serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:356/428)

Domowe pralinki OREO 136

już tylko połączyć z serkiem i lepić kulki. Tu macie filmik , gdzie sprytnie pokazane jest przygotowanie. Smacznego! Składniki: 36 ciasteczek Oreo ok. 130 g naturalnego serka śmietankowego (np. Philadelphia, Twój Smak Piątnicy lub typu mascarpone) czekolada lub polewa czekoladowa   W malakserze zmiel drobno ciasteczka (możesz odłożyć łyżkę na późniejsze posypanie trufli) . Dodaj serek i ponownie całość zmiksuj (lub wymieszaj(...)polewa zastygła.   Przechowuj maksymalnie do 7 dni w chłodnym miejscu (np. lodówce).             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 133

łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z wyparzonej pomarańczy Opakowanie budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka  2 łyżki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g serka śmietankowego - użyłam Delikate  (można zastąpić mascarpone ) łyżka cukru pudru. Wykonanie : Na początek gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Suche składniki mieszamy w jednej misce  , w drugiej jajka(...)łyżeczkę  ciasta . Staramy się przykryć dokładnie budyń. Wierzch babeczek posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy ok 20 min w 180'C. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , dodajemy serek , łączymy całość krótko miksując. Wierzch babeczek ozdabiamy masą śmietanowa i ew. posypujemy skórka pomarańczową. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort Red Velvet 136

łyżka białego octu winnego 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy lub skoncentrowany sok z buraka Tort Red Velvet – krem: 250 g serka Philadelphia (2 opakowania) 250 g mascarpone (1 opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło ucieramy(...)mąką (w amerykańskich tortach każdą warstwę piecze się oddzielnie). Pieczemy ok. 25-30 minut w 170°C z termoobiegiem (lub 180 – bez). Studzimy powoli, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serki na krem muszą być, w przeciwieństwie do składników na ciasto – wprost z lodówki. Wszystkie składniki na krem miksujemy na wolnych obrotach (cukier warto wcześniej przesiać). Z całkowicie ostudzonych biszkoptów

Poezja smaku
Wegetariańska potrawka z sorgo 150

spokojnie zamienić na kaszę lub ryż) Pół dużego batata Dwie garści zielonego groszku (mrożony) Pół puszki krojonych pomidorów Kilka pieczarek Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku Łyżka mascarpone (można zamienić na jogurt lub serek typu bieluch) Przyprawy: garam masala, curry, ostra i słodka papryka, odrobina cynamonu Ziarna sorgo moczyć w wodzie przez co najmniej 8 godzin Po namoczeniu wypłukać, zalać świeżą(...)był przykryty Dusić pod przykryciem Po około 10 minutach dorzucić do garnka pieczarki Po chwili dorzucić zielony groszek Zostawić na wolnym ogniu aż warzywa będą ugotowane Przyprawić, dodać łyżkę mascarpone i całość dokładnie wymieszać Podawać z ugotowanym sorgo, kaszą lub ryżem

HealthyCreations
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 143

całkowitego ostudzenia. krem chałwowy: 250 g chałwy 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 200 ml śmietanki kremowej 30 % lub 36 % 1½ łyżeczki żelatyny Mascarpone przekładamy do miski, chałwę kruszymy palcami i dodajemy do serka. Ucieramy mikserem na niskich obrotach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. Śmietankę kremówkę ubijamy

bistro mama
Cannelloni z mięsem 86

cannelloni czymś zupełnie innym i zdecydowanie warto go spróbować. Tak dla odmiany Składniki Sos mięsny 30 dag mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowo-wołowego) 130 g kremowego serka (np. ricotta, może być również mascarpone) 2 mięsiste pomidory mała cebula ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy szklanka passaty pomidorowej kilka listków świeżej bazylii* 2-3 gałązki świeżego tymianku* gałązka świeżego oregano* sól(...)posiekany czosnek, passatę i zioła (łodyżek świeżego tymianku nie dodajemy, tylko listki). Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut. Po tym czasie ściągamy pokrywkę, dodajemy serek i doprawiamy sos solą i pieprzem. Sos pozostawiamy na kilkanaście minut na małym ogniu bez przykrycia, aby ewentualny nadmiar płynu odparował. Sos powinien mieć bardzo kremową konsystencję. Gotowy sos odstawiamy

Analiza Smaku
Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki 324

Był już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cukier puder 4 łyżki Cytryna sok z połówki cytryny Śmietana kremówka 150ml Serek utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić na […] The post Krem do babeczek

Kulinarne Przeboje
Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki 76

Był już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cu The post Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Naleśniki francuskie z serem i cynamonem 154

jogurt naturalny lub serek homogenizowany typu Danio cukier cynamonowy lub cukier waniliowy i cynamon (w ilości według upodobania do jego smaku) opcjonalnie cukier Ostatnio mieszam serek śmietankowy z Międzyborza z serem mascarpone, dodaję cukier waniliowy i cynamon - wychodzi pychotka:) Wykonanie : Do dużej miski przesiać mąkę, sól i cukier. Po środku zrobić wgłębienie, w które wlewamy jajka

cucinare
BABKA WIELKANOCNA z kremem cytrynowym i miętą! 161

całość wymieszaj na gładką masę. Foremki posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek serka twarogowego - kremowego (możesz też użyć mascarpone) - 3 łyżki lemon curd Całość utrzyj na gładką masę. Schłodź w lodówce. Schłodzonym kremem dekoruj babkę. Na wierzch ułóż listki mięty. SMACZNEGO! Zapraszam Was na Instagrama! #smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Charlotte z morelami 116

Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj. Zetrzyj skórkę na tarce, wyciśnij sok. Sok z cytryny, cukier, mascarpone. Żelatynę rozpuść w odrobinie letniej wody, domieszaj do niej 2 łyżki mascarpone, a następnie zmiksuj z resztą serka. Odstawić w chłodne miejsce do czasu aż zacznie tężeć. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą masą. Foremki wyłożyć folią, napełnić masą, zostawić do całkowitego stężenia, usunąć

dom-agi.pl
Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia 133

gorące dni uratuje przegrzane brzuchy i podniebienia nie raz. Spróbujcie koniecznie! Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia Potrzebujesz: Spód: 140g solonych krakersów 80g masła Nadzienie: 300g serka typu philadelphia (u mnie President naturalny) 125g Mascarpone 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki dowolnego pesto (u mnie z natki marchewki )/ lub 2 łyżki świeżych siekanych ziół sól i pieprz do smaku 4 średnie pomidory(...)schłodzony spód wyłóż ziołową masę z serka- wyrównaj. 2. Pomidory umyj i pokrój w plasterki. 3. Plasterki pomidorów układaj na tarcie, ozdabiaj listkami bazylii i tymianku. 4. Schłodź w lodówce ok. 30min. Smacznego! No baking herbs and tomato tart Ingredients: Bottom: 140g salted crackers 80g butter Filling: 300g philadelphia cheese  125g Mascarpone 2 garlic cloves 3 teaspoons

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 344

odstawiamy – na tym etapie nie będzie potrzebna. Pozostałą kremówkę (ok. 450 ml) ubijamy na sztywno. W drugiej, dużej misce krótko miksujemy mascarpone. Łączymy obie masy – dodając stopniowo śmietanę do serka i mieszając szpatułką (nie mikserem). Dżem przecieramy przez sito (aby pozbyć się pestek) do małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy

Poezja smaku
Kinder Country 407

Pyszne, słodkie i mega kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3 szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy masę(...)jasną:  Pokruszoną czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.   330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone. Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy, szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki a następnie

paapilotkaa
Rolada bezowa z mascarpone 375

piekliśmy). Zrywamy górny papier i odstawiamy bezę do całkowitego ostudzenia. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno wraz z cukrem pudrem. W drugiej misce rozcieramy łyżką mascarpone. Dodajemy po łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy łyżką (nie mikserem). Masę wstawiamy do lodówki. Gdy beza wystygnie rozsmarowujemy na niej masę. Na wierzchu układamy owoce. Cytrynę sparzamy wrzątkiem(...)papieru na którym leży beza zwijamy ciasno roladę. Zawiniętą w papier chowamy do lodówki, aby krem lepiej się kroił. Odwijamy z papieru i dekorujemy owocami. Post Rolada bezowa z mascarpone pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku