ser biały - 9461 przepisów (strona:337/631)

Sałatka z cykorii i dyni V2 139

sałatka z wczoraj. Odświeżona zielonym ogórkiem, szczypiorem  i pikantną czarnuszką. Orzechy włoskie również zmieniły jej charakter. Sałatka z cykorii i dyni V2 1 biała cykoria niewielki ogórek cząstka pieczonej dyni plaster sera ricotta sałatkowa 1 łyżka prażonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypioru sól, mielona czarnuszka, sok z cytryny, oliwa, miód Cykorię, dynię, ogórek i ser pokroić - wsypać

Gotuj Sam!
Sałatka z wędzonym indykiem 351

idealnie zbilansowana, a sos majonezowo- musztardowy podkreśla cały smak. Przygotowanie jest niezwykle szybkie i co ważne bardzo proste. Składniki 300 wędzonego indyka (filet) 1 por (biała część) puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 100g sera żółtego sól pieprz Składniki na sos majonezowo – musztardowy 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy np. dijon Przepis na sos majonezowo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z jasnych warzyw 127

gęsta dolewam bulionu lub wody. Gdy zupa jest gotowa wlewam śmietankę, mieszam. Zupę krem podaję z grzankami, kawałkami suszonych owoców, tym razem z morwą białą i/lub drobno posiekaną natką. Można posypać tartym serem, wtedy wybieram grana padano lub parmezan. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka Tortellini 147

wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 opakowanie makaronu Tortellini (nadzienie wg uznania) 20 dag wędliny drobiowej w kawałku 20 dag sera żółtego w kawałku) 1/2 puszki ananasów puszka kukurydzy 2 pory 1 biała cebula 1 małe jabłko 1 mały słoik selera majonez (śmietana) sól, pieprz, vegeta Przygotowanie: Makaron Tortellini należy gotować wg wskazówek na opakowaniu. Wędlinę

Za drzwiami kuchni
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 116

ugotują się według Twoich preferencji). Gotową szakszukę posyp listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem.  ➤ Rada: Zamiast ciecierzycy możesz użyć białej fasoli. Szakszuka będzie świetnie smakować posypana pokruszonym serem feta.  Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Hot dogi z kremowym serkiem, chrupiącym boczkiem i jalapeno 182

wychodzi 8 hot dogów. Ostrość papryczek jalapeno bywa różna, dlatego należy ich ilość dostosować do własnych upodobań. Do przepisu należy użyć łatwo topilwego gatunku żółtego sera np. gouda, edam, ementaler, cheddar (czerwony i biały). Źródło przepisu: Real Housemoms . Hot dogi podaj  z domowego wypieku bułką do hot dogów ! Domowe bułki do hot dogów

Gospodyni Miejska
Tarta ziemniaczana z łososiem 135

Nadzienie z ziemniaków 300 g ugotowanych ziemniaków w mundurkach 1 cebula 4 jajka 200 g creme fraiche 100 ml śmietanki lub mleka 200 g ostrego sera, cheddar ½ łyżeczki soli lub wedle smaku szczypta białego i czarnego pieprzu do smaku Do dekoracji 200 g wędzonego łososia 1 pęczek szczypiorku zielenina do posypania Ziemniaki ugotuj w mundurkach lub wykorzystaj resztki ziemniaków. Ziemniaki

codojedzenia
Sernik Bounty (bezglutenowy) 203

łyżki mąki kokosowej 4 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania 1 gorzka czekolada tortownica o śred. 28 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy twaróg, ricottę i białą część mleczka kokosowego. Miksujemy do połączenia się serów. Następnie dodajemy jajka i cukier puder i miksujemy ponownie. Na koniec dodajemy mąkę i 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy delikatnie łyżką. Tortownicę wykładamy papierem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Risotto z kurkami 140

bardziej apetycznie. Składniki na 2 porcje: 200 g oczyszczonych kurek 100 g ryżu arborio 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 szkl. gorącego bulionu 50 ml białego wina 3 łyżki masła 3 łyżki startego sera Grana Padano lub Parmezanu sól, pieprz natka pietruszki oliwa Szalotkę i czosnek drobno posiekać. W głębokim garnku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z łyżką

wyzwania kuchenne
Żurawinowy sos do mięs z jabłkami i orzechami 124

orzechów włoskich autorstwa Hanny Szymanderskiej. Przepis aktualny jeszcze przez całą zimę. Leśna żurawina już się skończyła, ale ciągle można upolować świeżą hodowlaną. Znakomity dodatek do białych mięs i pieczonego drobiu, dla wegerarian do serów i warzywnych pasztetów. Składniki: 3 szklanki żurawiny - około 400 g 2 jabłka ( u mnie szara reneta) 60 g orzechów włoskich   200 g   miodu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hiszpańska tortilla ziemniaczana 419

pyszne i sycące danie na jesienne dni. Spróbujcie sami! Składniki (na patelnię o średnicy 20 cm, porcja dla 2 osób) 4 duże ziemniaki 1 biała cebula 4 jajka łyżka świeżo startego twardego sera (grana padano, parmezan) sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie (ok 20-25 minut). Odcedzić i zostawić

Kulinarne Inspiracje
Nadziewane pomidory na dwa sposoby 107

Sposób pierwszy Składniki: -2 pomidory -2 duże plastry szynki białej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka

Kulinarne przemyslenia
Pierogi z farszem pizza 537

łyżki oregano do smaku sól do smaku Składniki na farsz: filet z kurczaka podwójny 1 szt Pieczarki 1/2 kg Kukurydza konserwowa 1/2 puszki Cebula biała Papryka czerwona 1 szt Ketchup 1 łyżka Ser żółty 20 dag przyprawa do pizzy Jajo kurze 1 szt. Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży: 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić

Tradycyjna Kuchnia
Schabowe na bogato. 148

widokiem. SKŁADNIKI: 5-6 ubitych kotletów drobiowych(można użyć wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta mąka masło klarowane przyprawa do wieprzowiny przyprawa włoska lub inne wg. upodobań WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 156

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania