serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:358/428)

Rabarbarowa tarta bez pieczenia 187

kiedy połączą się i cukier rozpuści, włożyć rabarbar. Dusić kilka minut aż zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Ostudzić. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, mascarpone wymieszać z cukrem i ziarenkami z 1 laski wanilii. Do serka dodać ubitą kremówkę, połączyć.  SKŁADANIE: Na schłodzony spód wyłożyć krem waniliowy, na nim ułożyć, jeden obok drugiego rabarbar. Na nim ułożyć truskawkowe plasterki

Cakes By Kejt
Happy birthday to You! 163

nieco wyostrzyć i przełamać słodki smak kremu. W środku bowiem znajduje się bajecznie pyszna masa kajmakowa na bazie ricotty - dużo lżejsza niż taka na mascarpone, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć właśnie tego serka. Delikatna, puszysta, słodka. Pycha!Na to prażone jabłka, które wspaniale współgrają ze smakiem tortu, nieco go ożywiając. Na wierzch krem maślany na bazie bezy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szpinakowe muffinki z limonkowym serkiem 149

najlepiej do suchego patyczka). Gotowe babeczki ostudzić i ewentualnie polać lukrem. Smacznego! 😋 * im dokładniej szpinak zostanie zmielony, tym otrzymamy piękniejszy kolor naszych babeczek! ** serek taki do smarowania, typu Apetina, Bieluch, może być również ricotta czy mascarpone

Kraina Miodem Płynąca
Goździki, rajstopy i muffiny cytrynowe 139

mleka  sok i skórka otarta z jednej dużej cytryny 3 łyżki maku Krem 1/3 szklanki Lemon curd * 1/3 lub 1/2 opakowania  serka quark (całe opakowanie to 250g) równie dobrze może być zmielony twaróg, mascarpone lub temu podobne  zamieszałam posmakowałam i było ok :) Wykonanie muffin Wszystkie sypkie produkty wymieszać w misce. W osobnym pojemniku roztrzepać jajko i resztę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
EKSPRESOWY OBIAD - INDYK W PAPRYCE Z DIPEM CZOSNKOWYM + ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA I FASOLKA. 259

kurkuma, przyprawa warzywna typu vegeta (najlepiej domowa), /Dip Czosnkowy: - Czosnek (Najlepszy jest POLSKI, ujdzie portugalski, w żadnym wypadku nie chiński), - Majonez (najlepiej domowy), - Serek naturalny (konsystencja: nie za rzadki, nie za gęsty), może być "kanapkowy" lub mascarpone - Pieprz czarny  - przyprawa warzywna typu vegeta, /Ilość zależy od upodobań - niżej wyjaśnione. /Ziemniaczki: - Ziemniaki, 1/2 kg, - Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny(...)mamy przesunięte granice jeśli o czosnek chodzi. Wampirami na pewno nie jesteśmy w każdym razie).  Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę lub miażdżymy (blender się nada) i blendujemy z serkiem i majonezem dodając ich tyle aby uzyskać pożądany efekt smakowy i odpowiednią konsystencję. Doprawiamy do smaku. My zwykle robimy na oko ale... zdarza się, że wychodzi (mniej więcej) zestawienie

Wypisz Wymaluj
Błyskawiczne cake pops na Święta 136

milusińskich ale i starsi nie przejdą obok nich obojętnie :) Tradycyjnie na cake pops piecze się ciasto, które potem łączy się ze śmietankowym serkiem, jednak ja postanowiłam pominąć pieczenie i wykorzystać w podstawie herbatniki. Dzięki połączeniu ich z mascarpone, te ciastka na patyku zyskują konsystencję aksamitnej bajaderki lub lekkiej trufli. Masę można doprawić ulubionymi przyprawami korzennymi (ja wykorzystałam imbir) lub skórkami

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik limonkowo-miętowy mojito 171

bardzo smakował i jeszcze na pewno go zrobię:)Sernik limonkowo-miętowy mojitoSkładniki:Spód:150 g ciastek digestive50 g roztopionego masłaMasa:750 g serka kremowego typu Philadelphia (w oryginale 500 g mielonego twarogu do sernika + 250 g mascarpone)3 jajka200 g drobnego cukru3 limonki (otarta skórka i sok)1 łyżka mąki pszennej25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych30 ml rumu200

UgotujmyTo.pl
Ciastka orzeszki które są już na moim blogu -ale tym razem mascarpone i kokosem 113

innym nadzieniem. 25o gram mascarpone lub ricotta 400 gram śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki

Moje Wyroby
Tort leśny mech 311

użyłam Inki z błonnikiem, ale może też być Inka klasyczna). Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy kremówkę na sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie

Poezja smaku
Zapp -kolorowy śmietanowiec z ciepłymi lodami 173

wody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało” w lodówce. Wierzch ozdobiłam bitą śmietaną z mascarpone.   Śmietankę ubiłam z dwoma łyżkami cukru pudru, pod koniec dodawałam po łyżce  serka, cały czas miksując.   *przepis zawiera lokowanie produktu

Takie tam pichcenie
grillowane brzoskwinie z mascarpone 149

składniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy

Domowy Smak Jedzenia
Tarteletki z kremem marchewkowym 132

gotującego się soku marchewkowego i mieszaj energicznie, aż utworzy się gęsty budyń. Gdy się zagotuje zdejmij z ognia i całkiem wystudź. Mascarpone zmiksuj krótko, dodawaj do niego po łyżce zimnego budyniu i wmiksuj go w serek. Gotowym kremem napełnij wystudzone tarteletki. Możesz schłodzić w lodówce

Delicious Place
TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 115

szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier, wymieszać. W naczyniu lekko roztrzepać jajka dodać olej i serek. Wymieszać. Składniki suche należy przesypać po łyżce do składników mokrych, dokładnie wymieszać(...)160oC przez 40minut lub dłużej, do tzw. Suchego patyczka. Owoce wsypać do rondla wraz z cukrem, gotować do momentu, aż owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka po łyżce dodawać owoce i bardzo delikatnie wymieszać łyżka do połączenia składników. Gotowy mus wylać na ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier

Słodki Zakątek