właśnie mój obecny wyznacznik, który limituje weekendowe dobra. I nie chcę, żeby ten pączek był z ksylitolem. On ma być z cukrem. Tym fuj, białym, niezdrowym, najgorszym. Sernik też ma być z serem a nie z kaszą jaglaną imitującą ser. A jeśli ciasto kruche ze śliwkami to z mąką pszenną. Od czasu do czasu sięgam po zamienniki. Pączki usmażę
bistro mamaostrygi jadamy zapiekane z serem. Wystarczy po otworzeniu skropić każdą kilkoma kroplami świeżego soku z cytryny, tabasco, posypać pieprzem i zetrzeć odrobinę sera. Zapiekać aż ser się rozpuści. Podawać z cząstkami cytryny i białym winem. Smacznego
Smaki Przyprawy i KoloryMini gołąbki z pieczarkowym wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne. Składniki: 8 liści kapusty białej 8 kawałków szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 20 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon
Tradycyjna Kuchniawpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 1 opakowanie makaronu Tortellini (nadzienie wg uznania) 20 dag wędliny drobiowej w kawałku 20 dag sera żółtego w kawałku) 1/2 puszki ananasów puszka kukurydzy 2 pory 1 biała cebula 1 małe jabłko 1 mały słoik selera majonez (śmietana) sól, pieprz, vegeta Przygotowanie: Makaron Tortellini należy gotować wg wskazówek na opakowaniu. Wędlinę
Za drzwiami kuchniPasta tuńczykowa na śniadanie to dobry start i udany dzień. 1 wędzony tuńczyk 2 jajka ugotowane na twardo 100 g białego twarogu 1 łyżka majonezu sól, pieprz Tuńczyka, ser i jajka zmielić na gładką masę, dodać majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać
Jadło i czytadłoostrygi jadamy zapiekane z serem. Wystarczy po otworzeniu skropić każdą kilkoma kroplami świeżego soku z cytryny, tabasco, posypać pieprzem i zetrzeć odrobinę sera. Zapiekać aż ser się rozpuści. Podawać z cząstkami cytryny i białym winem.Smacznego
Kulinarna rozmowabardzo intensywny smak za sprawą kuminu (kminu rzymskiego) i papryczek chilli, peri peri, jalapeno. Idealnie komponuje się z dodatkiem kwaśnej, gęstej śmietany, guacamole, tartym serem i nachosami. Składniki: 1 łyżka oliwy 1 biała cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) 500g mielonej wołowiny 1 puszka 400g obranych pomidorów 1 czerwona papryka
Smakowity Blog Kulinarnyświetny sposób na rozpoczęcie dyniowej przygody w kuchni. Składniki: 700 g dyni 3 duże pomidory 6 ząbków czosnku w łupinkach 1 cebula oliwa sól biały pieprz 1 litr bulionu warzywnego bazylia i ser Grana Padano do podania Przygotowanie: Pomidory i dynię myjemy. Dynię kroimy na kawałki i układamy w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym. Pomidory kroimy w ćwiartki i układamy
Smakowity Blog KulinarnySKŁADNIKI 5 - dużych cebul 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła wywar z warzyw 1,5 litra łyżka tymianku , sól , pieprz do smaku 1 szklanka białego wytrawnego wina szczypiorek do dekoracji 15 dag sera żółtego typu chedder bułka np bagietka WYKONANIE Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Podduszamy na maśle, aż będzie miękka i przezroczysta
W kuchennym oknie Ewydania na tym blogu, będzie banalnie prosta! Składniki na średniej wielkości naczynie żaroodporne: ok 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 1 por (jasno zielona i biała część) 2 ząbki czosnku ok 20 dkg sera (startego na tarce o grubych oczkach) o wyrazistym smaku (u mnie jak zwykle Królewski) jedno opakowanie mieszanki serów twardych typu Parmezan, Grana Padano 1 łyżeczka posiekanej
Restauracyjka Literackaprzewagą rukoli 10 dag orzechów laskowych 3 ząbki czosnku Garść migdałów 15 dag sera wędzonego, (prawdziwy ser nie sero podobny !) Sól,(tylko wtedy jeśli sam ser nie wystarczy ,przeważnie nie trzeba już dosalać ) Biały pieprz odrobina cukru 3 łyżeczki octu jabłkowego Wszystko miksujemy, ewentualnie na końcu doprawiamy według swoich upodobań, wierzch posypujemy migdałami w płatkach
Apetyczna babeczkaWymieszaj wszystkie składniki sosu w słoiku. Umieść cukinię, fasolkę oraz sos w misce i dobrze wymieszaj. Porozkładaj warzywa pomiędzy dwa talerze i posyp okruszkami sera oraz kawałkami orzechów włoskich. Polecam ze schłodzonym białym winem. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa
Chilli Czosnek i Oliwapewnością zdobędzie Wasze serca i :) żołądek .. Zaczynamy: Składniki: brokuły 3 łyżki oliwy z oliwek 350 gr diabła morskiego :) * 2 ząbki czosnku 125 ml białego wytrawnego wina 250 ml śmietany 90 gr sera gorgonzola sól , pieprz * diabeł morski zwany tez jest żabnicą. Do tej potrawy można użyć też halibuta- ryby nie rozpadają się podczas gotowania. Wykonanie: Zagotować osoloną wodę
Smaki Edytytakiego lenia i brak weny twórczej? Chyba jednak zbliżające się przesilenie wiosenno –zimowe mnie już dopadło. Składniki: 3-4 jajka ugotowane na twardo Puszka kukurydzy Biała część pora Opcjonalnie szczypiorek 15 dag startego sera żółtego 15dag szynki Majonez Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka i szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Pora pokroić w paski, sparzyć gorącą wodą. Wystudzić. Do miski dodać
Fabryka pomysłówustawienie termoobieg lub 170 st. C góra dół. Całe jajka ubijamy razem z cukrem na białą puszystą masę. Dodajemy skórkę i sok z cytryny, przesiane budynie i chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy nasz ser oraz ostudzone masło. Miksujemy tylko do połączenia składników. Wylewamy na herbatniki i pieczemy ok. 0,5 godziny tak żeby sernik nam się ściął. ZIELONE CIASTO
Pani na deser