pochodzi stąd: KLIK2 filety z kurczaka200g pieczarekpor (biała część)1/2 kostki rosołowej1 szklanka gorącej wody100g startego żółtego seraprzyprawa do kurczakaolej1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 2. Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej
Szefowa kuchnikiedyś na kolację, oczywiście wcześniej zrobiłam te zdjęcia :) A drugą identyczną porcję spakowałam do pojemniczka i zabrałam na drugi dzień do pracy. Cały ser miał piękny amarantowy kolor! Wyglądało to chyba jeszcze lepiej niż z białym serkiem. I jeszcze jedna rzecz. Można je podać tak jak na załączonym obrazku, ale można również rozłożyć rukolę (czy inne endywie, szpinaki i roszponki
bistro mamaziemniaków 0,5 kg mielonego mięsa z łopatki 1 puszka pomidorów krojonych 100 gram boczku wędzonego 1 duża cebula 100 gram startego sera żółtego 0,5 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy biały pieprz, gałka muszkatołowa mieszanka ziołowa sól, świeżo zmielony pieprz czarny Wykonanie: Ziemniaki obieramy kroimy w talarki, gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Na patelni(...)wykładamy połowę obgotowanych ziemniaków, posypujemy białym pieprzem, mieszanką ziołową oraz gałką muszkatołową, na ziemniaki kładziemy obrana oraz pokrojoną w talarki cebulę, na to kładziemy pokrojoną w paski paprykę przykrywamy mięsem z sosem pomidorowym. Przykrywamy pozostałymi ziemniakami posypujemy mieszanką ziołową oraz sola i pieprzem zmielonym czarnym. Na koniec przykrywamy wszystko startym serem żółtym. Przykrywały pokrywą żaroodporną wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy
kgwjanczewobarku i myślą co by tu z nią zrobić Składniki na ciasteczkowy spód: 300g herbatników łyżka kakao 100g masła Składniki na masę serową: 800g sera twarogowego (może być z wiaderka - uwaga bez masła lub zwykły biały 2-3x zmielony) 300g chałwy np. waniliowej lub sezamowej 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)nich kakao i masło. Chwilę miksujemy i wykładamy na spód blaszki (kwadrat 24x24 lub 25x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Masę mocno dociskamy do blaszki, by była zwarta. Wykonanie masy: Ser, chałwę, mąkę ziemniaczaną, cukier i ekstrakt miksujemy. Gdy masa stanie się jednolita dodajemy do niej po jednym jajku. Po dodaniu każdego jajka przez chwilę miksujemy (nie za długo). Masę serową
Mania Wypiekaniaobiados. Kto nie ma jeszcze pomysłu może skorzysta z tego? Moi domownicy zachwalali:) Karkóweczka pod kołderką z pieczarek, cebuli i sera. Brzmi zachęcająco? Następnym razem dodam jeszcze nieco startego sera na wierzch, mniam :) Ja swoje mięsko podałam w towarzystwie ziemniaczków i buraczków ale możecie dodatki zastąpić tymi według własnych upodobań smakowych :) Przepis znalazłam na tym blogu ( klik ) i zgodnie(...)karkówki bez kości ( u mnie wyszło 10 mniejszych kawałków) 500 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 4 cebule (dałam dwie czerwone i dwie białe) przyprawa do karkówki* sól, pieprz, majeranek. słodka papryka olej żółty ser (opcjonalnie) * nie miałam, użyłam przyprawy do grilla, która także świetnie się sprawdziła - jak się nie ma tego co się potrzebuje to się kombinuje
My simple kitchentradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem z boczniaków i czerwonej cebuli? Brzmi świetnie, prawda? Trochę zaszalałam, ale wyszło świetnie. Zamiast białej kapusty użyłam kapusty czerwonej, a moje gołąbki zyskały oryginalną fioletową barwę i intrygujący wygląd. Farsz powstał dość spontanicznie – użyłam(...)liści uważając, żeby się nie porwały. Resztę kapusty odłożyć, wykorzystać do innej potrawy np. sałatki z czerwonej kapusty. Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i wymieszać z pokruszonym serem feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić liście kapusty i zawinąć z nich gołąbki. Umieścić w pojemniku parowara i gotować na parze około 15 minut. W tym czasie przygotować
DietologPyszny pomysł na szybką i smakowitą przekąskę. Składniki 4 bułki ciabatty (do pieczenia) 4 figi 300 g koziego sera (roladka) ogórek zielony sałata lodowa Sos: 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego (białego) 1 łyżka musztardy Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki kroimy na pół. Figi, ogórki
R'n'G KitchenBardzo smaczna i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim z porem i wędzonym łososiem, jej łagodny smak zaostrza ser blue i gałka muszkatołowa. Fajna propozycja na ciepłą kolację . Łosoś i por to idealne połączenie. Smaki doskonale się równoważą. Nie ma opcji aby nie smakowało. Polecam! Forma do tarty 24-26 cm Składniki: 1 rulon świeżego(...)zimno łososia 1 por 1 łyżka masła klarowanego 2 duże jajka ½ szklanki śmietany 18% ½ szklanki naturalnego jogurtu 50 g startego sera cheddar 30 g sera pleśniowego blue Duża szczypta gałki muszkatołowej Sól himalajska do smaku Biały lub czarny pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Nadzienie: Umyty i oczyszczony por w całości pokroić razem z zieloną
Wanilia i Kardamonprowansalskimi i lubczykiem. Dzięki wkładce serowo warzywnej są niezwykle syte. 2 podwójne filety z piersi kurczaka Sól czosnkowa Biały pieprz Oregano Liść lubczyku Zioła prowansalskie 2 jajka Bułka tarta do panierowania 10 pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera Olej do smażenia Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Z każdej strony(...)czosnkową i białym pieprzem. Z jednej strony obsypujemy oregano, ziołami prowansalskimi i liściem lubczyku. Każdy plaster mięsa maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz paprykę w kosteczkę. Mieszamy ze sobą i przesmażamy do miękkości na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Ser ścieramy
VioletoweKucharzenieszynki 5 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg serka topionego śmietankowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka musztardy 1 garść natki pietruszki połowa białej łodygi pora sól pieprz Przygotowanie: Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, poukładać po całości plasterki żółtego sera, tak aby na siebie lekko zachodziły. Posypać startym żółtym serem i umieścić w ciepłym piekarniku przez 2 minuty. Gotowy żółty ser pozostawić
Smaczne Potrawypieczonymi buraczkami. Składniki 12 małych buraków 750 g śliwek węgierek 1 łyżeczka cukru 1 czerwona cebula 250 g świeżego szpinaku pół szklanki białego octu winnego pół szklanki oleju 1/4 szklanki oliwy sól pieprz 250 g miękkiego koziego sera Przygotowanie Sos : ocet wymieszałem z cukrem i powoli, ciągle mieszając, dodawałem olej i oliwę. Doprawiłem solą i pieprzem. Szpinak umyłem
R'n'G KitchenJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchniacukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia(...)kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka
Moja smaczna kuchniapatyczek – po przekrojeniu mięska na pół, można się go bezproblemowo pozbyć. Polecam bardzo. 2-3 duże pojedyncze piersi kurczaka kawałek boczku kilka malutkich, białych pieczarek 1-2 małe korniszony mała cebulka kawałek żółtego sera kawałek papryki kawałek kabanosa 2-3 jajka sól, pieprz bułka tarta Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy
Smaki Na Talerzułatwe w przygotowaniu. Farsz można nałożyć również na chleb tostowy i zapiec. Polecam SKŁADNIKI : 600 g pieczarek 200 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 cebula 250 g szynki konserwowej lub innej por - biała część 100 g 2 duże bagietki 3 łyżki majonezu sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku PRZYGOTOWANIE : Pieczarki i cebulę ścieramy na tarce
Kulinarne Fantazje MarioliPysznie smakują ze świeżym pieczywem. Do ich przygotowania użyłam ziół i przypraw, które otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam:) Składniki: 6 jajek 10 dag sera żółtego 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól do smaku biały pieprz mielony do smaku świeża natka pietruszki do dekoracji Wykonanie: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy
Izabelawkuchni