kurkuma, przyprawa warzywna typu vegeta (najlepiej domowa), /Dip Czosnkowy: - Czosnek (Najlepszy jest POLSKI, ujdzie portugalski, w żadnym wypadku nie chiński), - Majonez (najlepiej domowy), - Serek naturalny (konsystencja: nie za rzadki, nie za gęsty), może być "kanapkowy" lub mascarpone - Pieprz czarny - przyprawa warzywna typu vegeta, /Ilość zależy od upodobań - niżej wyjaśnione. /Ziemniaczki: - Ziemniaki, 1/2 kg, - Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny(...)mamy przesunięte granice jeśli o czosnek chodzi. Wampirami na pewno nie jesteśmy w każdym razie). Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę lub miażdżymy (blender się nada) i blendujemy z serkiem i majonezem dodając ich tyle aby uzyskać pożądany efekt smakowy i odpowiednią konsystencję. Doprawiamy do smaku. My zwykle robimy na oko ale... zdarza się, że wychodzi (mniej więcej) zestawienie
Wypisz Wymalujmilusińskich ale i starsi nie przejdą obok nich obojętnie :) Tradycyjnie na cake pops piecze się ciasto, które potem łączy się ze śmietankowym serkiem, jednak ja postanowiłam pominąć pieczenie i wykorzystać w podstawie herbatniki. Dzięki połączeniu ich z mascarpone, te ciastka na patyku zyskują konsystencję aksamitnej bajaderki lub lekkiej trufli. Masę można doprawić ulubionymi przyprawami korzennymi (ja wykorzystałam imbir) lub skórkami
Kuchnia w Słońcu Skąpanabardzo smakował i jeszcze na pewno go zrobię:)Sernik limonkowo-miętowy mojitoSkładniki:Spód:150 g ciastek digestive50 g roztopionego masłaMasa:750 g serka kremowego typu Philadelphia (w oryginale 500 g mielonego twarogu do sernika + 250 g mascarpone)3 jajka200 g drobnego cukru3 limonki (otarta skórka i sok)1 łyżka mąki pszennej25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych30 ml rumu200
UgotujmyTo.plinnym nadzieniem. 25o gram mascarpone lub ricotta 400 gram śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki
Moje Wyrobyużyłam Inki z błonnikiem, ale może też być Inka klasyczna). Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy kremówkę na sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie
Poezja smakuwody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało” w lodówce. Wierzch ozdobiłam bitą śmietaną z mascarpone. Śmietankę ubiłam z dwoma łyżkami cukru pudru, pod koniec dodawałam po łyżce serka, cały czas miksując. *przepis zawiera lokowanie produktu
Takie tam pichcenieskładniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy
Domowy Smak Jedzeniagotującego się soku marchewkowego i mieszaj energicznie, aż utworzy się gęsty budyń. Gdy się zagotuje zdejmij z ognia i całkiem wystudź. Mascarpone zmiksuj krótko, dodawaj do niego po łyżce zimnego budyniu i wmiksuj go w serek. Gotowym kremem napełnij wystudzone tarteletki. Możesz schłodzić w lodówce
Delicious Placeszkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier, wymieszać. W naczyniu lekko roztrzepać jajka dodać olej i serek. Wymieszać. Składniki suche należy przesypać po łyżce do składników mokrych, dokładnie wymieszać(...)160oC przez 40minut lub dłużej, do tzw. Suchego patyczka. Owoce wsypać do rondla wraz z cukrem, gotować do momentu, aż owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka po łyżce dodawać owoce i bardzo delikatnie wymieszać łyżka do połączenia składników. Gotowy mus wylać na ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier
Słodki Zakątekblachę i pieczemy temp 180 st. gdy ciasto jest już upieczone i zimne przekroić go na 2 części masa składniki 500 ml mascarpone 500ml śmietany 36 procentowej 3 lyżki cukru pudru przygotowanie śmietanę ubijamy a potem dodajemy serek i cukier puder ubijamy na jednolitą masę potrzebne jeszcze składniki ok kg bananów 1 cytryna 3 galaretki cytrynowe galaretki rozpuszczamy
Moje Wyrobysmakują <3 Składniki 1 chleb tostowy 75 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian
R'n'G Kitchennadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie. Warto rozpocząć dzień od pysznego śniadania. Sałatka w tortilli Delikatne placuszki z mascarpone Zdrowe kanapki śniadaniowe z owocami (truskawkami) Płatki ryżowe z karmelizowanym jabłuszkiem Pasta kanapkowa na serkach topionych Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mocno jabłkowa i zdrowa owsianka śniadaniowa z olejem kokosowym Owocowa owsianka z chia
Słodkie okruszkipieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki
Chocolate Muffin Blogprosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do smaku Pieprz do smaku Serki topione 2 sztuki (opcjonalnie) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Bulion […] The post Kremowy makaron. Makaron w kremowym
Kulinarne Przeboje