ser biały - 9461 przepisów (strona:345/631)

Zupa cebulowa z serowymi tostami 167

minimalizmu składników zupa smakuje wybornie, spróbuj jeszcze dziś! :) * bulion wołowy- 1,2 litra (ew. drobiowy, warzywny) * cebula- 600 g * białe wino- 160 ml * masło klarowane- 30 g * sól, pieprz do smaku * natka pietruszki- do posypania * chleb/bagietka- dodatkowo * tarty, żółty ser- dodatkowo Cebulę obrać i pokroić w piórka. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić cebulę i dusić ją na bardzo małym(...)rumiana (około 45 minut). Po tym czasie wlać białe wino i smażyć, aż odparuje. Wlać bulion i całość gotować przez około 10 minut. Doprawić solą oraz pieprzem. Wariant 1- tradycyjny: Pokrojony chleb/bagietkę zapiec chwilę w piekarniku. Porcję zupy przelać do żaroodpornych miseczek, ułożyć podpieczony chleb, nań wyłożyć porcję startego sera i wstawić do nagrzanego na 180 stopni (termoobieg) piekarnika

Kraina Miodem Płynąca
Kuchnia meksykańska w pigułce 125

dodatki, jak fasola oraz papryka. Po jakie przysmaki warto sięgać? Meksyk stawia na tortille, zarówno te nadziewane, jak i te, które zapieka się z serem. Cenionym przysmakiem w tym kraju jest też zupa z białej kukurydzy z warzywami i wieprzowiną oraz gotowany kurczak, przyprawiony ostrym sosem czekoladowym. Ciekawie prezentują się tez przepisy na takie dania, jak zupa aztecka, która powstaje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z selera korzeniowego 119

Znakomita sałatka dla wielbicieli selera. Bardzo zdrowa, prosta i zaskakująca smakiem. Doskonała jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa czy serów. Sprawdzi się też również jako surówka obiadowa, zwłaszcza do białych mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 1 średniej wielkości seler korzeniowy surowy - 2 jabłka - 1 gruszka - garść rodzynek - 1 łyżka soku z cytryny lub limonki - 1/2 łyżeczki miodu  - 1 łyżka

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto galaretkowo- truskawkowe lowcarb 197

Erytrytol sproszkowany – 72g Gorąca woda- 750ml Wypełnienie Śmietana 36%- 240g Gorąca woda- 130ml Erytrytol sproszkowany – 100g Żelatyna- 30g Ekstrakt waniliowy- 10g Białko biała czekolada- 30g (opcjonalnie) Góra Truskawki- 300g Śmietana 36%- 150ml Ser mascarpone- 100g Erytrytol sproszkowany- 40g Żelatyna- 10g Dekoracja Czekolada bez cukru- 20g Truskawki- 9 sztuk Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie- 250ml na jedno opakowanie

serzmiesem
BEZGLUTENOWE WRAPY Z TAPIOKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / produkt, który dla mnie jest HITEM! 148

produkt całkowicie bezglutenowy! Nie zawiera żadnych składników genetyczne modyfikowanych. SKŁADNIKI: Ilość produktów zależy od ilości przygotowywanych placków. * Tapioka nawodniona KOALA – KLIK! * cebula biała i czerwona * pomidory * kukurydza * fasola * czosnek * filet z kurczaka * ser żółty cheddar * chili czerwona i zielona * sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem przypraw, a następnie

Ostra na Słodko
Dania z makaronem - 20 najlepszych przepisów 140

dalej >> 13) Makaron z szynką i serem Bardzo proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników i makaronem w roli głównej. Gotowe w 15 minut! Makaron typu kolanka z kawałkami szynki i kremowym sosem serowym, który oblepia każdy kawałek makaronu. Sos serowy przygotowany został na mleku z dwoma rodzajami sera - mozzarellą oraz cheddarem. Danie dość kaloryczne, ale przepyszne! Czytaj(...)aromatyczne kurki. Czytaj dalej >> 19) Kurczak w sosie gorgonzola Kremowy sos serowy we włoskim stylu, o intensywnym smaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Sos zyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Czytaj dalej >> 20) Muszle makaronowe z pastą z czerwonej fasoli

Kuchnia MagdaLeny
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 132

serem 8. Pełnoziarniste grzanki z wędzoną rybą 1. Idealne mini wrap’y na imprezę 2. Rewelacyjna przekąska – a’la tacos (również w wersji wegańskiej) 3. Zapiekane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z koperkiem i natką pietruszki 4. Domowe masło czosnkowe z ziołami 5. Chrupki z ciecierzycy – pieczona ciecierzyca 6. Ser – dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 7. Przekąska z białej rzodkwi

Be Fit Be Strong
Stek w śmietankowym sosie z grzybami / Creamy steak with mushrooms 212

Są takie dni, w których ostatnie na co mam ochotę to stanie przy garach. Jednak coś ciepłego na ząb miło byłoby wciągnąć więc przygotowuję zazwyczaj coś

karmelowy
Placuszki drobiowe 178

drobiowych, polecam :) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Danka pichci ") ok. 600 g mięsa z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 białej części średniego pora pęczek szczypiorku 70 g startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy    Mięso umyć, osuszyć i posiekać w drobną kostkę. Wrzucić

Simply Food
Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami / Meat, zucchini and potato bake 209

bulionu drobiowego zioła prowansalskie, tymianek, bazylia, oregano szczypta cukru 100 g startej mozzarelli lub sera żółtego sól, pieprz do smaku Składniki na sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 ¼ szklanki zimnego mleka 1-2 łyżeczki soku z cytryny mielona gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w całości przez 10 minut, na półtwardo, po czym odcedź(...)dolewaj powoli mleko, i gotuj cały czas mieszając, najlepiej rózgą, aż całość zgęstnieje do konsystencji sosu. Na koniec dopraw do smaku solą, białym pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Gotowy sos wylej na zapiekankę i posyp serem. Włóż zapiekankę z mięsem, cukinią i ziemniakami do nagrzanego do 180oC piekarnika i piecz przez 30 minut, lub do ładnego zarumienienia

karmelowy
Zupy kremy - zestawienie najlepszych 207

ziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii Zupa jarzynowa z chrupiącym boczkiem Zupa z fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto kokosowe Rafaello I 723

proszku do pieczenia 1 łyżka octu 10% 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii 150 g białej czekolady 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo

Smaki Na Talerzu
RISOTTO Z POMIDORAMI I TUŃCZYKIEM 213

gotować około 20  min. Pod koniec gotowania dodać zawartość miseczki, czyli pomidory z tuńczykiem i czosnkiem.  Na sam koniec dodać masło, starty ser, zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać. Jeść, najlepiej w towarzystwie białego wina

pieprzny smaczek
Schabowe z soczewicą i porem 154

którego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu. 4 plastry schabu 1 por biała część 1 marchewka 1 szklanka ugotowanej soczewicy 4 plastry sera żółtego wędzonego sól, pieprz kolorowy masło klarowane 2 łyżeczki musztardy Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę

wesoła kuchnia
Pizza z kurczakiem, pikantnym coleslawem i sosem bbq 255

marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; Pół pęczka świeżej kolendry; 1/4 szklanki mleka (u mnie 2%); 1/4 szklanki majonezu; 1/2 łyżeczki octu spirytusowego; 2 łyżeczki białego cukru; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; Sól.  DODATKOWO: 4 kulki sera mozzarella (o łącznej wadze 400 g); Oliwa z oliwek do wysmarowania papieru do pieczenia i skropienia pizzy; Sól do oprószenia pizzy; Papier do pieczenia

Gospodyni Miejska
Zapiekanka ziemniaczana z kapustą 205

Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1/2 małej główki białej kapusty 20 dkg wędliny 1 cebula 15 dkg żółtego sera 3/4 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 3/4 szklanki ugotowanego mrożonego bobu sól, pieprz … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z kapustą

czarrna od kuchni
Imprezowe grzanki 157

zrobiłam z żółtka jaja. Proponuję sylwester pod palmami. Przy okazji chciałabym życzyć wszystkim dużo radości, zdrowia w nowym 2018 roku i szampańskiej zabawy do białego rana. 6 kromek chleba pszennego Olej bazyliowy 3 plastry sera żółtego 3 plastry szynki 3 jajka 3 pomidory koktajlowe 5 oliwek czarnych 2 parówki cienkie natka pietruszki, bazylia świeża papryka wędzona majonez bazyliowy: 1 żółtko

wesoła kuchnia
Duch wigilijnych gołąbków ujarzmiony 187

mokrej ściery nie znoszę od dzieciństwa. Nie wykluczam, że kiedyś jeszcze ją polubię, bo podobnie działały na mnie kolendra czy żółty ser (tak, żółty ser ogólnie, bez względu na rodzaj), ale w przepisie użyłam białej, niepalonej kaszy gryczanej. Na wszelki wypadek. Same gołąbki to była jedna ze specjalności mojej babci. Robiła je z mięsem i ryżem, a podawała pysznym sosem

les mirabelles
Tagliatelle w sosie ze świeżych pomidorów z krewetkami 192

koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki chilli natka pietruszki łyżka masła łyżka oliwy z oliwek 1/2 szkl śmietanki 30% (temperatura pokojowa) 1/2 szkl białego półwytrawnego wina sól pieprz makaron brązowy tagliatelle garść startego sera typu parmezan Wykonanie: Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Makaron ugotować al'dente. Pomidory wraz z koncentratem i połową natki pietruszki zmiksować za pomocą blendera

Trufelkowo
Sałatka z tortellini 462

SKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, dodać majonez

KUCHNIA POLSKA
Zapiekana papryka z brokułami i risotto 147

Aromatyczny pomysł na bezmięsna przystawkę. Składniki 4 kolorowe papryki 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 2 łyżki oleju 50 ml białego wytrawnego wina 600 ml bulionu warzywnego 100 g startego sera cheddar 1 mały brokuł oliwa z oliwek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu szklimy lekko cebulę, dodajemy ryż i chwilę razem

R'n'G Kitchen
MAKARON Z WĘDZONĄ MAKRELĄ 277

widelca na kawałki i dorzucić na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Gdy makaron będzie miękki wymieszać ze składnikami z patelni. Na górę dołożyć potarty ser i pietruszkę. Danie dobrze smakuje w parze z lampką białego wina

kuchniabellissima.wordpress.com
Sernik kokosowy 164

twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę

talerz przyjemności
Francuskie ślimaki z cukinią 250

Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 35 min Ingredients 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 małe, młode cukinie 150 g sera cheddar 2 łyżki czarnego sezamu oliwa z oliwek pieprz biały sól morska Instructions Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie, długie plastry. Delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek. Świetnie sprawdzi się tu oliwa w spray

Wędrówki po kuchni
Moldawskie placki leniwe 581

ilość cebuli. Chrupiące, troszkę bułkowate ale jednak placki... naprawdę intrygują! Mordawskie placki leniwe 150 ml kefiru 50 ml oleju + 1/4 łyżki po 1/4 łyżeczki białego octu winnego i soli 1/4 łyżki cukru 200 g sera feta, pokruszonego 1 cebulka dymka (ze szczypiorem) 1/2 posiekanego pęczka koperku 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody W dużej misce mieszamy kefir, 1/4 łyżki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik na orzechowym spodzie 135

Serniczku, serniczku nie chodź tak za mną. Uspokój się, bo cię zjem! Hum..za późno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka ciastek typu digestive masło Masa serowa: ser twarogowy 4 jajka duże opakowanie cukru wanilinowego opakowanie budyniu waniliowego Polewa: czekolada mleczna orzechy włoskie mielone kakao Przygotowanie: Spód małej tortownicy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem

Karczma Honorietty