ser biały - 9461 przepisów (strona:331/631)

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 230

TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ SKŁADNIKI Kakaowy spód: 250 g pokruszonych biszkoptów 150 g masła 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera mielonego ( z wiadereczka, ale dobrej jakości )  0,5 szklanki cukru pudru 200 g białej czekolady 3 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml śmietanki 30% Dodatkowo: około 300 g truskawek galaretka - u mnie przezroczysta/krystaliczna   Przygotowanie:   1. Tortownicę(...)Spód dobrze ugnieść, dociskając ręką lub łyżką. 3. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, tak, żeby płyn przykrył proszek. Odstawić. 4. Białą czekoladę połamać i przełożyć do plastykowej miski. Miskę ustawić nad garnkiem z parującą wodą - pozostawić do rozpuszczenia. Mielony ser zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać płynną czekoladę - wymieszać. Napęczniałą żelatynę rozpuścić, ustawiając naczynie w gorącej wodzie lub podgrzać

kolorowotorcikowo
Smażony Camembert 177

jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą i pieprzem. Natomiast do innej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Ser przygotowujemy podobnie

CookMag
sernik z kawą i kardamonem 533

łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny szczypta kardamonu ziarenka z 1/2 laski wanilii szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kawy mielonej (użyłam Peruwiański Flaming Eco Blik) na sernik: 1 kg sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju skórka z 1/2 cytryny na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej(...)jajeczną. Przelać do foremki i piec w 180*C około 20 minut.  Przygotować blat serowy: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę i nadal ucierając dodawać po trochę sera. Wsypać proszek budyniowy, wlać olej, dodać skórkę cytrynową i zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać od masy jajecznej. Przełożyć do foremki w której piekł

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
608. Hiszpańskie zło.... i genialny mus. 179

rozgniecionego/zmiksowanego banana + reszta jajko 2 czubate łyżeczki cukru pudru ( + do smaku) skórka starta z cytryny sok z cytryny (1-2 łyżki) Sery mieszam ze sobą, sokiem i skórką z cytryny oraz bananem. Biała ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodaje łyżeczkę cukru i dalej miksuje. Żółtko ucieram z cukrem i dodaję delikatnie do sera. NA sam koniec

More food, love and dreams
Makaron z owocami morza 207

białych win na świecie. Wytrawne i eleganckie, o delikatnym aromacie, oraz subtelnym, lecz zdecydowanym bukiecie, towarzyszy najbardziej wykwintnym potrawom z ryb i skorupiaków, z białego mięsa i wieprzowiny, dobrze współgra z kuchniami orientalnymi i różnorodnymi serami. Do makaronu z owocami morza wybrałam właśnie Riesling d’Alsace. Wydaje mi się, że dobrze pasuje do tej potrawy, ponieważ jest białym, wytrawnym winem

Mia Cucina Sofieta
Gruziński ser sulguni 274

Receptura sera sulguni sięga czasów starożytnych i jest uważana za część narodowego dziedzictwa kuchni gruzińskiej. Jest to ser solankowy, parzony. Ma kwaskowy, umiarkowanie słony smak i elastyczną konsystencję. Kolor od białego do jasnożółtego. Produkuje się go wyłącznie z naturalnych składników: mleka krowiego, bawolego lub ich mieszanki. Typowy ser sulguni ma kształt płaskiego krążka o grubości

Przepisy na domowy ser i chleb
Sałatka imieninowa z quinoą 120

nadaje jej kilka niebanalnych składników - ser łomnicki, kozieradka i gorczyca zamieniają klasyczną sałatkę w ciekawe danie.  Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 puszka groszku 3 jaja ugotowane na twardo 100 gram młodego sera łomnickiego z kozieradką 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka mielonej kozieradki 1 łyżeczka ziaren czarnej gorczycy 1 łyżka musztardy bezglutenowej 4 łyżki bezglutenowego majonezu

Quinoa Raz!
Ziemniaki zapiekane z fetą 127

Ziemniaka możemy podawać w różnych postaciach, zapiekany z serem feta smakuje wybornie. Składniki: Ziemniaki 4 szt. (duże) Ser feta 15 dag Czosnek 1-2 ząbki Cebula biała 1 szt. Szczypiorek 1 pęczek Koperek 1 pęczek Natka pietruszki 1 pęczek Przyprawa maggi do smaku Masło do formy Przygotowanie: Ziemniaki ze skórką dobrze wyszorować, ugotować je w mundurkach w posolonej wodzie

Tradycyjna Kuchnia
Kapuściana zapiekanka 114

smaku i nie trzeba tracić czasu na zawijanie. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 300 gr. mielonego mięsa wieprzowego 150 gr. ugotowanego ryżu 100 gr. sera żółtego ztarkowanego 2 ząbki czosnku 1 średnia biała cebula sól pieprz olej Przygotowanie: Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie i przestudzić. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, potem dorzucić mięso mielone, dodać przyprawy(...)ryż, warstwę mięsa na wierzch resztę kapusty. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika w temp. 180 st.C na ok. 30 min. Po tym czasie wyjąć kapustę, posypać ztarkowanym serem i wstawić jeszcze na 15 minut. Kiedy kapusta jest już miękka, danie jest gotowe. Gotowe danie można polać keczupem, sosem pomidorowym lub sosem z kwaśnej śmietany. Smacznego. Podoba Ci się

Smaczne Potrawy
Królewskie risotto ze szparagami i smardzami 166

pęczek szparagów 5 szt świeżych smardzy 3 łyżki masła mała cebula 3/4 szkl tartego parmezanu 2 szkl ryżu do risotto (Uncle Ben's) mielony biały pieprz 1/3 szkl wytrawnego białego wina Wykonanie: Oczyszczone i umyte smardze kroimy w plastry. Łodygi szparagów kroimy w mniejsze kawałki zostawiając całe główki, które lekko blanszujemy. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy posiekaną cebulę. Lekko(...)wcześniejszą wchłonie ryż. Kiedy ryż jest już dość miękki, ale wciąż al dente, dodajemy do naszego risotto główki szparagów. Tuż przed końcem gotowania wsypujemy ser i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Całość gotowania powinno zająć ok 15 min, jednak nie więcej niż 20.  Dodatkowo swoje królewskie danie ozdobiłam smardzami usmażonymi na maśle i zamknęłam w koronie

Malinowe Pocałunki
Risotto z truflami i pecorino romano 148

truflami i pecorino romano Składniki: 400 g ryżu do risotto 70 g trufli w słoiczku 50 g masła 150 ml białego wytrawnego wina 0,5 l bulionu warzywnego 1 duża cebula, drobno posiekana 5 łyżek startego sera pecorino romano + trochę wiórków do posypania sól i pieprz natka pietruszki Cebulę podsmażyć na maśle, na malutkim ogniu. Dodaćy ryż i prażyć

MarciochaKucharzy
Pieczone buraczki z chevre i włoskimi orzechami 166

chevre to francuski ser z krowiego i koziego mleka. Bardzo lubię chevre, bo jest delikatne w smaku. Do sałatki z buraczkami najczęściej dodaję świeży ser chevre typu feta. Jest również wariant z białą pleśnią. Jest równie smaczny ale już trochę inny w smaku. Pieczone buraczki Składniki: na 4 porcje 1 kg buraków 100 g sałaty 1 łyżka masła 2 łyżki(...)smaż przez 10 minut. Wlej ocet balsamiczny, dopraw solą i odrobiną pieprzu i smaż jeszcze przez 5 minut. Ułóż sałatę na półmisku, a na wierzchu pieczone buraczki. Posyp pokruszonym serem i orzechami. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pieczone buraczki z chevre i włoskimi orzechami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Chlebek z serem i ziołami wypiekany na śniadanie 157

około) 1 torebka suszonych drożdży (7g) (25 gramów świeżych drożdży) 1 łyżeczka miałkiego cukru 1 łyżeczka soli (250 ml serwatki) pieprz do smaku (pieprz biały) 2-3 cebule 2 łyżki masła 1 jajko 100g sera gouda startego na tarce (około 100 g pokruszonego koziego sera)  4-6 łyżek świeżych ziół (estragonu) 1 żółtko garść orzechów włoskich Drożdże wymieszaj

Gotuj Sam!
Sałatka z serem halloumi, kalmarami i granatem 155

language:EN-US;} Sałatka z serem halloumi, kalmarami i granatem Składniki: Sałata rzymska – 2 główki Papryka czerwona – 2 sztuki Pomidor – 2 sztuki Granat – ½ sztuki Ser halloumi – 200g Kalmary baby – 10 sztuk Sezam czarny i biały Składniki – sos: Miód – 1 łyżka Sok z ½ cytryny Oliwa z oliwek – 1 łyżka Wykonanie – sałatka: Paprykę umyć, pokroić w kostkę i piec przez 30 minut

Kuchnia Bon Appetit
Kurczak w kremowym sosie serowym z pieczarkami 199

serowi camembert. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną! 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa  Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki 1 biała cebula 10 pieczarek 70 g serka topionego Gouda 5 plastrów sera camembert z ziołami 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki wody Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania 100 g kaszy gryczanej Olej do smażenia Filet

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania