ser biały - 9461 przepisów (strona:347/631)

Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą - przepis 220

litra wody przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz oliwa 1 cebula pół opakowania szpinaku 1 szklanka ryżu Arborio 150 mli białego wytrawnego wina pół słoika suszonych pomidorów 250 g sera mozzarella parmezan bazylia do dekoracji Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą Przygotowanie: Warzywa na bulion dokładnie myjemy, obieramy i przekrawamy na połowę. Wrzucamy do garnka i wlewamy

Pyza i Surówka
Tarta z makaronem i szparagami na cieście francuskim 178

smaku mieszamy. Gotowe nadzienie wykładamy na ciasto francuskie. Jajka wbijamy do miski, miksujemy mikserem w trakcie dodajemy śmietanę oraz starty na tarce jarzynowej żółty ser, doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową oraz białym pieprzem wylewamy na nadzienie, wstawiamy zapiekankę do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy około 40 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem, podajemy na gorąco

Wanilia i Kardamon
Papryka nadziewana pomidorowym sosem z fasolą, cukinią i serem 100

duże, czerwone papryki przekrojone na pół i pozbawione gniazd nasiennych 400 gram pomidorów z puszki 1/2 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 puszki białej fasolki 1 mała cukinia sól, pieprz 1/2 opakowanie sera Arla Apetina bazylia i oregano świeża bazylia do dekoracji Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki umieszczamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na 10 minut skórą

Mango Papaja
Marynowane bakłażany z papryką 223

smakowało tak bardzo, jak te marynowane bakłażany z marynowaną papryką. Jest to bardzo smaczna przekąska w stylu włoskim, którą można podawać z serami i oliwkami. Można się nią zajadać z dodatkiem białego pieczywa albo wykorzystać, jako składnik sałatek. Na początku do tego dania wykorzystywałam samego bakłażana, ale później stwierdziłam, że papryka grillowana też idealnie tutaj pasuje. Jeśli jeszcze nie kochacie

UgotujmyTo.pl
Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym 136

Zamek Moszna gdy kwitną azalie :D tzn. teraz w maju/czerwcu Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym z pieczonymi ziemniakami SKŁADNIKI: 5 kotletów wieprzowych pęczek białych szparagów kilka młodych ziemniaków śmietana 18% serek topiony ser żółty sól, pieprz, pietruszka, cukier, czerwona papryka chilli Szparagi i ziemniaki obrać i podgotować na parze, dodając sól i pół łyżeczki cukru. Następnie umyć mięso

MarciochaKucharzy
Sałatka ryżowa z szynką i ananasem 320

świetną sałatkę ryżową. Może komuś spodoba się ta kombinacja smaków i skusi się na porcyjkę ?  Ryżowa sałatka z szynką i ananasem SKŁADNIKI: 100 g białego ryżu 250 g szynki konserwowej 150 g żółtego sera 5 plastrów ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu sól pieprz natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE:  Ryż gotujemy na sypko w lekko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka krabowa i mini kanapeczki 163

przekrojonego na ćwiartki pomidorka i liść bazylii.  I gotowe!  Prawda że prosta genialna przekąska , a jak szybko znika:))  A jak nie lubicie serów pleśniowych to zawsze możecie zastąpić je pasztetem, serkiem białym z dodatkiem ziół lub jakąkolwiek pastą:)  Buziaki  Kasia

Cukier&Puder
Czarny makaron z białym sosem 159

makaron. Niestety nigdzie nie mogłam taki dostać. Ale w końcu doczekałam się gotowego makaronu w lidlu :) A jak czarny makaron, no to sos musi być biały. Zrobiłam na bazie śmietanki i mojego ulubionego włoskiego sera. Składniki na 3 porcje:1 opakowanie czarnego makaronu barwionego sepią200 g sera gorgonzola (najlepiej bez skórki)125 ml śmietanki kremówki (u mnie śmietanka

Bon Appetit Małgorzaty
Gryczane naleśniki zapiekane z białą kaszą i grzybami pod serową kołderką 146

szklanka– proszek do pieczenia – 1 szczypta– sól – 1 szczypta– olej – 50 mlFarsz:- kasza gryczana biała – 1 woreczek– pieczarki – 150 g– cebula – 1 szt– ser gorgonzola – 50 g– sól – do smaku– pieprz kolorowy ( Kamis ) – do smaku– ser żółty do posypania

Ostra na Słodko
Sernik z musem mandarynkowym 162

margaryny -15 dkg.cukru -2 jajka -40 dkg. mąki -2 łyżeczki proszku do piecz. -3 łyżki gęstej śmietany -2 łyżki kakao 2/ masa serowa: -75 dkg. sera śmietankowego -3/4 szklanki cukru -4 jajka -2 białe budynie -1 cukier waniliowy 3/mus z nektarynek; -koszyczek nektarynek -3/4 l.wody -0.5 szklanki cukru -2 galaretki pomarańczowe(ja dałam cytrynowe Sposób przygotowania 1. Margarynę

Sama słodycz i szczypta chili
Sylwestrowe przekąski - Tapas. 440

miseczki  zapełniają się cieniutkimi plasterkami szynki  serrano, salami czy chorizo ( cienkie kiełbasy wieprzowe mocno przyprawione papryką i jałowcem ) różnie doprawione oliwkami, żółtym serem w kostkach, papryką pokrojoną w paseczki i kromkami białego pieczywa. Różnorodność tapas jest nieograniczona. Może to być pomidor doprawiony cebulką i czosnkiem, posypany natką pietruszki  i skropiony dobrą oliwą. Zamiast na talerzyku , taką sałatkę

Kulinarny karnet Christophera
Sos śmietanowo-serowy do makaronu 193

wraz z 1 posiekaną cebulką na patelni. Dodać 150 ml śmietany 36 % i 1/2 pokrojonego kremowego sera. Całość wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje, doprawić pieprzem, najlepiej białym. Sos wyłożyć na ugotowany makaron, posypać posiekaną natką pietruszki. Sos śmietanowo-serowy do makaronu był bardzo smaczny, jego walory smakowe podniosła dodatkowo prosto z balkonowej doniczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony okoń morski z sosem z sera brie i suszonych pomidorów 154

nadzieję, że chociaż przez chwilę  pływały  w morzu ;)  I co tu z tą rybką zrobić? No upiec oczywiście:) Zrobiłam też sosik z sera brie i suszonych pomidorów. Nie miałam pod ręką białego wina, ale możecie dolać go odrobinę do sosu, będzie na pewno jeszcze lepszy.  No i moje ulubione pieczone ziemniaczki - przepis podawałam tutaj  przy

Kraina Tysiąca Smaków
Kremowa zupa cebulowo-serowa 183

Składniki: 5 średnich cebul 2 ziemniaki 1 l bulionu wołowego 100 ml białego wina wytrawnego 70 g masła 2 łyżki tartego sera chedar sól gałka muszkatołowa kminek mielony Wykonanie: Cebulę pokroić w pół plastry. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę. Cebulę smażyć do momentu, aż się zrumieni. Uważać, żeby się nie przypaliła. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Bulion zagotować

kolorowotorcikowo
Pęczotto z grzybami leśnymi 181

porcje: 300 g świeżych grzybów (pomieszane podgrzybki, borowiki, kozaki) kilka gałązek tymianku 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g kaszy pęczak 100 ml białego wina ok. 750 ml bulionu grzybowego lub warzywnego 3 łyżki drobno startego sera Bursztyn 2 łyżki masła + 1 łyżeczka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz Grzyby oczyścić, jeżeli trzeba szybko opłukać. Pokroić na plasterki

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania