zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na tartę z salami i cukinią. 30 dkg ciasta francuskiego 2 małe białe cebule 10 dkg salami 15 dkg sera Cheddar 12 dkg cukinii 4 łyżki kwaśnej śmietany Tarta z salami i cukinią Jak przygotować tartę z ciasta francuskiego. Cukinię umyć, pokroić na bardzo cienkie plasterki
mecooksprzeważającej części bardzo dobrze smakował z kurczakiem, kabanosami i resztą warzyw. 1 główka kalafiora 200 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 por (biała cześć) 1 cebula 50 g żółtego sera 5 pieczarek 4 wędzone kabanosy Maestro Henryk Kania (Symfonia Wędzona) 2 łyżki świeżej natki pietruszki 5 jajek 2 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Curry Słodka czerwona papryka
VioletoweKucharzeniewieku, gdy to w Lublinie powstał pierwszy młyn- młyn Kauzego. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 por, biała część przecier pomidorowy oliwki starty żółty ser 1 marchewka sól, pieprz, bazylia suszona makaron pióra Lubella Przygotowanie: mięso przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię, olej nie jest potrzebny, bo mięso jest dosyć tłuste
Oka w rosole czyli KaFka gotujenaszym stole... :D Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 5 g soli 3-4 łyżki zimnej wody Farsz: 2 piersi z kurczaka biała część pora 15 dkg startego żółtego sera Masa jajeczna: 3 jajka 180 g śmietany 18% szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej 1. Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać nożem
Krokusowy Domkarta dań jest stosunkowo krótka wybór jest duży i nie łatwy. W końcu zaczęliśmy od zupy cebulowej opisanej w karcie jako „cebula karmelizowana w białym winie i tymianku, pod grzanką z serem gruyère” i było w niej wszystko co być powinno. Była wspaniale aromatyczna, odpowiednio gęsta, delikatna, z nutą słodyczy (dobra cebula) i bardzo smaczna. Sałata z macerowaną
królestwo garównastępnie uzyskaną w ten sposób śmietankę podgrzewa do temperatury 90 stopni. Kolejnym etapem jest zakwaszanie z pomocą kwasku cytrynowego i odsączanie z serwatki. W tym czasie ser szybko dojrzewa. Gotowy mascarpone jest miękki, biały lub delikatnie kremowy, słodki i intensywnie śmietankowy w smaku. Brzmi kusząco, prawda
Poranek na słodkopożywnym daniem, dlatego nadaje się na śniadanie jak i na kolacje. Jest to uniwersalne danie. Składniki: 100 g świeżego szpinaku 2 jaka 1 łyżka mleka Sól, biały pieprz 1 ząbek czosnku 2 łyżki sera parmezan Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Na początku myjemy szpinak, odcinamy łodygi i siekamy. Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy szpinak. Dusimy go przez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnetysiące winorośli oraz szczęśliwą siódemkę różnych rodzajów szczepów. Winnica została założona w 2010 roku.” W winnicy ugościli nas Anna i Wiesław Jasińscy jej właściciele. Zaprezentowali białe wina, które świetnie komponowały się z serami z mleka krowiego, nagrodzonymi na niedawnym Festiwalu w Grucznie, od państwa Adamczyków ze wsi Kosowo. I w ten oto sposób w Winnicy przy Talerzyku, degustowaliśmy wina
królestwo garówjeżyn 15 dag malin 2 galaretki owoce leśne Dr.Oetker Bita śmietana do dekoracji jeżyny do dekoracji motylki z czekolady mlecznej i białej Dr.Oetker Sposób przygotowania: Masa serowa: Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce, zmiksować krótko tylko do połączenia składników. Gdy masa serowa będzie zmiksowana dodajemy starty
Wanilia i Kardamonsznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole ! Składniki: 4 sznycle wieprzowe po 15 dag 1 słoik białych szparagów 4 plastry boczku 4 plastry sera żółtego 4 łyżki oliwy 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy solą i pieprzem
Podróż w kulinariaryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W osobnym garnku z dodatkiem
Pyry na Gazgotowania 20 min Czas całkowity 45 min Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet
Wędrówki po kuchniłyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 filet z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula biała 1 czerwona papryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę
Tradycyjna KuchniaDuża miska) 450g filetów śledziowych (użyłam w oleju, ale mogą być solone/marynowane) 2 jajka 1 jabłko (duże) 1 czerwona cebula (duża) 1 por (średni; biała część) 4 ogórki konserwowe 100g żółtego sera Sos: 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany sól, pieprz Dodatkowo: sok z cytryny 1 łyżka oleju (w przypadku śledzi solonych/marynowanych) Filety śledziowe pokroić w kostkę. (Używając solonych
Di gotujeNastępnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych
Domowy Smak Jedzenia