ser biały - 9461 przepisów (strona:167/631)

Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia 58

wrzucamy do miski. Dodajemy do niego serek, jogurt, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowany koperek, sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z białego sera i szprotek Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim Pasta z makreli i serka wiejskiego Artykuł Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
12 książek pod choinkę 68

półek zniknęły drożdże i mąki, a książki traktujące o piekarnictwie rozchodziły się jak, nomen omen, ciepłe bułeczki. Pojawiły się wznowione wydania kultowych pozycji, a niektóre książki osiągnęły status Białych Kruków i ceny sięgające nieboskłonu. Wtedy właśnie pojawiła się ona, jedna z obowiązkowych pozycji w przygodzie chlebowej. Opowieść o tym, jak autorska technika wypieku chleba, doskonalona w małej piekarni rzemieślniczej(...)moją nieżyjącą już babcią, która co niedziele robiła makaron do rosołu, to wspomnienie ciepłe i miłe i taka jest ta książka. Pachnąca miłymi wspomnieniami, miską dymiącego makaronu z masłem, białym serem i cukrem, czy domowym makaronem do rosołu. Zobaczcie jak do wspomnień, które już macie, można dołożyć swoje, przyjmujące różne, makaronowe kształty. Poprzednie wpisy o książkach znajdziecie klikając w linki

ladykitchen
Burek z ziołami 74

Będąc na Bałkanach jedliśmy różne postacie tego dania. Burek to rodzaj placka z ciasta filo lub yufka, wypełnionego nadzieniem z mięsa mielonego, białego sera, ziół lub szpinakiem. Nazwa pochodzi od tureckiego czasownika bur, oznaczającego, zawijać, zakręcać. Danie to jednak rozpierzchło się na kuchnie innych narodów wraz z emigrującymi ludźmi i teraz zajadamy je w różnych zakątkach naszego globu. Burek można

Moje Małe Czarowanie
Warstwowa sałatka serowa 63

Przepis na warstwową sałatkę serową, która idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki 1 kostka białego sera chudego 1 por 5 jajek 3 pomidory puszka kukurydzy 20 dag sera żółtego 20 dag szynki pietruszka lub szczypiorek majonez jogurt naturalny sól pieprz Wykonanie Ser doprawić solą i pieprzem wg uznania. Pora pokroić, posolić i wygnieść. Ułożyć na serze. Posmarować pierwszą

Wasze Przepisy
Kotlety ruskie 90

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety ruskie Kotlety ruskie, to nic innego jak kotleciki składające się z ziemniaków, białego sera i cebulki. Z czym Wam się kojarzą takie składniki? Oczywiście, że z tradycyjnymi pierogami ruskimi. A pierogi uwielbia chyba każdy? Na pewno kotlety ruskie także zachwycą Was swoim smakiem. Kotlety ruskie są bardzo łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze robi się

Przepiski.pl
Naleśniki twarogowe, naleśniki z sera białego 74

Naleśniki twarogowe , naleśniki lub może placki z białego sera . Pyszne z owocami, na przykład z truskawkami i bitą śmietaną. 3 jajka, 125 g półtłustego twarogu, 4 czubate łyżki mąki pszennej, 3 łyżki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy lub skórka otarta z cytryny, masło klarowane do smażenia naleśników, Ser zemleć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia

królestwo garów
Ciasto biszkoptowe z borówkami i ciasteczkami oreo 133

pudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko mieszamy łyżką a na końcu owoce ,mieszamy tak niedokładnie te owoce z masą żeby były dwa kolory ,na końcu rozpuszczona żelatyn

Moje Wyroby
Naleśniki budyniowe z serem i brzoskwiniami 72

Jeśli jesteście fanami naleśników, spróbujcie koniecznie tej wersji z dodatkiem proszku budyniowego. Naleśniki są bardzo delikatne i mają lekki, waniliowy aromat. Nadzienie - to biały ser z wiaderka o smaku waniliowym oraz pokrojone na kawałki brzoskwinie. Wierzch dodatkowo można udekorować słodką śmietanką i kilkoma plasterkami pozostałych brzoskwiń. Naleśniki budyniowe najlepiej smakują, odsmażone na masełku. Składniki: 4 jajka, 500 ml mleka

Świat Domowej Kuchni
CHARLOTTE SERNIKOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I OWOCAMI + KONKURS! 70

spodzie układamy okrągłe biszkopty, a na bokach podłużne (jeśli nie chcą się trzymać możemy delikatnie podkleić masłem do boków). WARSTWA SEROWA: Żelatynę zalewamy mlekiem, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia. Ser biały ucieramy z cukrem oraz pastą waniliową. Śmietankę UHT Łaciatą 36% ubijamy na sztywno. Pamiętajcie, że Śmietanki 30% i 36% należy przed ubijaniem dobrze schłodzić – ja robię to co najmniej

Ostra na Słodko
Sernik z Polewą Czekoladową 1986

wilgotny i treściwy. Jest to najlepszy sernik, jaki miałam okazję jeść. Sernik przygotowany jest na bazie sera w kostce i sera z wiaderka. W obecnych czasach sery z wiaderka są naprawdę dobrej jakości, a sernik przygotowany z sera w kostce z dodatkiem sera z wiaderka smakuje naprawdę jak sernik mojej babci, który pamiętam z czasów dzieciństwa. Sernik przygotowany jest(...)przygotowaniu, idealny na poprawę nastroju do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Blaszka 24×36 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka    1 kg twarogu tłustego – sera białego w kostce  15 jajek (rozmiar M) 60 g mąki  2 budynie śmietankowe –  sam proszek  250 g cukru  3 łyżki cukru wanilinowego

Przepiski.pl
Naleśniki na kwaśnej śmietanie 74

śmietanę, jajka, olej oraz cukier i sól. Mieszamy rózgą do połączenia. Odstawiamy na około 30 po czym na mocno rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Podajemy na słodko, np z białym serem i/lub ulubionym dżemem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Młode ziemniaki w łupinach 69

minut na silnym ogniu pod przykryciem, następnie odcedzić. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na salaterkę, dodać masło, sól i posiekany koperek. Podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie z dodatkiem białego sera, kwaśnej śmietany, maślanki lub kefiru. Miłego gotowania! Młode ziemniaki w łupinach

Moja Książka Kucharska
USTA BOGINI – CIASTO WIŚNIOWE Z KREMEM SEROWYM I GALARETKĄ – HIT NA BLOGU! 90

szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem i masłem na kremową masę. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy. Dodajemy żelatynę, hartujemy z masą serową i jeszcze raz mieszamy. Masę wylewamy na dżem, wygładzamy wierzch. Układamy biszkopty, chłodzimy. Zalewamy tężejącą galaretką. Chowamy na kilka

Ostra na Słodko