minimalizmu składników zupa smakuje wybornie, spróbuj jeszcze dziś! :) * bulion wołowy- 1,2 litra (ew. drobiowy, warzywny) * cebula- 600 g * białe wino- 160 ml * masło klarowane- 30 g * sól, pieprz do smaku * natka pietruszki- do posypania * chleb/bagietka- dodatkowo * tarty, żółty ser- dodatkowo Cebulę obrać i pokroić w piórka. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić cebulę i dusić ją na bardzo małym(...)rumiana (około 45 minut). Po tym czasie wlać białe wino i smażyć, aż odparuje. Wlać bulion i całość gotować przez około 10 minut. Doprawić solą oraz pieprzem. Wariant 1- tradycyjny: Pokrojony chleb/bagietkę zapiec chwilę w piekarniku. Porcję zupy przelać do żaroodpornych miseczek, ułożyć podpieczony chleb, nań wyłożyć porcję startego sera i wstawić do nagrzanego na 180 stopni (termoobieg) piekarnika
Kraina Miodem Płynącadodatki, jak fasola oraz papryka. Po jakie przysmaki warto sięgać? Meksyk stawia na tortille, zarówno te nadziewane, jak i te, które zapieka się z serem. Cenionym przysmakiem w tym kraju jest też zupa z białej kukurydzy z warzywami i wieprzowiną oraz gotowany kurczak, przyprawiony ostrym sosem czekoladowym. Ciekawie prezentują się tez przepisy na takie dania, jak zupa aztecka, która powstaje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Znakomita sałatka dla wielbicieli selera. Bardzo zdrowa, prosta i zaskakująca smakiem. Doskonała jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa czy serów. Sprawdzi się też również jako surówka obiadowa, zwłaszcza do białych mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 1 średniej wielkości seler korzeniowy surowy - 2 jabłka - 1 gruszka - garść rodzynek - 1 łyżka soku z cytryny lub limonki - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżka
Kuchnia z widokiem na ogródErytrytol sproszkowany – 72g Gorąca woda- 750ml Wypełnienie Śmietana 36%- 240g Gorąca woda- 130ml Erytrytol sproszkowany – 100g Żelatyna- 30g Ekstrakt waniliowy- 10g Białko biała czekolada- 30g (opcjonalnie) Góra Truskawki- 300g Śmietana 36%- 150ml Ser mascarpone- 100g Erytrytol sproszkowany- 40g Żelatyna- 10g Dekoracja Czekolada bez cukru- 20g Truskawki- 9 sztuk Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie- 250ml na jedno opakowanie
serzmiesemprodukt całkowicie bezglutenowy! Nie zawiera żadnych składników genetyczne modyfikowanych. SKŁADNIKI: Ilość produktów zależy od ilości przygotowywanych placków. * Tapioka nawodniona KOALA – KLIK! * cebula biała i czerwona * pomidory * kukurydza * fasola * czosnek * filet z kurczaka * ser żółty cheddar * chili czerwona i zielona * sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem przypraw, a następnie
Ostra na Słodkodalej >> 13) Makaron z szynką i serem Bardzo proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników i makaronem w roli głównej. Gotowe w 15 minut! Makaron typu kolanka z kawałkami szynki i kremowym sosem serowym, który oblepia każdy kawałek makaronu. Sos serowy przygotowany został na mleku z dwoma rodzajami sera - mozzarellą oraz cheddarem. Danie dość kaloryczne, ale przepyszne! Czytaj(...)aromatyczne kurki. Czytaj dalej >> 19) Kurczak w sosie gorgonzola Kremowy sos serowy we włoskim stylu, o intensywnym smaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Sos zyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Czytaj dalej >> 20) Muszle makaronowe z pastą z czerwonej fasoli
Kuchnia MagdaLenyserem 8. Pełnoziarniste grzanki z wędzoną rybą 1. Idealne mini wrap’y na imprezę 2. Rewelacyjna przekąska – a’la tacos (również w wersji wegańskiej) 3. Zapiekane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z koperkiem i natką pietruszki 4. Domowe masło czosnkowe z ziołami 5. Chrupki z ciecierzycy – pieczona ciecierzyca 6. Ser – dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 7. Przekąska z białej rzodkwi
Be Fit Be StrongSą takie dni, w których ostatnie na co mam ochotę to stanie przy garach. Jednak coś ciepłego na ząb miło byłoby wciągnąć więc przygotowuję zazwyczaj coś
karmelowydrobiowych, polecam :) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Danka pichci ") ok. 600 g mięsa z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 białej części średniego pora pęczek szczypiorku 70 g startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy Mięso umyć, osuszyć i posiekać w drobną kostkę. Wrzucić
Simply Foodbulionu drobiowego zioła prowansalskie, tymianek, bazylia, oregano szczypta cukru 100 g startej mozzarelli lub sera żółtego sól, pieprz do smaku Składniki na sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 ¼ szklanki zimnego mleka 1-2 łyżeczki soku z cytryny mielona gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w całości przez 10 minut, na półtwardo, po czym odcedź(...)dolewaj powoli mleko, i gotuj cały czas mieszając, najlepiej rózgą, aż całość zgęstnieje do konsystencji sosu. Na koniec dopraw do smaku solą, białym pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Gotowy sos wylej na zapiekankę i posyp serem. Włóż zapiekankę z mięsem, cukinią i ziemniakami do nagrzanego do 180oC piekarnika i piecz przez 30 minut, lub do ładnego zarumienienia
karmelowyziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii Zupa jarzynowa z chrupiącym boczkiem Zupa z fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera
Codzienna kuchnia niecodziennaproszku do pieczenia 1 łyżka octu 10% 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii 150 g białej czekolady 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo
Smaki Na Talerzugotować około 20 min. Pod koniec gotowania dodać zawartość miseczki, czyli pomidory z tuńczykiem i czosnkiem. Na sam koniec dodać masło, starty ser, zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać. Jeść, najlepiej w towarzystwie białego wina
pieprzny smaczekktórego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu. 4 plastry schabu 1 por biała część 1 marchewka 1 szklanka ugotowanej soczewicy 4 plastry sera żółtego wędzonego sól, pieprz kolorowy masło klarowane 2 łyżeczki musztardy Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę
wesoła kuchniamarynowanych papryczek jalapeno w plastrach; Pół pęczka świeżej kolendry; 1/4 szklanki mleka (u mnie 2%); 1/4 szklanki majonezu; 1/2 łyżeczki octu spirytusowego; 2 łyżeczki białego cukru; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; Sól. DODATKOWO: 4 kulki sera mozzarella (o łącznej wadze 400 g); Oliwa z oliwek do wysmarowania papieru do pieczenia i skropienia pizzy; Sól do oprószenia pizzy; Papier do pieczenia
Gospodyni MiejskaSkładniki: 1/2 kg ziemniaków 1/2 małej główki białej kapusty 20 dkg wędliny 1 cebula 15 dkg żółtego sera 3/4 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 3/4 szklanki ugotowanego mrożonego bobu sól, pieprz … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z kapustą
czarrna od kuchnizrobiłam z żółtka jaja. Proponuję sylwester pod palmami. Przy okazji chciałabym życzyć wszystkim dużo radości, zdrowia w nowym 2018 roku i szampańskiej zabawy do białego rana. 6 kromek chleba pszennego Olej bazyliowy 3 plastry sera żółtego 3 plastry szynki 3 jajka 3 pomidory koktajlowe 5 oliwek czarnych 2 parówki cienkie natka pietruszki, bazylia świeża papryka wędzona majonez bazyliowy: 1 żółtko
wesoła kuchniamokrej ściery nie znoszę od dzieciństwa. Nie wykluczam, że kiedyś jeszcze ją polubię, bo podobnie działały na mnie kolendra czy żółty ser (tak, żółty ser ogólnie, bez względu na rodzaj), ale w przepisie użyłam białej, niepalonej kaszy gryczanej. Na wszelki wypadek. Same gołąbki to była jedna ze specjalności mojej babci. Robiła je z mięsem i ryżem, a podawała pysznym sosem
les mirabelleskoncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki chilli natka pietruszki łyżka masła łyżka oliwy z oliwek 1/2 szkl śmietanki 30% (temperatura pokojowa) 1/2 szkl białego półwytrawnego wina sól pieprz makaron brązowy tagliatelle garść startego sera typu parmezan Wykonanie: Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Makaron ugotować al'dente. Pomidory wraz z koncentratem i połową natki pietruszki zmiksować za pomocą blendera
TrufelkowoSKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, dodać majonez
KUCHNIA POLSKAAromatyczny pomysł na bezmięsna przystawkę. Składniki 4 kolorowe papryki 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 2 łyżki oleju 50 ml białego wytrawnego wina 600 ml bulionu warzywnego 100 g startego sera cheddar 1 mały brokuł oliwa z oliwek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu szklimy lekko cebulę, dodajemy ryż i chwilę razem
R'n'G Kitchenwidelca na kawałki i dorzucić na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Gdy makaron będzie miękki wymieszać ze składnikami z patelni. Na górę dołożyć potarty ser i pietruszkę. Danie dobrze smakuje w parze z lampką białego wina
kuchniabellissima.wordpress.comtwarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę
talerz przyjemnościCzas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 35 min Ingredients 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 małe, młode cukinie 150 g sera cheddar 2 łyżki czarnego sezamu oliwa z oliwek pieprz biały sól morska Instructions Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie, długie plastry. Delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek. Świetnie sprawdzi się tu oliwa w spray
Wędrówki po kuchniilość cebuli. Chrupiące, troszkę bułkowate ale jednak placki... naprawdę intrygują! Mordawskie placki leniwe 150 ml kefiru 50 ml oleju + 1/4 łyżki po 1/4 łyżeczki białego octu winnego i soli 1/4 łyżki cukru 200 g sera feta, pokruszonego 1 cebulka dymka (ze szczypiorem) 1/2 posiekanego pęczka koperku 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody W dużej misce mieszamy kefir, 1/4 łyżki
Dzieje kuchennej WiewiórySerniczku, serniczku nie chodź tak za mną. Uspokój się, bo cię zjem! Hum..za późno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka ciastek typu digestive masło Masa serowa: ser twarogowy 4 jajka duże opakowanie cukru wanilinowego opakowanie budyniu waniliowego Polewa: czekolada mleczna orzechy włoskie mielone kakao Przygotowanie: Spód małej tortownicy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem
Karczma Honorietty