całość wymieszaj na gładką masę. Foremki posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek serka twarogowego - kremowego (możesz też użyć mascarpone) - 3 łyżki lemon curd Całość utrzyj na gładką masę. Schłodź w lodówce. Schłodzonym kremem dekoruj babkę. Na wierzch ułóż listki mięty. SMACZNEGO! Zapraszam Was na Instagrama! #smykwkuchni
SMYKWKUCHNICytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Zetrzyj skórkę na tarce, wyciśnij sok. Sok z cytryny, cukier, mascarpone. Żelatynę rozpuść w odrobinie letniej wody, domieszaj do niej 2 łyżki mascarpone, a następnie zmiksuj z resztą serka. Odstawić w chłodne miejsce do czasu aż zacznie tężeć. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą masą. Foremki wyłożyć folią, napełnić masą, zostawić do całkowitego stężenia, usunąć
dom-agi.plgorące dni uratuje przegrzane brzuchy i podniebienia nie raz. Spróbujcie koniecznie! Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia Potrzebujesz: Spód: 140g solonych krakersów 80g masła Nadzienie: 300g serka typu philadelphia (u mnie President naturalny) 125g Mascarpone 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki dowolnego pesto (u mnie z natki marchewki )/ lub 2 łyżki świeżych siekanych ziół sól i pieprz do smaku 4 średnie pomidory(...)schłodzony spód wyłóż ziołową masę z serka- wyrównaj. 2. Pomidory umyj i pokrój w plasterki. 3. Plasterki pomidorów układaj na tarcie, ozdabiaj listkami bazylii i tymianku. 4. Schłodź w lodówce ok. 30min. Smacznego! No baking herbs and tomato tart Ingredients: Bottom: 140g salted crackers 80g butter Filling: 300g philadelphia cheese 125g Mascarpone 2 garlic cloves 3 teaspoons
Kuchnia w Słońcu Skąpanaodstawiamy – na tym etapie nie będzie potrzebna. Pozostałą kremówkę (ok. 450 ml) ubijamy na sztywno. W drugiej, dużej misce krótko miksujemy mascarpone. Łączymy obie masy – dodając stopniowo śmietanę do serka i mieszając szpatułką (nie mikserem). Dżem przecieramy przez sito (aby pozbyć się pestek) do małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy
Poezja smakuPyszne, słodkie i mega kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3 szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy masę(...)jasną: Pokruszoną czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. 330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone. Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy, szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki a następnie
paapilotkaapiekliśmy). Zrywamy górny papier i odstawiamy bezę do całkowitego ostudzenia. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno wraz z cukrem pudrem. W drugiej misce rozcieramy łyżką mascarpone. Dodajemy po łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy łyżką (nie mikserem). Masę wstawiamy do lodówki. Gdy beza wystygnie rozsmarowujemy na niej masę. Na wierzchu układamy owoce. Cytrynę sparzamy wrzątkiem(...)papieru na którym leży beza zwijamy ciasno roladę. Zawiniętą w papier chowamy do lodówki, aby krem lepiej się kroił. Odwijamy z papieru i dekorujemy owocami. Post Rolada bezowa z mascarpone pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakukokosowe gofry* z serka wiejskiego z ananasem, jogurtem naturalnym z mascarpone i prażonymi wiórkami* z mąki kokosowej, domowego mleczka kokosowegoSerio, próbując otworzyć gofrownicę, myślałam, że tego nie zrobię >.<Prawdę powiedziawszy zaczęłam już je spisywać na stratę i szukać czegoś innego do zjedzenia. Ale, gofrownica jednak się otworzyła, trochę się(...)wyjąc w całości ale wyszły. Po pewnym czasie miękną, ale na samym początku są tak mega chrupiące *.*(tak a pro po to na pewno będę eksperymentować z goframi z serka wiejskiego :P) Dzisiaj późno, z resztek, aby powyjadać przed świętami, na szybko, bo od rano coś robię, najpierw byłam na targu, po powrocie od razu się wzięłam
More food, love and dreamspomarańczy (użyłam pomarańczy z imbirem) 3 pomarańcze łyżka masła klarowanego łyżka miodu spora szczypta cynamonu garść nerkowców plaster miodu lub miód do polania Mascarpone mieszamy z konfiturą i miksujemy około 5 minut, aż serek stanie się puszysty. Pomarańcze filetujemy i chwilę podsmażamy je na maśle z miodem. Dodajemy nerkowce, cynamon i mieszamy. Serek nakładamy do pucharków. Dopełniamy pomarańczami i orzechami
Mienta blogsię nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy kilka kropel esencji pomarańczowej 4 jajka 100-150 g słodziwa (ja użyłam erytrolu) 100 g mąki ziemniaczanej
Kucharzycaskładniki: - ok 10 makaronów cannelloni - ok 300 g łososia wędzonego (ja użyłam brzuszków) - 1 por - 1 serek topiony w bloczku - pieprz grubo mielony - łyżka masła sos: - 250 g mascarpone - 3 szalotki - 3 ząbki czosnku - 2-3 łyżeczki pieprzu cytrynowego - sól morska do smaku - łyżka masła - łyżka soku z cytryny parmezan i szczypiorek do posypania Makaron gotujemy (ta dosyć twarde(...)użyć szerokiego garnka, aby makaron się nie posklejał. Makaron odcedzamy, przelewamy bardzo zimną wodą. Pora kroimy w półkrążki, wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i serek topiony. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy aż serek się rozpuści. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można dolać do niej kilka łyżek mleka. Przyprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą ( mój
Cook&LoveDomowa ricotta, jest tańsza niż ta kupiona w sklepie i wiemy co w niej jest 😇. Jest kremowy, bardzo przypomina mascarpone 😋 Z tego przepisu wyszło mi 170 g gotowego serka. Składniki: 1 litr mleka prosto od krowy sok z połowy cytryny pół łyżeczki soli Mleko przelewamy do garnka, dodajemy sól, a następnie gotujemy na średnim ogniu, jednak
Gotuj z Agnestiramisu kryje się w oryginalnym mascarpone, które produkowane jest na północy Włoch. Jest to ser o zawartości tłuszczu nie mniej niż 55%, wytwarzany ze śmietanki. Nazwa mascarpone nawiązuje do dialektu Lombardii, gdzie twaróg, serek określa się wyrazem mascherpa. Serek produkowany jest ze świeżej śmietanki, którą się mocno podgrzewa i miesza z sokiem z cytryny, białko się ścina i tak powstaje
Obiad gotowyłyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków szpinaku (pół paczki) kilka łyżek oliwy z oliwek papryczka chilli 2-3 łyżki sosu sojowego prażony sezam kilka kropel oleju sezamowego oliwa
Cytryna&Co.mąki ( orkiszowa, pszenna) 2 łyżeczki cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany KREM: 200 g śmietany kwaśnej 22% 3 jajka 100 g serka kremowego (ja użyłam Twój smak) albo mascarpone 3 łyżki cukru skórka z ⅓ cytryny owoce sezonowe- u mnie brzoskwinie, maliny, jeżyny ale mogą być też wiśnie, morele, śliwki, jabłka, gruszki.. Instructions Ciasto
Cooking for Emily