Deser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec Wiśniowa pianka z truskawkowym musem
Aga w kuchnipiec 45 min. Gdy ciasto wystygnie przekrawamy na pół. Krem truskawkowy: 700 g truskawek 2 sereki mascarpone 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody 1/2 l śmietanki 30% 1 łyżka cukru Miksujemy truskawki dodajemy serki, cukier i dalej miksujemy. Do gorącej wody dajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, wlewamy do kremu, dokładnie mieszamy i wylewamy
harrisaLubicie desery? my rzadko je jadamy. Słodkości to u nas głównie ciasta i ciasteczka. ALE dla Rafaello i Tiramisu robimy wyjątek :) w ten weekend przyszła pora
Dzieje kuchennej Wiewiórybiałą czekoladą 600 g serka typu philadephia 150 g cukru 300 g białej czekolady 100 ml puree z truskawek 200 ml śmietanki kremówki Galaretka truskawkowa 300 g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 60 g cukru 4 listki żelatyny Krem śmietankowy 50 ml truskawkowego puree 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g mascarpone 300 g truskawek(...)cukier się rozpuści. Dodaj odciśniętą żelatynę, wymieszaj i odstaw do zastygnięcia. Wszystkie składniki do kremu powinny być w pokojowej temperaturze. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź. Zmiksuj serek z cukrem i truskawkowym puree. 100 g truskawek na 150 ml puree. Miksując wlewaj ostudzoną czekoladę. W osobnej misce ubij śmietankę i lekko wymieszaj z kremem. Przekrój biszkopt na pół. Umieść
codojedzeniaMascarpone pancakes z jeżynami i trzcinowym cukrem pudrem Była już kiedyś wersja z ubitym białkiem, ale obiecałam sobie wypróbować również tą drugą wersję, bez ubijania, przyszła(w końcu) i na nią pora, jak poprzednio placki wyszły niezwykle delikatne, dobre, choć jeżeli chodzi o placki na bazie serka u mnie na pierwszym miejscu i tak są te z ricotty
More food, love and dreamsDelikatny i łagodny smak serka ricotta sprawia, że może być wykorzystany w wielu przepisach, zarówno na słodko jak i na słono. W pierwszej wersji może zastąpić mascarpone w słynnym tiramisu, bądź też stanowić składnik wielu ciast, jak również farsz pierogów. Pomysłów z wykorzystaniem ricotty na słono też na pewno nie zabraknie. Ja mam dla Was propozycję wytrawnej tarty, w której
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaprzepis – kliknijcie w jego tytuł. Otworzy się w nowej karcie. Zapisz Pączki pomarańczowo-rumowe z serka homogenizowanego – najszybsze Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros Pączki wegańskie – na szybko Por fawor! Karnawałowe faworki – kruche i delikatne Faworki z mascarpone Zapisz Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchenwiórków kokosowych plus wiórki do obtoczenia Przygotowanie: czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy na jednolitą masę (chodzi o to żeby było puszyste) płynną, ale nie gorącą czekoladę dodajemy do serka i dokładnie mieszamy dodajemy wiórki - mieszamy i odkładamy na ok godzinę do lodówki po tym czasie odrywamy kawałki i rolujemy
Gotowanie z pasjątruskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje się tu KLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuForma silikonowa 25x25 cm, 3 pojemniki po serkach (mąż do pracy wygodnie zabierze), na dno pokruszyć połowę ciastek maślanych i skropić paroma łyżkami galaretki (ciastka pokruszone skropione galaretka nie będą sypkie przy krojeniu), do lodówki schować. Żelatynę deserową rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, może być letnia trochę. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président w misce utrzeć mikserem z cukrem pudrem
W Mojej Kuchni Lubiębiszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę, ostudzić do temp. pokojowej, śmietanę zmiksować z serkiem na sztywno, dodać cukier, zmiksować, dodać kawę, wymieszać. Nasączenie: 1/2 szklanki ajerkoniaku lub wódki (jeżeli(...)jajek 225 gr cukru drobnego 225 gr mąki pszennej tortowej 75 gr kakao 60 gr rozpuszczonego masła przestudzonego 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 - 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki ajerkoniaku lub wódki (jeżeli ma być mniej słodki to wódki, bardziej słodki to ajerkoniak
moj przepis nasię w ustach :) Składniki na spód: 190 g ciasteczek czekoladowych z dziurką 100 g obranych orzechów laskowych 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 5 jajek (M) 1 żółtko 200 g białej czekolady 80 ml śmietanki kremowej 30% Crème brûlée: 420 ml śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki(...)maszynce do mięsa, ewentualnie rozmiksować blenderem ręcznym. Do tego sernika wyjątkowo nie polecam serka z wiaderka. Piekarnik nagrzać do 175°C (grzanie góra i dół bez termoobiegu). Na dno piekarnika postawić formę "keksówkę". Zagotować wodę w czajniku. Do misy miksera włożyć twaróg i mascarpone. Miksować na średnich obrotach aż masa będzie gładka i jednolita przez około 1 minutę. Dodać mąkę
Świat Ciastakakao. I choć odmian tiramisu może być wiele - z truskawkami, malinami, kiwi, na serku homogenizowanym - to jednak klasyka ma w sobie to coś, nigdy się nie znudzi i smakuje każdemu. Składniki (na 3-4 porcje): 12 podłużnych biszkoptów 2 duże jajka 250g sera mascarpone 3 łyżki cukru 100ml mocnej kawy 20ml amaretto 2 łyżki kakao Zagotować pół litra
Obiad gotowynożem do chleba (takim z piłką). Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/2 – 3/4 szklanki cukru pudru 1,2 kg truskawek We wrzątku rozpuścić kawę, ostudzić do temp. pokojowej, serek zmiksować, do momentu aż stanie się miękki i troszkę puszysty, dodać kawę, zmiksować, dodać cukier puder, zmiksować(...)drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać połowę ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, dodać resztę śmietany, delikatnie wymieszać. Krem wstawić do lodówki, na czas przygotowywania truskawek. Truskawki opłukać, odszypułkować, przekroić na pół, jeżeli są bardzo duże to na więcej części. Podzielić na 3 części po ok 400 gr. Nasączenie: 1/2 szklanki wódki lub rumu 1/4 szklanki kawy instant
moj przepis nakakaowymi herbatnikami. Idealne dla łasuchów. Składniki: 300g kakaowych herbatników (mogą być maślane) 250ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki nutelli 100g orzechowych wafelków 400g masy kajmakowej 100g siekanych orzechów laskowych kakao do oprószenia ciasta Schłodzoną śmietankę łączymy z serkiem mascarpne. Ubijamy razem dosyć długo, do momentu aż masa będzie gęsta i jednolita. Dodajemy mleko
Słodki Zakątek