g serka kremowego (ja użyłam Twój smak) albo mascarpone 3 łyżki cukru skórka z ⅓ cytryny owoce sezonowe- u mnie brzoskwinie, maliny, jeżyny ale mogą być też wiśnie, morele, śliwki, jabłka, gruszki.. Instructions Ciasto
Cooking for Emilywysokości, na to nakładać po 1 łyżeczce dżemu i dopełniać ciastem. Piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Krem 125 g mascarpone duża łyżka nutelli świeże jeżyny Wymieszać serek z nutellą i dekorować kremem wystudzone babeczki. Dekorować świeżymi jeżynami. moje babeczki nadziewałam domowym dżemem z jeżyn, bez pestek, który ręcznie przeciera mój Dziadek :) (owoce też
Słodkie inspiracjePyszny jak tiramisu, ale zdecydowanie mniej kaloryczny. Ciężki krem z mascarpone i jajek zastąpiłam lżejszym, na bazie serka ricotta i bitej śmietany. Lekki kakaowy biszkopt, nasączony mocnym espresso z odrobiną likieru i rozpływający się w ustach krem cappuccino, to idealne ciasto nie tylko dla smakoszy kawy. Zapraszam na obłędny w smaku, kawowy torcik cappuccino) Moja starsza córka poprosiła o dokładkę
Mia Cucina Sofietadobre spożywając ją w małych ilościach co jakiś czas. A ja bardzo chciałam zrobić syrenkowe kanapeczki:-) Składniki na 3 tosty: łyżeczka spiruliny 3 łyżki serka twarogowego mielonego (ja użyłam soft cheese) – można też użyć mascarpone, ricotty lub innego miękkiego sera, który łatwo się rozsmarowuje. 3 kromki chleba pełnoziarnistego Sposób przygotowania: Przygotuj 2 miseczki. W jednej umieść 3/4 łyżeczki spiruliny
wysmienitypomidorów, na który nie zawsze mamy ochotę, i tak oto któregoś dnia przyszło mi do głowy, żeby spróbowac dodać do niego trochę mascarpone, i to był strzał w 10!!! Dzięki dodatkowi serka, sos staje się delikatny i kremowy, co jest świetną odmianą dla trochę nudnego już sosu pomidorowego :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti
Malinowo w kuchniCiasto ze szpinakiem powstało na wspólny weekend wśród przyjaciół. Zachwyciło smakiem, wyglądem i bajecznym kolorem. Ciasto idealnie komponowało się z kampinoskim widokiem za oknem, serdecznymi rozmowami
Zasmakuj KuchniKrólewskie ciasto bez masła i oleju jest wyjątkowo smaczne. Cytrynowe, mięciutkie, pięknie pachnące. I nie ma w nim klasycznego tłuszczu, typu margaryna. Pewnie zastanawiasz się, jaki
dolcevitainmykitchen