ser biały - 9461 przepisów (strona:313/631)

Zapiekanka z ryżu i cukinii 279

połączeniem! Zapraszam na pyszną bezmięsną zapiekankę z ryżem i cukinią Zapiekanka z ryżu i cukiniiSkładniki (dla 4-6 osób)1 kg cukinii250 g ryżu1 cebula1 por (biała część)2 ząbki czosnku100 g sera pleśniowego3 jajka150 g sera żółtego150 ml śmietany 30-36%świeży kopereksól, pieprz, papryka, zioła prowansalskieolej rzepakowy1. Ryż ugotować tak, aby był lekko twardy i odcedzić.2. Cukinię(...)nadmiaru płynu. 3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Białą część pora pokroić w pół plasterki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Wszystko wrzucić na patelnię, na małą ilość oleju i dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie. 4. Wymieszać ryż, cukinię i uduszone warzywa. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne -u mnie

UgotujmyTo.pl
SAŁATKA KIJOWSKA, WARSTWOWA + FILMIK 1047

SKŁADNIKI :  5-7 jajek ugotowanych na twardo  300 g żółtego sera 2 cebula czerwone lub por, biała część 2 puszki tuńczyka w zalewie olejowej około 300 g w sumie  6-7 łyżek majonezu(...)żółtka od białek. Zetrzeć białka na tarce o dużych oczkach a żółtka rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, natomiast por, jeżeli robimy z nim to kroimy w drobniutkie talarki. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Tuńczyka odcedzamy na sitku. Do dużej miski lub dwóch mniejszych rozkładamy na przemiennie; porcja białek, lekko dociskamy, część żółtego sera, połowa tuńczyka, majonez, cebula

Kulinarne Fantazje Marioli
Farfalle w serowym sosie 186

cebulę. Dodajemy śmietanę, pokrojony ser brie i starty parmezan. Dolewamy 1/2 szklanki przegotowanej wody. Smażymy na małym ogniu do momentu, aż sery się rozpuszczą. W między czasie wstawiamy makaron do gotowania. Sos doprawiamy szczyptą oregano, bazylii, solą i białym pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i dodajemy do serowego sosu. Wszystko posypujemy posiekana natką pietruszki i mieszamy. Wykładamy na talerz

kulinarnyJa
Sałatka z grillowanym kurczakiem 197

kostkę. Bekon również zgrillować, wystudzić i pokroić na nieduże kawałki. Seler i kukurydzę dokładnie odcedzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ananas i białą część pora drobno pokroić. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na dnie szklanej salaterki położyć warstwę majonezu, na niej układać warstwani pozostałe składniki. Po ułożeniu połowy warstw ponownie cienko przesmarować majonezem

kuchnia doski
Cannelloni z ricottą i szpinakiem 77

dobrze odsączyć i odcisnąć) 1 jajko 1 czubata łyżka startego parmezanu lub grana padano szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej sól, pieprz Na biały sos: 2 łyżki masła 2 czubate łyżki mąki 500ml mleka 2 garście startego żółtego sera spora szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej sól, pieprz Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem? Przygotowanie białego sosu: W niedużym garnku roztopić(...)zgęstnieje i będzie gładki. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gdy sos się zagęści dodać żółty ser, podgrzewać i mieszać jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści. Zdjąć z ognia i odstawić. Przygotowanie nadzienia: Do miksera włożyć ser ricotta, umyty i osuszony szpinak, jajko, parmezan, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Wszystko zmiksować na gładką pastę. Spróbować

Codzienne Gotowanie
Sałatka grecka 228

używają sałaty i taką też wersję przygotowałem i polecam. Do przygotowania sałatki użyłem: 1 dużego ogórka, 3 średnich pomidorów, 1/2 zielonej papryki, 1/2 białej cebuli (można zastąpić czerwoną), 1 ząbka czosnku, 150 gram sera feta, 50 gram oliwek czarnych, 50 gram oliwek zielonych, 1 cytryny, suszonego oregano, oliwy z oliwek extra virgin.  W przypadku wszystkich dań opartych na świeżych(...)cztery cienkie plasterki sera, które ułożyłem na wierzchu sałatki. Całość skropiłem sokiem z cytryny, a następnie dość obficie posypałem suszonym oregano. Do 7 łyżek dobrej jakości oliwy z oliwek dodałem bardzo drobno posiekany - może być przeciśnięty przez praskę, ząbek czosnku, odstawiłem na minutę, po czym wylałem oliwę na sałatkę. Jako dodatek do sałatki świetnie nadaje się białe puszyste pieczywo

Wyprawy kulinarne
Zupa serowa 210

Idealna zupa na chłodne dni. Składniki: 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 100 g serka topionego 100 g sera żółtego Gouda Mlekoma 100 g sera żółtego Havarti Mlekoma 100 ml białego wytrawnego wina 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego Dodatkowo: chleb masło klarowane sezam czarny Przygotowanie: Masło rozgrzać wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę

Ala piecze i gotuje
Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 147

Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może być gorzka,mleczna lub deserowa 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki mleka 3-4 herbatniki Ser przygotować wcześniej(...)napęczniała. Następnie mleko pogdrzać, nie gotować i rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystudzenia. Zmielony ser przełożyć do miski. Dodać cukier i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Następnie dodać przestudzoną żelatynę. Masę serową podzielić na dwie równe części. W kąpieli wodnej (w misce nad gorącą wodą) rozpuścić białą czekoladę. Roztopioną czekoladę przestudzić a następnie dodać do jednej części masy serowej. Całość

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA Z PIEROŻKAMI TORTELLINI 349

składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna. Polecam :) SKŁADNIKI: opakowanie pierożków tortellini z mięsem 250 g z Biedronki  4 ugotowane jajka 10 dag żółtego sera 20-30 dag szynki konserwowej biała część pora 3 ogórki konserwowe puszka groszku z marchewką po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu greckiego pół łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Pierożki

Pani na deser
Makaron z białą kiełbasą, szpinakiem i suszonymi pomidorami 63

powiem Wam w zaufaniu, najlepszy był na drugi dzień, mocno podsmażony (ale tak porządnie, aż do zrumienienia makaronu). No i pamiętajcie o konkretnej porcji sera.  Składniki: 400 g ulubionego makaronu 3 białe parzone kiełbasy 200 g liści szpinaku 10 suszonych pomidorów  1 duża cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki wody z gotowania makaronu spory kawałek sera długodojrzewającego

Kardamonovy
Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą 104

sera camembert 2 pomidory 1/3 małej cebuli olej z orzechów świeżo mielony pieprz Wykonanie: Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować (pozbyć się białych błonek), każdy filecik przekroić na pół.    Ser i u myte pomidory pokroić w kostkę, a cebulę w cieniutkie piórka. Na talerzu rozłożyć szpinak, na wierzch ułożyć pomarańczę, pomidory oraz ser. Na samą górę

magiczna kuchnia Kasi
Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka 464

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 osoby : 4 połówki piersi z kurczaka czubata szklanka, tartego żółtego sera , np. gouda szklanka bułki tartej sól , biały pieprz do smaku granulowany czosnek szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( też do smaku ) olej do smażenia 2 jajka Piersi z kurczaka delikatnie rozklepujemy , tylko trochę , tak ,żeby pozostały dość(...)grube ( 0,5 cm ) . Doprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką ( odrobinę nie za dużo ,żeby nie zdominowała potrawy ) , odstawiamy na 30 minut . W miseczce roztrzepujemy jajka, jak do schabowych , do kolejnej miski wsypujemy bułkę tartą , a do ostatniej tarty ser . No i teraz zaczyna się gimnastyka , bo ser lubi się ześlizgnąć . Bierzemy filet zanurzamy w jajku , zgarniając jego

Ogrodnik w podróży
Koreczki z sera pleśniowego 154

możemy przygotować ją na ostatnią chwilę. Postawmy tylko na ser pleśniowy jak najwyższej jakości, ponieważ gra pierwsze skrzypce. Koreczki z sera pleśniowego i winogron: ser z niebieską pleśnią (np. roquefort czy gorgonzola) białe winogrona (najlepiej bezpestkowe) połówki orzechów włoskich wykałaczki listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser pleśniowy kroimy w kostkę

Poezja smaku
Tarta z wędzoną makrelą, gorgonzolą i gruszkami 177

opakowanie ciasta francuskiego  2 jajka  150 ml śmietany 18% 1 średnia wędzona makrela 200 g sera gorgonzola 2 średnie gruszki sól, biały pieprz  gałka muszkatołowa tymianek Piekarnik nagrzać do 190°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie się podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. Gruszki umyć(...)obrać i pokroić w kostkę. Z makreli usunąć ości i skórę, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na spodzie. Dodać pokrojony w kostkę ser gorgonzola oraz gruszki, posypać tymiankiem.  Jajka i śmietanę mieszamy razem. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczemy ok 30 min do ścięcia masy i zrumienienia ciasta.  Podajemy na ciepło lub zimno

Atlas Smaków
Kotlety wegetariańskie z kaszy kuskus 134

żytnich , do których możecie użyć innej głównej materii, a mogą to być płatki owsiane, po prostu! Kotlety z sera , do których możecie użyć dowolnego sera, który po podgrzaniu będzie się smacznie ciągnął. Kotlety z białej fasoli , do których do środka możecie wsadzić niespodziankę w postaci kostki sera. Kotlety z patisona , którymi oszukać można mięsożercę! I wiele innych, które znajdziecie

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania